Welkom
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1

Wedstrijdverslagen 1e Team

4 februari 2018

Sporthal de Haamen

zvv Neerbeek 1 - zvv Bering 1 4-5

zvv Neerbeek speelde vanavond met de volgende spelers: Bastiaan, Mehdi, Yessin, Stan E, Dylan, Daan en Tim.

Zoals verwacht bleek Bering een stugge tegenstander. De ploeg staat natuurlijk niet voor niets derde. In de eerste helft waren er weinig kansen te noteren. Beide doelmannen kregen weinig ballen op doel. Toch was het Neerbeek dat verrassend met een 1-0 voorsprong ging rusten dankzij een doelpunt van Dylan.

Na rust ging Bering direct op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Bastiaan eerst nog redding kon brengen maakte Bering in de 28e minuut gelijk en raakte even later de lat. Bering wilde meer en kreeg meer. Via een knappa individuele actie kwam de ploeg op 1-2.

Toen ging het snel. Tim maakte de 2-2 op aangeven van Dylan en een vooractie van Daan. Beringe schoot echter uit de draai weer knap de 2-3 binnen. Binnen een minuut scoorde Yessin echter de 3-3 na afleggen van Daan.

5 minuten voor tijd werd een foute pass van Daan afgestraft en nam Bering opnieuw de leiding. Binnen een minuut maakte Daan zijn foutje weer goed en stond het weer gelijk.

Helaas wist Beringe nog 1 keer te profiteren van slecht opstellen door Neerbeek en neemt het de drie punten mee. Zeker als beloning voor het harde werken had zvv Neerbeek wel een puntje verdiend.

Seizoen 2015-2016:

 

28 mei 2016

stads sporthal te Sittard

zvv Neerbeek 1 - zvv Awt-Gelaen 1   1 -6 (bekerfinale)

In de bekerfinale moest ons eerste team aantreden in Sittard tegen de sterke topklasse Awt Gelaen 1. Deze ploeg had de afgelopen twee jaar al de beker gewonnen dus had al enige ervaring in het spelen van deze beladen wedstrijden. In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd met enkele mogelijkheden aan twee kanten waarbij zvv Neerbeek eigenlijk een betere indruk maakte in balbezit. Zvv Awt Gelaen opende wel de score in de 12de minuut door Martijn Lemmens die uit een "klutssituatie" voor het doel van zvv Neerbeek de 0-1 binnen schoot. Met een mooi afstand schot vanaf de linker zijde schoot Medhi van de Tempel in 21ste minuut de 1-1 binnen en dit was ook de ruststand. Direct na de pauze viel de beslissing in de wedstrijd in de 30ste minuut omdat Remco Kivit van zvv Awt Gelaen met een "punter" uit een vrije trap de 1-2 onder in de rechterhoek schoot. Vlak hierna viel snel de 1-3 door Peter Jan Erkens in de 31ste minuut en deze tegenslag kwam zvv Neerbeek niet meer te boven. In deze fase van de wedstrijd lieten de twee scheidsrechters veel te veel toe waardoor er een te hard duel ontstond met diverse grove overtredingen aan twee kanten. In de laatste fase wisselde zvv Neerbeek nog de doelman voor een veldspeler waardoor Awt Gelaen helaas de voorsprong kon uitbouwen naar 1-6 door doelpunten van Chefrino Eind 4-1 (na mooi terugleggen van Remco Kivit) in de 41ste minuut, Peter Jan Erkens de 5-1 in de 47ste minuut (met een mooi schijnbeweging voor Danny van Schendel) en Bart Zelis met een hard schot de 1-6 aantekende in de 49ste minuut. In de eindfase kreeg een speler van Awt Gelaen nog een gele kaart maar dat verandere niks aan de eindstand. Zvv Awt Gelaen was uiteindelijk een maatje te groot voor zvv Neerbeek zeker in de tweede helft en is dus ook de terechte winnaar van deze finale om de districtsbeker. Zvv Neerbeek kan terugkijken op een geslaagd seizoen met promotie naar de topklasse, deelname aan de bekerfinale en enorme onderlinge teamspirit.

 

23 mei 2016

sporthal Daalhof te Maastricht (finale nacompetitie)

zvv Neerbeek 1 - SGB 1  4 -3

Zvv Neerbeek ging in sporthal Daalhof te Maastricht goed van start in deze finale want een prima combinatie tussen Medi van de Tempel en Daan Voncken betekende al in de 4de minuut al de 1-0 voor zvv Neerbeek. Vervolgens was de wedstrijd redelijk in evenwicht en bij zvv Neerbeek zag je dat er spanning op de benen zat waardoor combinaties stroef verliepen. Daan Voncken scoorde zelf de 2-0 in de 22ste minuut via een allerte intikker bij de tweede paal. Vlak voor de pauze belande en verdekt schot van SGB achter Danny van Schendel 2-1. Na de pauze kwam SGB nog op 2-2 maar Ricardo Lukassen scoorde de 3-2 en Bart Gorissen scoorde vervolgens de 4-2. SGB gaf niet op en bleef strijden en de 4-3 viel dan ook vlak voor tijd. In de laatste fase moest zvv Neerbeek echt aan de bak om de 4-3 te behouden. Met wat kunst en vliegwerk werd de 4-3 over de streep getrokken en dus promoveert zvv Neerbeek 1 naar de topklasse D. Een prima resultaat van al een goed seizoen van zvv Neerbeek 1.

 

9 mei 2016

sporthal de Haamen in Beek (nacompetitie)

zvv Neerbeek 1 - zvv de Keelkampers 1     6 - 2

Zvv Neerbeek ging voor een plek in de finale van de nacompetitie door een 6-7 overwinning te verdedigen eerder behaald in Nuth tegen zvv de Keelkampers. In de beginfase begon de Keelkampers sterk en werden diverse kansen uitgespeeld maar er werd niet gescoord. Scoren deed zvv Neerbeek in de 10de minuut door Walt Janssen 1-0. De rest van de eerste helft bleef het duel een gelijke strijd maar Daan Voncken scoorde vlak voor de pauze de 2-0. Direct na de pauze scoorde de Keelkampers al snel de 2-1 waardoor de ploeg uit Nuth nog hoop hield op een goede afloop maar Bart Gorissen maakte aan deze illusie een einde. De Lange blonde spits van zvv Neerbeek  schoot uit een onmogelijke positie de bal hard in de lange hoek van het doel van de Keelkampers en het was 3-1 in de 35ste minuut. Dit doelpunt gooide de wedstrijd op slot. Yessine el Foul scoorde nog de 4-1 in de 37ste minuut en de Keelkampers kwamen nog terug naar 4-2 maar was verder niet bij machte om zvv Neerbeek nog pijn te doen. Bart Gorissen scoorde nog de 5-2 en de 6-2 op aangeven van  Yessin el Foul waardoor zvv Neerbeek zich plaatste voor de finale van de nacompetitie op 23 mei in sporthal Daalhof te Maastricht. Alweer een prima prestatie van ons eerste team met een tweede finale plaats in mei 2016.

 

2 mei 2016

sporthal de Haamen in Beek (bekerwedstrijd)

zvv Neerbeek 1 - Fermonia Boys 2    10-1

Zvv Neerbeek kon historie schrijven door voor de eerste keer in haar 33-jarig bestaan de bekerfinale te bereiken als er van Fermonia Boys 2 werd gewonnen. Voor een rijk gevulde tribune met ca. 200 toeschouwers was de wedstrijd in de beginfase in evenwicht en zvv Neerbeek counterde snel tegen een traag omschakelend Fermonia Boys. Na ca. 10 minuten was het raak voor zvv Neerbeek 1-0 en de ruststand was 4-0 voor zvv Neerbeek tot ieders verbazing. Deze ruststand werd mede bereikt door prima keeperswerk van Danny van Schendel. Na de pauze scoorde Fermonia Boys nog de 4-1 maar zvv Neerbeek scoorde direct de 5-1 en dit was de doodsteek voor de ploeg uit Roermond. Fermonia Boys ging nog met een meevoetballende doelman spelen maar dat bracht zvv Neerbeek niet van de wijs. Zvv Neerbeek zette op opmars gewoon door en scoorde nog 5 maal tot de 10-1 op het scorebord stond. In de eindfase werden en nog een paar onsportieve overtredingen gemaakt door de ploeg uit Roermond maar de scheidsrechter had de wedstrijd goed onder controle. Met ongeloof keek iedereen op het einde naar het scorebord 10-1 voor zvv Neerbeek en we gaan de bekerfinale spelen op 28 mei in Sittard. Een top avond was het voor zvv Neerbeek gisteren in sporthal de Haamen in Beek,

 

25 april 2016

Gitek sportcentrum te Nuth (nacompetitie)

zvv de Keelkampers 1 - zvv Neerbeek 1   6 - 7

Zvv Neerbeek moest het opnemen tegen zvv de Keelkampers in een tweeluik in de eerste ronde van de nacompetitie 2016-2017 voor een promotieplek naar de topklasse D. Zvv Neerbeek ging met vertrouwen naar Nuth na de 8-0 overwinning van vorige week. De ploeg uit Neerbeek ging voortvarend van start omdat Ricardo Lukassen de 0-1 en de 0-2 scoorde binnen de eerste twee speelminuten en in de derde minuut kreeg zvv Neerbeek al de kansen op 0-3 en 0-4 maar die werden niet goed uitgespeeld. De Keelkampers herpakte zich en scoorde in de 8ste minuut de 1-2 en door een gele kaart van Yessin el Foul ("swalbe") scoorde de Keelkampers in de 10de minuut in deze overtalsituatie de 2-2. Direct na de 2-2 viel al de 3-2 voor de Keelkampers in de elfde minuut maar Daan Voncken scoorde de 3-3 in de 17de minuut. Ricardo Lukassen scoorde vlak voor de pauze nog de 3-4 en dit was dan ook de ruststand van een spannende eerste helft. Na de pauze kwam een sterke fase van zvv Neerbeek dat uitliep naar 3-7 door doelpunten van Medi van de Tempel (mooie solo actie), Bart Gorissen (mooi afstand schot) en mooie intikker bij de tweede paal van Ken Diedering op een perfecte assist van Walt Janssens. De Keelkampers gaven niet op en zvv Neerbeek werd meer en meer op eigen helft teruggedrongen waardoor de Keelkampers steeds gevaarlijker werden voor het doel van Geoffrey Jacobs, die overigens met een paar prima reddingen goed stand hield. Uiteindelijk werd het nog 4-7, 5-7 en 6-7. In de laatste speelminuut van de wedstrijd kreeg een speler van de Keelkampers nog een gele kaart en de trainer van de ploeg uit Nuth kreeg zelfs een rode kaart voor commentaar op de leiding. In deze laatste minuut punterde Ricardo Lukassen de bal nog net naast het doel van de Keelkampers en dus bleef de 6-7 op het scorebord staan. Een mooie en bijna gelijk opgaande wedstrijd in Nuth gezien met een sterk zvv Neerbeek en de steeds terugkomende Keelkampers. Over twee weken de spannende return in Beek.

 

18 april 2016

sporthal de Haamen Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv de Keelkampers 1   8 - 0

Zvv de Keelkampers 1 maakte er in de eerste helft nog een wedstrijd van maar zvv Neerbeek 1 bleef de spelers van de Keelkampers maar opjagen in alle hoeken van het veld. Zvv Neerbeek kwam daardoor al in de 9de minuut op 1-0 door Bart Gorissen. De Keelkampers hadden moeite met het felle spel van Neerbeek en toen Walt Janssens de 2-0 scoorde in de 25ste minuut was het verzet van de Keelkampers al gebroken. Bij zvv de Keelkampers gingen de kopjes omlaag en zvv Neerbeek kon lekker vrij uit voetballen en scoorde er lekker op los. Ken Diedering 3-0, Ricardo Lukassen 4-0, Daan Voncken 5-0, Bart Gorissen 6-0, Walt Janssens 7-0 en Yessin el Foul 8-0. Zvv Neerbeek sluit hiermee de competitie 2015-2016 af met een prima wedstrijd en een mooie overwinning met een eindplek als  2de plek op de ranglijst achter de kampioen FSG 1. Zvv Neerbeek heeft een prima seizoen gedraaid en is in de clubhistorie nog nooit zo hoog geëindigd. Door deze overwinning heeft zvv Neerbeek op doelsaldo de derde periode titel binnen gehaald.

 

11 april 2016

sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - Fermonia Boys 3   4-2  (bekerwedstrijd)

Zvv Neerbeek 1 speelde een goede wedstrijd in de kwartfinale van de beker tegen Fermonia Boys 3. Zvv Neerbeek kwam wel met 0-2 achter in het eerste kwartier maar zvv Neerbeek was uiteindelijke de bovenliggende partij en terechte winnaar. Voor de pauze werd de stand al naar 2-2 omgevormd door een schot van Yessin el Foul en een harde vrije trap van Wal Janssens. Na de pauze was het wachten op de 3-2 en die viel dan ook in de 22ste minuut want stand-in spits Bart Gorissen schoot vanaf 12 m hard binnen. Ricardo Lukassen maakte in de 24ste minuut de 4-2 waardoor de wedstrijd was gespeeld en zvv Neerbeek kan zich gaan opmaken voor de halve finale van de beker.

 

4 april 2016

Reinouthal te Susteren

FCP / de Bar 1 - zvv Neerbeek 1   7 - 4

FSG had haar wedstrijd gewonnen eerder op de avond dus moest zvv Neerbeek winnen van de Bar om nog aanspraak te kunnen maken op de titel in de hoofdklasse E. Zvv Neerbeek moest aantreden met diverse spelers die niet fit waren en dit was ook te merken in de power die zvv Neerbeek kon opbrengen in de wedstrijd tegen de Bar. De Bar beperkte zich tot verdedigen en kwam er razend snel uit bij balverlies van zvv Neerbeek. Toen het rust was stond er een stand van 2-0 op het scorebord omdat zvv Neerbeek niet was opgewassen tegen het verdedigend werk van de Bar. Na de pauze hetzelfde beeld, zvv Neerbeek in balbezit en de Bar gevaarlijk en daardoor liep de Bar uit naar 6-1 mede omdat spelers van zvv Neerbeek gele kaarten en Mo Hegic twee maal geel en dus rood ontvingen. Uiteindelijk kwam zvv Neerbeek nog terug naar 6-4 maar in de slotminuut scoorde de Bar nog de 7-4. Een einde aan de droom van zvv Neerbeek om dit seizoen kampioen te kunnen worden. Nu moet zvv Neerbeek zich weer oppeppen en zich maar gaan richten op de bekercompetitie en de nacompetitie veilig stellen in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen over twee weken.  Voor zvv Neerbeek scoorde overigens Daan Voncken (2 maal), Ricardo Lukassen en Anel Hegic.

 

21 maart 2016

sporthal 't Kleesj te Sittard

Sittardse Boys 1- zvv Neerbeek 1   2 - 9

Zvv Neerbeek ging naar Sittard voor de overwinning om zo de droom van een eventueel kampioenschap in leven te houden. Zvv Neerbeek was duidelijk de sterkere ploeg en kreeg legio kansen en Walt Janssens scoorde dan ook in de 10de minuut de 0-1 en Anel Hegic tekende de 0-2 aan in de 12de minuut. Sittardse Boys kwam nog terug op 1-2 door Regalis in de 21ste minuut. De 1-2 was ook de ruststand maar na de pauze kon Sittardse Boys het snelle spel van zvv Neerbeek niet meer bijbenen mede doordat Sittardse Boys twee maal een rode kaart ontving voor commentaar en grof spel. Zvv Neerbeek liep snel uit door Ricardo Lukassen 1-3, Mo Hegic 1-4, Medi van de Temphel 1-5, Anel Hegic 1-6, Mo Hegic 1-7. Vervolgens scoorde Sittardse Boys nog tegen de 2-7. Het slotakkoord was weer voor zvv Neerbeek, 2-8 Ricardo Lukassen en de 2-9 ook door de beste speler van het veld Ricardo Lukassen. Zvv Neerbeek blijft op de tweede plek staan door deze overwinning op één punt achter de koploper FSG.

 

7 maart 2016

sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - Fc Heerlerheide 1    4 - 3

Het werd een benauwde avond voor coach Peter Haemers en ass. coach Patrick Wouters want zvv Neerbeek maakte het erg spannend in de tweede helft tegen FC Heerlerheide. In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor zvv Neerbeek want Medhi van de Tempel en Daan Voncken zorgde voor een 2-0 ruststand. Na de pauze kwam FC Heerlerheide terug naar 2-1 in de 29ste minuut door Cobben en in de 35ste minuut scoorde Boonstra de 2-2. Zvv Neerbeek moest winnen dus het tempo ging omhoog en in de 40ste minuut scoorde Ricardo Lukassen de 3-2 voor zvv Neerbeek maar weer kwam FC Heerlerheide terug door de 3-3 aan te tekenen door Höschler in de 45ste minuut. Zvv Neerbeek ging op jacht naar de 4-3 maar diverse kansen werden verprutst maar Walt Janssens maakte aan alle onzekerheid een eind door in de laatste minuut een vrije trap raak te schieten, 4-3 voor zvv Neerbeek. Opgelucht werd er adem gehaald in het kamp van zvv Neerbeek maar het was uiteindelijk wel een terechte overwinning.

 

29 febr. 2016

sporthal Donderberg te Roermond

Fermonia Boys 3 - zvv Neerbeek 1    3 - 6

Zvv Neerbeek 1 moest winnen in Roermond om in de top van de hoofdklasse E te blijven. De eerste helft begon zvv Neerbeek sterk en het ging allemaal redelijk makkelijk voor zvv Neerbeek. Na vier minuten scoorde Ricardo Lukassen al de 0-1 en in de 10de en 12de minuut stond de 0-2 en de 0-3 al op het scorebord door doelpunten van Anel Hegic en Medhi van de Tempel. Fermonia Boys gaf niet op en via een mooie combinatie werd het 1-3 in de 14de minuut. Voor de pauze gooide zvv Neerbeek de wedstrijd al op slot door de 1-4 en de 1-5 aan tekenen door doelpunten van Riccardo Lukassen (mooie actie met een mooie stift langs de doelman) en Mo Hegic. Na de pauze werd de wedstrijd erg rommelig omdat Fermonia Boys nogmaals probeerde aan te zetten en zvv Neerbeek werd slordiger. Zvv Neerbeek kreeg meerdere kansen om te scoren maar Fermonia Boys profiteerde van een paar schoonheidsfoutjes bij zvv Neerbeek en het werd nog 3-5. Maar verder kwam de ploeg uit Roermond niet en Anel Hegic knalde in de laatste minuut van de wedstrijd de 3-6 nog binnen. Een goede en degelijke overwinning voor zvv Neerbeek zeker toen bleek dat koploper FSG verloren had van zvv de Keelkampers.

 

22 febr. 2016

zvv Serum 1 - zvv Neerbeek 1   1 - 4

sporthal Kruisweide te Sevenum

Zvv Neerbeek moest winnen van het stugge zvv Serum 1 om de titelaspiratie in leven te houden. Zvv Neerbeek begon sterk en toen Medhi van de Tempel in de 8ste minuut de bal bij de 2de paal legde tikte Mo Hegic de 0-1 binnen. Deze stand bleef op het scorebord staan tot de pauze terwijl zvv Serum enkele malen een gevaarlijke counter had geplaatst in de eerste helft. Na de pauze kwam zvv Serum op gelijke hoogte 1-1 door een snoeiharde vrije trap in de rechter bovenhoek. Toen brak een moeilijke fase aan voor zvv Neerbeek. Danny van Schendel moest meerdere malen aantreden om zijn doel schoon te houden. Gelukkig scoorde Walt Janssens in de 42ste minuut de 1-2. Coach Peter Haemers moest meerdere malen zuchten omdat het veldspel moeizaam verliep bij zvv Neerbeek. Maar toen Ricardo Lukassen met een mooie kapbeweging zijn tegenstander omzeilde tikte hij de bal langs de uitkomende doelman van zvv Serum, 1-3 in de 48ste minuut. De buit was binnen en in de laatste seconde maakte Yessin en Foul nog de 1-4. Een moeizame maar terechte overwinning voor zvv Neerbeek tegen een stugge tegenstander.

 

15 febr. 2016

zvv Neerbeek 1 - zvv Baarlo 1   5 - 4

sporthal de Haamen te Beek

Zvv Neerbeek moest winnen om in de kop van de ranglijst te blijven van de hoofdklasse E. Dit zag er na de eerste helft niet uit want een zvv Neerbeek ging na een matige eerste helft met een 1-3 achterstand de kleedkamer in. Alleen Wal Janssens vond het netje in de eerste helft, de 1-2 in de 20 ste minuut. Voor zvv Baarlo scoorde voor de pauze Verlijsdonk (2x) en Peeters (1x). Na de pauze ging zvv Neerbeek voortvarend van start want Yessin el Foul scoorde snel twee maal en dus stond al snel de 3-3 op het scorebord. In de 38 ste minuut scoorde Mo Hegic om een mooie wijze de 4-3 voor zvv Neerbeek en Riccardo scoorde ook nog vanaf eigen helft de 5-3 toen Baarlo de doelman ingeruild had voor een veldspeler. Zvv Baarlo gaf niet op en zette zvv Neerbeek onder druk in de laatste minuten van de wedstrijd. Zvv Baarlo scoorde wel nog in de 48ste minuut de 5-4 maar verder kwam de ploeg uit Baarlo niet. Uiteindelijk een 5-4 overwinning voor zvv Neerbeek en de derde plek op de ranglijst blijft gehandhaafd.

 

2 febr. 2016

sporthal Kleesj te Sittard

FSG 1 - zvv Neerbeek 2    3 - 6

Zvv Neerbeek mistte diverse spelers (Ken Diedering, Danny van Schendel, Mo Hegic en Anel Hegic) voor de topper tegen FSG 1. Zvv Neerbeek 1 stond voor een zware opgave want er moest gewonnen worden in Sittard van koploper FSG om nog mee te blijven doen voor de titel in de hoofdklasse. FSG kwam op 1-0 in 8de minuut maar Medhi van Tempel scoorde met een hard schot de 1-1 in 9de minuut. Vlak voor de pauze scoorde Walt Janssens nog de 1-2 in de 29ste minuut en dit was ook de ruststand. Na de pauze was zvv Neerbeek de betere ploeg ondanks dat Medhi van de Tempel uitviel met een schouderblessure. FSG kwam wel nog terug naar 2-2 in de 31ste minuut maar toen sloeg zvv Neerbeek hard toe. Door doelpunten en gele kaart van FSG werd het 2-3, 2-4 em 2-5 voor zvv Neerbeek. Toen was de wedstrijd beslist want FSG kon geen vuist maken tegen het goede spel van zvv Neerbeek. FSG scoorde wel nog de 3-5 in de 48ste minuut maar uitblinker Walt Janssen maakte aan alle illusies van FSG een einde door in de 50ste minuut de 3-6 te scoren. Door deze overwinning blijft zvv Neerbeek in de top vier van de hoofdklasse en blijft nog in de strijd voor de titel.

 

26 jan. 2016

sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - SGB 1   2 - 6

Zvv Neerbeek leed een 2-6 nederlaag in het thuisduel tegen SGB waardoor de titelaspiratie van zvv Neerbeek even in de koelkast kan. In de eerste helft waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd waardoor er een ruststand van 2-3 op het scorebord stond. Voor zvv Neerbeek scoorde Medhi van de Tempel de 1-0 (6de minuut) en Daan Voncken de 2-1 (15de minuut). Na de pauze viel de beslissing toen de scheidsrechter een dubieuze gele kaart gaf aan zvv Neerbeek en uit de overtalsituatie scoorde SGB de 2-4. Dit was ook de beslissing in de wedstrijd want hoe zvv Neerbeek ook aandrong het kwam niet meer tot scoren. SGB counterde met regelmaat en scoorde kan ook nog twee maal waardoor er een 2-6 eindstand op het wedstrijdformulier kwam te staan. Een jammerlijke nederlaag die komende maandag kan worden weggepoetst door van de koploper FSG te winnen in sporthal 't Kleesj te Sittard.

 

18 jan. 2016

sporthal te Panningen

zvv Beringe 1 - zvv Neerbeek 1    6 - 5

Zvv Neerbeek 1 moest in Panningen aantreden zonder Ken Diedering en Anel Hegic maar toch begon zvv Neerbeek erg sterk aan de wedstrijd. In de pauze stond er een score van 0-4 op het scorebord voor zvv Neerbeek door doelpunten van Yessin el Foul (3de). Medhi van de Tempel (4de), Walt Janssens (20ste) en Mo Hegic (25ste). Na de pauze deed Medhi van Tempel nog een duit in de zakje door de 0-5 te scoren in de 27st minuut. Maar toen kwam de kentering in de wedstrijd want heel langzaam kroop zvv Beringe uit haar schulp en het werd 1-5, 2-5, 3-5 en 4-5 binnen 12 minuten. Met nog 7 minuten op de klok moest zvv Neerbeek knokken en Daan Voncken schoot nog op de paal maar uiteindelijk viel de 5-5 toch en tot overmaat van ramp viel de 6-5 voor zvv Beringe ook nog in de 47ste minuut. Het bleef 6-5 voor Beringe en zvv Neerbeek droop af en de pleg van Peter Hamers besefte niet precies wat er hier vanavond was gebeurd.

 

11 jan. 2016

sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv de Keigel 1   6 - 4

Het werd een moeilijke wedstrijd voor zvv Neerbeek zoals verwacht tegen de Keigel. De eerste aanval van de Keigel was direct raak 0-1. Maar zvv Neerbeek zette dit binnen een paar minuten recht 2-1. Maar weer kwam de Keigel langs zij 2-2. Toen Neerbeek de 3-2 scoorde leek de wedstrijd beslist maar de Keigel bleef knokken en scoorde uit een corner de 3-3. Maar het laatste gedeelte van de wedstrijd speelde zvv Neerbeek diverse counters goed uit en liep uiteindelijk toch nog makkelijk uit naar 6-3. De Keigel scoorde nog vlak voor tijd de 6-4 maar zvv Neerbeek pakte weer drie punten. Door het gelijkspel van FSG heeft zvv Neerbeek de koploper tot op één punt genaderd. Wie weet wat er nog gaat komen de komende weken.

 

7 december 2015

sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Beringe 1    7 - 1

Zvv Beringe begon aan de wedstrijd vanuit een erg verdedigende stelling en liet zvv Neerbeek het spel maken dat al snel leidde tot de 1-0 in de 10de minuut van Walt Janssens. zvv Beringe probeerde vanuit de counter te scoren en bijna lukte dit voor de pauze maar Danny van Schendel, terug van een blessure, hield zijn doel schoon. Voor de pauze was zvv Neerbeek de boven liggende partij met veel balbezit en enkele kleine kansen maar de ruststand was 1-0. Na de pauze ging zvv Neerbeek helemaal los en er was geen houden meer aan voor zvv Beringe want in de 29ste minuut schoot Walt Janssens de bal vol in de kruising 2-0. Zvv Beringe probeerde verder vooruit te gaan voetballen maar zvv Neerbeek zat er kort op en had al snel weer de bal veroverd zodat Beringe niet aan een goede aanval kon beginnen. Toen Mo Hegic in de 35ste minuut de 2-0 scoorde was het verzet van zvv Beringe gebroken. In de 39ste minuut scoorde Walt Janssen zijn derde treffer 4-0 voor zvv Neerbeek en Anel Hegic punterde vervolgens de bal nog in de rechter onderhoek in de 41ste minuut 5-0. Door een verkeerd ingespeelde bal kon zvv Beringe alleen op het doel van zvv Neerbeek af gaan en scoorde dan ook de ere treffer de 5-1. Maar in de 48ste minuut ronde Yessin el Foul een mooie passeeractie van Daan Voncken af bij de tweede paal 6-1. In de laatste speelminuut draaide Yessin el Foul, Daan Voncken en Raymond Gelissen de verdedigers van zvv Beringe even dol met een snelle combinatie waarna Raymond Gelissen de 7-1 binnenschoot. Met een tevreden blik keek trainer Peter Hameers naar een prachtige 2de helft van zvv Neerbeek dat nu stevig op de tweede plek staat in de hoofdklasse en het jaar 2015 prima afsluit.

 

30 november 2015

sporthal de Haamen te Beek

bekerwedstrijd 2de ronde

zvv Neerbeek 1 - SGB 1   2 - 0

Het werd een spannend bekerduel in Beek tussen de hoofdklassers zvv Neerbeek 1 en SGB 1. De ploegen waren aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk ging zvv Neerbeek als winnaar van het veld met een 2-0 overwinning op zak. Deze overwinning was mede te danken aan prima keeperswerk van stand-in Geoffrey Jacobs die de geblesseerde Danny van Schendel verving in het doel van zvv Neerbeek. Zvv Neerbeek kwam goed uit de startblokken en in de beginfase werden er meerdere kansen net niet benut. In de 15de minuut knalde Raymond Gelissen vanaf 10 m de bal in de linker onderhoek op aangeven van Anel Hegic 1-0 voor zvv Neerbeek. SGB 1 en zvv Neerbeek 1 kregen beiden nog diverse kansen voor de pauze maar het bleef 1-0 voor Neerbeek. Direct na de pauze in de 32ste minuut kwam zvv Neerbeek 1 op 2-0 door een schot uit een onmogelijke hoek van Mo Hegic. Vervolgens moest zvv Neerbeek nog twee maal een tijdstraf overleven omdat Mo Hegic twee maal een gele kaart kreeg. Zvv Neerbeek verdedigde goed met de rots in de branding doelman Geoffrey Jacobs in de hoofdrol. Uiteindelijk kwam de 2-0 niet in gevaar en dus gaat zvv Neerbeek door naar de kwartfinale in het bekertoernooi.

 

23 november 2015

sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FCP / de Bar 1   3 - 2

FCP / de Bar kwam met maar vijf veldspelers naar Neerbeek en het leek een makkelijke avond te worden voor zvv Neerbeek 1 dat alleen doelman Danny van Schendel mistte door een schouderblessure. FCP / de Bar stond de hele wedstrijd in de eigen cirkel te verdedigen en gokte op de incidentele counter en dit strijdplan pakte goed uit. Zvv Neerbeek had bijna de hele speeltijd balbezit en Walt Janssens scoorde dan ook de 1-0 in 9de minuut. Maar uit een counter schoot Benfedje knap de 1-1 binnen in 15de minuut. Zvv Neerbeek ging geduldig verder met aanvallen en Raymond Gelissen zorgde met een intikker voor de 2-1 in de 20ste minuut. Maar weer kwam FCP / de Bar gang zij door een mooi stifballetje 2-2 (21ste minuut). De 2-2 was ook de ruststand. Na de pauze hetzelfde beeld zvv Neerbeek in de aanval en FCP / de Bar verdedigen rond de eigen cirkel. Zvv Neerbeek kreeg ook nog een tijdstraf dit maar leverde geen doelpunten op. De tijd tikte verder en zvv Neerbeek zocht het gaatje voor die ene gouden treffer. En die ene treffer kwam één minuut voor het verstrijken van de speeltijd toen Medhi van de Tempel bij de tweede paal Yessin el Foul vrij speelde en die de 3-2 binnenschoot. Een zucht van opluchting ging er door sporthal de Haamen want zvv Neerbeek pakte weer drie belangrijke punten.

 

16 nov. 2015 Gitek sportcentrum te Nuth

zvv de Keelkampers 1 - zvv Neerbeek 1    3 - 5

Zvv Neerbeek 1 was de betere ploeg gisteren in Nuth ondanks het gemis van Danny van Schendel (schouderblessure), Raymond Gelissen (knieblessure) en Anel Hegic (bovenbeen blessure) maar deze spelers werden prima vervangen door doelman Geoffrey Jacobs op doel en Lucassen. In de eerste fase van de wedstrijd had zvv Neerbeek vier goede kansen om de score te openen maar de Keelkampers scoorde in de 7de minuut de 1-0 en in de 10de minuut werd het 2-0 voor de Keelkampers door een hard schot vanaf de rechterzijde in de korte hoek. Maar zvv Neerbeek kwam terug in de wedstrijd toen Yessin el Foul in de 13de minuut de 2-1 scoorde. In de 24ste minuut scoorde de spits van de Keelkampers de 3-1 met een mooi boogballetje waarop stand-in Geoffrey Jacobs geen antwoord had. Vlak voor de pauze kreeg een speler van de Keelkampers een gele kaart waardoor een tijdstraf volgde. Deze tijdstraf liep nog door in het begin van de tweede helft en Daan Voncken scoorde kan ook direct de 3-2 in deze overtal situatie. Vervolgens nam zvv Neerbeek het heft in de handen en Walt Janssens scoorde in de 30ste minuut de 3-3 door met een mooie sleepbeweging en een snel schot de prima keeper van de Keelkampers te verrassen. Zvv de Keelkampers kon vervolgens het hoge tempo van zvv Neerbeek niet meer altijd volgen en de Keelkampers probeerde nog te forceren met een paar afstand schoten maar daar werd zvv Neerbeek niet warm of koud van. Toen Geofrey Jacobs met zijn linkerbeen een lange bal gaf op Yessine el Foul en deze direct de bal in de lange hoek knalde was de wedstrijd beslist 3-4 met nog vier minuten op de klok. In de laatste minuut ging Daan Voncken en Yessin el Foul nog alleen op het doel van de Keelkampers af en Yessin el Foul tikte de 3-5 binnen. En weer drie punten voor zvv Neerbeek dat aan een opmerkelijke opmars in de hoofdklasse E bezig is.

 

9 nov. 2015 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - Sittardse Boys 1   5 - 1

Zvv Neerbeek 1 was uiteindelijk toch een te sterke ploeg voor de Sittardse Boys 1 want de ploeg uit Sittard kwam in de gehele wedstrijd te kort. Zvv Neerbeek speelde weer een goede wedstrijd en er werden legio aan kansen gecreëerd. In het begin van de eerste helft kreeg zvv Neerbeek al direct een tijdstraf tegen maar deze werd zonder kleerscheuren overleefd. Met de rust was het 2-0 voor Neerbeek door een doelpunt van Anel Hegic en een verdekt afstandsschot van Yessine el Foul. Na de pauze werd het spel soms wat te hard gepeeld omdat de scheidsrechter op bepaalde momenten te veel toe liet. In de 30ste minuut scoorde Walt Janssens de 3-0 voor Neerbeek waarna een iets mindere fase volgende van de ploeg uit Neerbeek. In de 35ste minuut maakte Raymond Gelissen per ongeluk hands in de eigen cirkel maar de toegekende strafschop werd door Koen Hendrikx op de paal geschoten. In de 42ste minuut probeerde Mo Hegic een speler van Sittardse Boys door de benen te spelen op eigen helft maar dit mislukte en dit werd direct afgestraft door Sittardse Boys met een hard schot 3-1. Toen nam zvv Neerbeek weer het helft in handen en Ken Diedering scoorde met een echte punter de 4-1 in de 45ste minuut. Als slot akkoord gooide Walt Janssens er nog een paar fraaie individuele acties uit waar onder andere de 5-1 uit viel in de 49ste minuut. Het was een terechte overwinning waarbij de ploeg uit Neerbeek een maat te groot was voor Sittardse Boys. Zvv Neerbeek doet goede zaken door weer een overwinning te pakken en stijgt weer een paar plekken op de ranglijst naar de derde plek.

 

2 nov. 2015 sporthal Varenbeurk te Heerlen

FC Heerlerheide 1 - zvv Neerbeek 1   1 - 6

Zvv Neerbeek speelde een puike partij in Heerlen door zes maal te scoren en bijna geen kans weg te geven. Zvv Neerbeek trok de goede vorm door van de vorige week na de bekerwinst tegen FSG 1. Voor de pauze kreeg zvv Neerbeek vele kansen en scoorde Ken Diedering de 0-1 en Walt Jansen de 0-2. FC Heerlerheide mistte kwaliteit en kwam mede door zvv Neerbeek nooit in de wedstrijd. Zvv Neerbeek zette direct druk vanaf de middenlijn waarmee FC Heerlerheide geen raad wist. Na de pauze scoorde Yessin el Foul al snel met een droge knal in de kruising de 0-3 waardoor de wedstrijd was beslist. Uiteindelijk scoorde Walt Jansen 0-4, Daan Voncken de 0-5 en Yessin el Foul de 0-6 en hierbij raakte zvv Neerbeek ook nog meerdere malen het houtwerk. Zvv Neerbeek wilde het doel geheel schoonhouden maar in de allerlaatste seconde liet doelman Danny van Schendel een rollertje door zijn handen glippen waardoor het nog 1-6 werd. Na deze klinkende overwinning stijgt zvv Neerbeek enkele plekken op de ranglijst en gaat onze ploeg met goede moed naar de thuiswedstrijd tegen Sittardse Boys van komende week.

 

26 okt. 2015 sporthal de Haamen te Beek

bekerwedstrijd

zvv Neerbeek 1 - FSG 1   5 - 2

ruststand 1-0

doelpunten zvv Neerbeek: Ken Diedering, Medhi van de Tempel 2x, Anel Hegic en Ikram.

 

19 okt. 2015 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - Fermonia Boys 3   4 - 3

Het bleef spannend tot de laatste seconde omdat zvv Neerbeek bij een stand van 4-3 weigerde om de 5-3 te scoren door het missen van drie opgelegde kansen. Zvv Neerbeek kwam in het begin van de wedstrijd op voorsprong door Mo Hegic 1-0 maar als snel stond de 1-1 op het scorebord. Zvv Neerbeek kwam door een intikker bij de tweede paal van Medhi van de Tempel op 2-1 maar weer was het snel 2-2. Mo Hegic scoorde vlak voor de rust met een mooie beweging de 3-2 aan. Na de pauze was zvv Neerbeek de betere ploeg en scoorde Mo Hegic dan ook de 4-2. Zvv Neerbeek kreeg genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen maar uiteindelijk scoorde Fermonia Boys nog de 4-3 waardoor de wedstrijd spannend bleef. In de tweede helft liet de scheidsrechter soms wat te veel toe waardoor er regelmatig wat onenigheid ontstond bij spelers en trainers. Zvv Neerbeek wilde maar niet de trekker overhalen om de 5-3 te maken en dus bleef het spannend tot de laatste seconden. Gelukkig ging de 4-3 overwinning naar zvv Neerbeek want deze punten zijn erg welkom op dit moment.

 

12 okt. 2015 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - Serum 1   1 - 3

Het was weer hetzelfde verhaal als de vorige wedstrijd met zvv Neerbeek, veel balbezit maar bijna geen kansen creëren. Zvv Neerbeek begon weer zwak en Serum zorgde meerdere malen voor snelle counters waar zvv Neerbeek vaak geen antwoord op had en dus leidde één counter dan ook de 0-1 in voor zvv Serum. zvv Serum trok zich vervolgens terug in verdedigende stelling rond de cirkel en liet zvv Neerbeek het balbezit houden. De ruststand was dan ook 0-1omdat zvv Neerbeek bijna geen kans kreeg om de  gelijkmaker te maken. Na de pauze had zvv Neerbeek een betere fase waarin Medi van de Tempel dan ook de 1-1 scoorde na een mooie combinatie. Zvv Neerbeek was blij met de moeizame behaalde 1-1 maar kreeg toen 2 maal een tijdstraf van 2 minuten. De eerste tijdstraf werd nog ongeschonden overleefd maar bij de tweede tijdstraf was het wel raak voor zvv Serum 1-2. Zvv Neerbeek zette nog meer druk naar voren om toch nog een punt binnen te slepen maar weer scoorde zvv Serum uit een counter 1-3 en dit was dan ook de eindstand. Zvv Neerbeek moest weer een nederlaag incasseren en zakt hierdoor naar het onderste gedeelte van de ranglijst. Er zal snel wat moeten veranderen bij zvv Neerbeek anders wordt dit een moeizaam seizoen.

 

5 okt. 2015 sporthal Baarlo

zvv Baarlo 1 - zvv Neerbeek 1    3 - 2

Uiteindelijk werd het een teleurstellende avond voor coach Peter Haemers en zijn assistent coach Patrick Wouters want de drie punten werden in Baarlo achtergelaten. Zvv Neerbeek begon de wedstrijd niet goed tegen het stugge en hard werkende Baarlo. Dat dan ook op 1-0 en 2-0 voor kwam omdat de verdediging van Neerbeek niet fel en tijdig genoeg ingreep op de scherpe aanvallen van Baarlo. Na ca. 15 minuten kwam zvv Neerbeek beter in de wedstrijd en kreeg het ook enkele kansen maar Baarlo bleef gevaarlijk op de counter. Maar door goed keeperswerk van Danny van Schendel bleef Neerbeek op de been. Toen Mo Hegic de 2-1 aantekende had Neerbeek weer hoop en ging het op jacht voor de gelijkmaker. Toen Neerbeek met te veel man voor de bal speelde en balverlies leed kon een aanvaller van Baarlo vrij doorlopen op doelman Danny van Schendel. Deze aanvaller faalde niet en hij scoorde de 3-1. Zvv Baarlo kreeg vervolgens ook nog twee maal een tijdstraf voor hard spel maar zvv Neerbeek kon maar niet scoren omdat de doelman van Baarlo af en toe met kunst en vliegwerk zijn doel schoon hield. Op een afstandschot van Medhi van de Tempel vanaf links had hij geen antwoord en dit betekende de 3-2. Er bleek uiteindelijk te weinig tijd over voor Neerbeek om voor de 3-3 te gaan mede ook omdat de paal twee maal in de weg stond bij twee afstandsschoten. Na de wedstrijd bleef Neerbeek met slecht gevoel achter want het had geen moment in de wedstrijd gezeten en het had geen antwoord op het agressief en met passie spelende Baarlo. De dag na de wedstrijd bleek ook nog dat de goed keepende doelman van Neerbeek hersenschudding had opgelopen en zijn kaak ontwricht was geweest omdat hij een hard schot recht in zijn gezicht had gekregen tijdens de wedstrijd. Zvv Neerbeek ging naar huis met een grote kater en kan de aansluiting met de subtop wel even vergeten.

 

28 sept. 2015 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FSG 1   3 - 7

Zvv Neerbeek stond net als vorige week voor een zware klus tegen het sterke FSG 1 uit Sittard. Uiteindelijk werd het een 3-7 nederlaag die terecht was want FSG was de betere ploeg waarbij wel gezegd moet worden dat zvv Neerbeek vier doelpunten weggaf door persoonlijke fouten. In de beginfase kwam FSG op 0-1 door balverlies vlak voor het doel van zvv Neerbeek dat direct werd afgestraft. Walt Janssens zorgde al snel voor de gelijk maker 1-1. Voor de pauze kwam FSG op 1-3 en dit was ook de ruststand. Na de pauze dacht FSG dat de wedstrijd was beslist en zvv Neerbeek ging verder naar voren spelen en FSG kwam moeilijk meer aan opbouwen toe. Dit leidde tot de 2-3 door een droge knal van Raymond Gelissen op aangeven van Daan Vonken en Yessin el Foul scoorde even later ook nog de 3-3. Zvv Neerbeek had het gevoel dat ze FSG in de tang hadden en zvv Neerbeek wilde doordrukken naar de 4-3. Helaas liet Mo Hegic zich uitspelen op de eigen achterlijn en probeerde te corrigeren met een sliding in de eigen cirkel met als gevolg een strafschop voor FSG die werd benut 3-4. Zvv Neerbeek zette nog eens aan maar FSG counterde gevaarlijk zeker toen zvv Neerbeek in de laatste fase haar doelman ging wisselen voor een veldspeler. Door dit risico te nemen kon FSG snel counteren en scoorde ze nog een paar mooi uitgespeelde doelpunten met als gevolg een eindstand 3-7. Een terechte nederlaag voor zvv Neerbeek tegen een sterk FSG en een matig optreden van de scheidsrechter maar deze had geen invloed op de einduitslag.


21 sept. 2015 sporthal Glanerbrook te Geleen

zvv SGB 1 - zvv Neerbeek 1   4 - 6

Zvv Neerbeek stond voor een zware opgave in sporthal Glanerbrook want er stond een wedstrijd tegen titelkandidaat zvv SGB 1 op het programma. In een oefenwedstrijd in juni 2015 had zvv Neerbeek nog een zware dobber gehad aan de ploeg uit Geleen. Zvv Neerbeek ging als een stevig verdedigingsblok staan in het begin van de wedstrijd om zo de bewegelijke spelers van zvv SGB op te vangen op de middenlijn. Dit lukte goed want zvv SGB kwam in het begin alleen maar tot een paar afstandschoten maar die waren geen probleem voor Neerbeek doelman Danny van Schendel. Zvv Neerbeek was wel erg gevaarlijk met snelle counters en Mo Hegic scoorde dan ook de 0-1 met een mooi "wippertje" in de korte hoek. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam zvv SGB terug in de wedstrijd door twee aanvallen over de zijkant waarbij de speler bij de tweede paal de 1-1 en de 2-1 maakte. In deze fase had zvv Neerbeek meerdere scherpe counters waarbij de overtal situatie niet goed werd uitgespeeld waardoor de 2-1 de ruststand was. Zvv Neerbeek had meer moeten scoren voor de pauze maar dit lukte niet. Na de pauze scoorde SGB al snel de 3-1 doordat Walt Janssens per ongeluk een voorzet achter zijn eigen doelman werkte. SGB dacht dat de wedstrijd was gelopen maar toen kantelde de wedstrijd. Eerst maakte een speler van SGB hands in zijn eigen cirkel en dus strafschop voor zvv Neerbeek, Wal Janssens faalde niet 2-3 en nog geen minuut later knalde Ken Diedering op een mooie uitworp van Danny van Schendel op een merkwaardige wijze de 3-3 binnen. De wedstrijd ging op dat moment op en neer maar je merkte dat zvv Neerbeek sterker werd maar zvv SGB kwam toch op 4-3 doordat een hard schot werd gekeerd door de doelman van zvv Neerbeek maar de spitst van SGB tikte de bal toch nog snel in het doel. Zvv Neerbeek rechte de rug en ging voor de drie punten en door nog een gele kaart van SGB scoorde Walt Janssen simpel de 4-4 in deze overtalsituatie. Toen Walt Janssens de 4-5 maakte en Mo Hegic nog de 4-6 scoorde in de laatste fase was zvv SGB duidelijk gebroken. In de laatste minuut werd Ken Diedering nog een forse overtreding gemaakt op Ken Diedering waardoor zvv SGB weer een gele kaart kreeg en zvv Neerbeek speelde de laatste minuut de bal rond waardoor uiteindelijk een knappe overwinning een feit. Een prima overwinning van zvv Neerbeek die te danken was aan het collectief.

 

14 sept. 2015 sporthal de Haamen te Beek

zvv de Keigel 1 - zvv Neerbeek 1    3-3

Zvv Neerbeek begon voortvarend aan de wedstrijd want binnen 15 minuten was de stand 0-3 voor de ploeg uit Neerbeek. Walt Janssens (2x) en Yessine el Foul scoorde voor zvv Neerbeek. Vervolgens bleef zvv de Keigel knokken en kwam zowaar erg snel op 3-3 door doelpunten van Heythuizen, Bruls en Tanger. De 3-3 was ook de ruststand. Na de pauze waren de ploegen gelijkwaardig waarbij zvv Neerbeek het meeste balbezit had en zvv de Keigel bewust op de counter loerde. In het midden van de tweede helft kreeg Raymond Gelissen van zvv Neerbeek nog een tijdstraf maar deze werd zonder kleerscheuren overleeft. Eindstand 3-3, dit voelde voor zvv Neerbeek als puntverlies omdat de 0-3 voorsprong te makkelijk was weggegeven.

 

 

Seizoen 2014-2015:

 

20 april 2015 sporthal Strijthagen te Landgraaf

vv Schaesberg 1 - zvv Neerbeek 1   5-2

Zvv Neerbeek ging naar Landgraaf met het idee dat vv Schaesberg kampioen kon worden in de hoofdklasse vandaag bij winst. Uiteindelijk werd het een makkelijke overwinning voor vv Schaesberg met 5-2. De ruststand was dan ook 3-0 en zvv Neerbeek legde vv Schaesberg weinig in de weg. Na de pauze nam vv Schaesberg gas terug er werd er nog gescoord door Medhie van de Tempel en Fer Janssen voor zvv Neerbeek. Vv Schaesberg is uiteindelijk een terechte kampioen van de hoofdklasse E en zvv Neerbeek is een goede middenmotor.

 

13 april 2015 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv de Keelkampers 1   4 -4

Zvv Neerbeek kon niet beschikken over de geblesseerde Walt Janssens en Ferry Jansen dus werd Hoessein en Bart Gorissen opgetrommeld om de selectie van ons eerste team te versterken. In de eerste helft ging het niet goed met zvv Neerbeek er werden twee doelpunten door zvv de Keekampers gescoord door Hassan Doudou 0-1 (vrije trap) en Dries Fernane 0-2 (bal tegen de bal rebound). Dit was ook de ruststand. Na de pauze kwam er een heel ander zvv Neerbeek uit het kleedlokaal dat constant de spelers van de Keelkampers achteruit duwde maar toch viel de 0-3 door Yessin Farah. Zvv Neerbeek speelde een geweldige tweede helft misschien het beste voetbal dat ons team dit seizoen heeft laten zien. Na de 0-3 nam zvv Neerbeek de wedstrijd over en scoorde twee maal door Yessine el Foul en uiteindelijk viel ook de 3-3 door Bart Gorissen. Zvv Neerbeek drukte door de Keelkampes wankelde en Ken Diedering maakte ook nog de 4-3 met nog een paar minuten op de klok. Helaas werd het toch nog 4-4 door Kevin Novotny op 10 seconde voor het einde> Door een verkeerde intrap van zvv Neerbeek kwam de bal met geluk voor de voeten van Novotny en hij die twijfelde en schoot snel de 4-4 binnen. Uiteindelijk een terecht gelijkspel want het was een gelijk opgaand duel waarin de Keelkampers de eerste helft beter waren en zvv Neerbeek de tweede helft beter was maar jammer voor zvv Neerbeek dat nog de 4-4 viel in de laatste seconden.

 

30 maart 2015 Pius sporthal te Panningen

zvv Beringe 1 - zvv Neerbeek 1    4 - 4

Zvv Neerbeek 1 ging naar Panningen met de instelling om niet te verliezen om zo naar handhaving te behalen voor het komende seizoen in de hoofdklasse ER. Uiteindelijk lukte dit ook door een 4-4 gelijk spel te behalen. Zvv Beringe wachtte in de eerste helft op eigen helft en probeerde zvv Neerbeek te verrassen met diverse counters. Zvv Neerbeek kwam op 0-1 door een mooi verdekt schot van Yessine el Foul en zvv Beringe kwam langs zij doordat Raymond Gelissen de bal verkeerd raakte en zijn eigen doelman passeerde 1-1. Voor de pauze scoorde beiden ploeg nog één maal en de ruststand was dan ook 2-2. Het tweede doelpunt van zvv Neerbeek was een harde knal in het dak van het doel van Yessine el Foul. In de tweede helft vielen aan beiden zijden nog tijdstraffen waar zvv Neerbeek wel van profiteerde door te scoren, de 2-3 door  Daan Voncken. Vervolgens scoorde Daan Voncken ook nog de 2-4 maar op een knullige manier gaf zvv Neerbeek nog twee doelpunten weg en werd het nog 4-4. Uiteindelijk een terecht gelijkspel waar zvv Neerbeek blij mee was en waar zvv Beringe geen steek mee opschoot op de ranglijst. Zvv Neerbeek is veilig en zal ook komende seizoen acteren in de hoofdklasse E.

 

23 maart 2015 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FC Heerlerheide 1    6 - 2

Een belangrijk duel voor beiden ploegen voor de strijd tegen de onderste plekken op de ranglijst. Uiteindelijk werd het een terechte 6-2 overwinning voor zvv Neerbeek, maar de start was niet goed want na 2 min. scoorde FC Heerlerheide al de 0-1 door een mooie combinatie door het centrum door Cobben. Zvv Neerbeek moest even van de schrik bekomen tegen een sterk verdedigende ploeg uit Heerlen. Uiteindelijk maakte Medhi van de Tempel in de 20ste minuut met een droog schot de gelijkmaker 1-1. Na de pauze scoorde FC Heerlerheide de 1-2 in de 30ste min. maar zvv Neerbeek kwam tot 2-2 terug door weer Medhi van de Tempel in de 40ste min. Toen Hoessein in de 41ste min. na een mooie persoonlijke actie de 3-2 maakte voor zvv Neerbeek was de strijd gestreden. In de laatste fase van de tweede helft waren er nog een paar gele kaarten aan beiden zijden maar zvv Neerbeek liep als snel uit naar 6-2 door doelpunten van Medhi van de Tempel 46ste min., Fer Janssen 48 ste min. en Daan Voncken in de 50ste min. Het zijn drie belangrijke punten voor zvv Neerbeek die naar alle waarschijnlijk in veilige haven nu zijn gearriveerd alleen nog komende weken een paar punten spronkelen.

 

2 maart 2015 sporthal de Driesprong te Oirsbeek

zvv Adveo 1 - zvv Neerbeek 1    4 - 3

Zvv Neerbeek 1 moest Bart Gorissen en Geoffrey Jacobs meenemen om de selectie rond te krijgen voor de uitwedstrijd tegen zvv Adveo. Coach Peter Haemers was geveld door de griep en Patrick Wouters nam zijn taken voor deze wedstrijd waar. Normaal gesproken is Adveo altijd een moeilijke tegenstander voor zvv Neerbeek want deze ploeg staat niet voor niks op de derde plek van de ranglijst. In de eerste helft ging het gelijk op waarbij Adveo diverse schoten afvuurde op het doel van zvv Neerbeek maar zvv Neerbeek kreeg twee grote kansen om op voorsprong te komen. Op het einde van de eerste helft kapte de snelle spits van zvv Adveo Daan Voncken uit en hij schoot de 1-0 binnen, dit was ook de ruststand. Na de pauze was er hetzelfde spelbeeld kansen aan twee kanten maar Adveo speelde deze beter uit en kwam dan door een mooi stifballetje op 2-0. Zvv Neerbeek liet doelman Geoffrey Jacobs meevoetballen en hierdoor ontstonden diverse grote kansen o.a. een schot op de paal van Raymond Gelissen. Uiteindelijk werd Ferry Jansen vrijgespeeld door Geoffrey Jacobs en die scoorde dan ook de 2-1. In de volgende aanval ging doelman Geoffrey Jacobs weer mee naar voren en zijn schot smoorde in de verdediging van Adveo waarna een speler van Adveo vanaf eigen helft de 3-1 kon scoren omdat het doel van zvv Neerbeek leeg was. Zvv Neerbeek gaf niet op en Geoffrey Jacobs knalde vanaf 15 m hard de 3-2 binnen. Maar weer scoorde Adveo toen bij de tweede paal een speler vrij stond werd het 4-2. Zvv Neerbeek kwam daarna weer terug in de wedstrijd toen Raymond Gelissen de bal vanaf de achterlijn teruglegde op Yessine el Foul en die scoorde cool de 4-3. Helaas was er nog maar twee minuten speeltijd en dit was te kort voor zvv Neerbeek om nog de 4-4 te kunnen scoren. Weer een nipte nederlaag voor zvv Neerbeek dat langzaam zakt op de ranglijst en over twee weken het belangrijk duel thuis speelt tegen concurrent FC Heerlerheide.

 

9 febr. 2015 Reinouthal te Susteren

FCP / de Bar 1 - zvv Neerbeek 1    3-3

Zvv Neerbeek wilde weer een punten pakken na een paar moeilijke wedstrijden tegen FCP / de Bar in Susteren. De wedstrijd begon goed want in de 3de minuut kreeg zvv Neerbeek de eerste grote kans maar deze kans werd niet goed afgerond. In de directe tegenaanval scoorde Michael Martin met een punter de 1-0 voor FCP / de Bar. Zvv Neerbeek begon in het midden van de eerste helft het tempo op te voeren en Vincent Cox scoorde dan ook de 1-1 in de 15de minuut. Na de pauze kwam de Bar op 2-1 door een achteloos hakje dat geheel zvv Neerbeek verraste. In de 40ste minuut scoorde de Bar uit een counter nog de 3-1. Neerbeek zette nogmaals aan en wisselde de Danny van Schendel voor een speler. Zvv Neerbeek zette volle druk en Medhi van de Tempel schoot de 3-2 binnen met nog 2 minuten op de klok. In de laatste minuut kreeg Michael Martin ene gele kaart omdat hij natrapte. Zvv Neerbeek speelde alles of niks en 20 seconden voor tijd speelde Daan Voncken de bal door naar Raymond Gelissen die de 3-3 binnen schoot. Een terecht gelijkspel waar zvv Neerbeek uiteindelijk blij mee was.

 

2 febr. 2015 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - Fermonia Boys 2    1 - 2

Zvv Neerbeek moest aantreden tegen de koploper in sporthal de Haamen zonder de nog geblesseerde Daan Voncken. De gehele wedstrijd was in evenwicht en zvv Neerbeek scoorde in de 13de min de 1-0 door een actie op links van Medhi van de Tempel. Medhi passeerde buitenom zijn tegenstander en legde de bal panklaar bij de tweede paal waar Ken Diedering die 1-0 binnenschoot. Fermonia Boys scoorde al snel de gelijkmaker in de 15de min. Een hard schot door het midden werd door doelman Danny van Schendel losgelaten en werd vervolgens van kortbij binnen getikt 1-1. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde aan beiden zijden kansen maar het bleef lang 1-1. In de laatste fase kreeg zvv Neerbeek nog een tijdstraf maar deze werd doorstaan zonder keerscheuren. In de laatste minuten wisselde Fermonia de doelman en wilde de winnende treffer scoren. In deze eindfase van de wedstrijd moest de nog niet geheel fitte Walt Jansen weer geblesseerd uitvallen. Uiteindelijk lukte het Fermonia Boys op ca. 1 min voor het einde een niet goed weggewerkte bal toch in het doel te werken van zvv Neerbeek en de 1-2 werd genoteerd op het scorebord. Fermonia Boys was door het dolle heen door deze late treffer en zvv Neerbeek zakte op dat moment bijna door de grond. Zvv Neerbeek ging nog één maal ten aanval waarin Doelman Danny van Schendel een overtreding moest maken en daardoor nog een tijdstraf kreeg. Stand-in doelman Ferry Jansen redde ook nog goed in de allerlaatste seconden maar bij het eindsignaal stond de 1-2 op het scorebord voor Fermonia Boys. Weer een bittere pil voor zvv Neerbeek 1 dat een punt had verdiend tegen de koploper maar weer op het einde de punten weggaf.

 

26 jan. 2015 sporthal te Baarlo

zvv Baarlo 1 - zvv Neerbeek 1    3 - 3

Zvv Neerbeek liet Baarlo de tweede helft terug komen in de wedstrijd en daarom bleef zvv Neerbeek met een kater achter na het onnodige gelijkspel. Zvv Neerbeek speelde de eerste helft goed en kwam op 0-1 door Ken Diedering in de 4de min. Door een fout in de verdediging bij zvv Neerbeek kwam van Wylick in balbezit en in de 6de min schoof hij de bal onder Danny van Schendel door en het was 1-1. Na dit doelpunt was zvv Neerbeek aan zet en Yessine el Foul tekende dan ook in de 13de min de 1-2 aan. Na de pauze maakte Walt Janssens de 1-3 en de wedstrijd leek gespeeld. Maar met een beetje hulp van de zwak fluitende scheidsrechters en de strijdkracht van Baarlo kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Eerst maakt de uitblinker bij zvv Baarlo Stemkers de 2-3 in 45ste min.  en in de slotfase viel helaas ook nog de 3-3 in de 50ste min. door Spolders. Door knap keeperswerk van Danny van Schendel in de 2de helft werd de schade gelukkig verder beperkt voor zvv Neerbeek. Uiteindelijk ging zvv Neerbeek met een kater naar huis want dit gelijkspel was echt niet nodig geweest.

 

19 jan. 2015 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FC Tumudo 2  6 - 4

Zvv Neerbeek had zes spelers die niet konden meedoen o.a. door vakantie en blessures en daarom werden Sander Schoonbrood, Paul Claassen en Charaf opgetrommeld. FC Tumudo 2 is de nummer laatst op de ranglijst dus een overwinning was op voorhand mogelijk voor zvv Neerbeek. Uiteindelijk werd het geen hoogstaande wedstrijd maar wel een spannende wedstrijd. Zvv Neerbeek moest zich bijna constant terug knokken in de wedstrijd door de volgende scoreverloop 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4 en 4-4. Maar toen Charaf de 5-4 scoorde was eindelijk het verzet van FC Tumudo 2 gebroken. Ken Diedering scoorde op het einde van de wedstrijd nog de 6-4 en dit was ook de eindstand. Een zwaar bevochte overwinning waardoor zvv Neerbeek een stevige plek in de middenmoot verdient. De doelpunten van zvv Neerbeek werden gemaakt door Ken Diedering (3x) en Charaf (3x, hattrick in de tweede helft).

 

15 jan. 2015 sporthal Daalhof te Maastricht (bekerwedstrijd 1ste ronde)

FC Tumudo 1- zvv Neerbeek 1    2 - 2     (Tumudo w.n.s.)

Doelpunten zvv Neerbeek: Medhi van de Tempen en Ken Diedering

 

5 jan. 2015 sporthal Kleesj te Sittard

FSG 2 - zvv Neerbeek 1   3 - 2

En weer kon zvv Neerbeek niet winnen van FSG. Zvv Neerbeek mistte Ferry Jansen en Walt Janssens en had Jair Kock en Hassan meegenomen naar Sittard voor de weedstrijd tegen FSG 2. In de eerste helft waren beiden teams in evenwicht met kansen aan twee kanten alleen FSG benutte één kans in de 14de minuut waardoor 1-0 de ruststand was op het scorebord. Na de pauze scoorde FSG de 2-0 in de 35ste minuut en in de 38ste minuut viel de 3-0 toen FSG een overtalsituatie goed uitspeelde door een tijdstraf van Hassan. Zvv Neerbeek rechte de rug en binnen twee minuten was de stand 3-2 omdat zvv Neerbeek twee maal een speler vrij speelde bij de tweede paal. Deze doelpunten waren van Hassan 3-1 en Ken Diedering 3-2. Met nog tien minuten op de klok was FSG kapot en zvv Neerbeek ging voor de 3-3 door vol druk voortui te zetten. Zvv Neerbeek kreeg legio kansen en uiteindelijk bleef een teleurstellende 3-2 nederlaag op het scorebord staan. Weer kon zvv Neerbeek niet winnen van FSG terwijl een gelijkspel verdiend was geweest voor beiden ploegen.

 

15 dec. 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv de Keigel 1   5 - 2

Zvv Neerbeek had Geoffrey Jacobs en Bart Gorissen moeten oproepen voor de wedstrijd tegen de Keigel omdat Danny van Schendel geschorst was en Walt Janssens was geblesseerd aan zijn enkel. In deze derby voor een goed gevulde tribune kwam zvv Neerbeek prima uit de startblokken want in de rust was de stand al 4-0 voor de ploeg uit Neerbeek. De doelpunten vielen snel achter elkaar door Bart Gorissen (2x). Medhi van de Tempel en Ken Diedering. De organisatie was prima bij Neerbeek en er werden bijna geen kansen weggeven aan de Keigel en Neerbeek was dodelijk op de counter. Na de pauze ging de Keigel verder naar voren spelen en viel nog de 4-1 door Simonis. Maar toen de Keigel twee maal een tijdstraf kreeg maakte Ken Diedering een einde aan de strijd door in de korte hoek de doelman van de Keigel te verschalken 5-1. Dat de Keigel door Simonis nog de 5-2 maakte was voor de statistieken. Een terechte overwinning voor zvv Neerbeek dat met een goed gevoel de winterstop ingaat.

 

8 dec. 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - vv Schaesberg 1    1 - 2

Zvv Neerbeek moest Bart Gorissen oproepen omdat Walt Janssens ziek was en Ken Diedering een blessure had aan zijn enkel. In de eerste helft had vv Schaesberg meer balbezit en had ook diverse kansen maar doelman Danny van Schendel hield zijn doel knap schoon. Zvv Neerbeek beperkte zich tot een paar counters met gevaarlijke schoten maar met de pauze was het nog 0-0. Na de pauze werd het spel aantrekkelijker mede omdat de scheidsrechter een twijfelachtige strafschop gaf aan vv Schaesberg in de 33ste minuut. Deze werd benut door Kay Benders en het was 0-1. Nog geen drie minuten later werd een handsbal van een speler van vv Schaesberg op de middenlijn niet gezien en uit deze aanval viel de 0-2. Zvv Neerbeek was razend want binnen 3 minuten besliste de scheidsrechter twee maal in het voordeel van vv Schaesberg. Zvv Neerbeek zette nog een tandje bij en ging verder vooruit spelen en vv Schaesberg had moeite met de stevige aanpak van zvv Neerbeek. In de 44ste minuut kwam zvv Neerbeek terug in de wedstrijd door de 1-2 van Ferry Jansen. Juist toen Neerbeek voor de gelijkmaker ging werd een bal die duidelijk over de zijlijn was niet gezien door de scheidsrechter en vv Schaesberg schoot op de paal. De spelers en trainers van zvv Neerbeek waren weer razend op de scheidsrechter en doelman Danny van Schendel kreeg vervolgens twee maal geel en dus rood voor te heftig commentaar op de leiding. Toen de rust was wederkeert ging Ferry Jansen alleen op de doelman af van vv Schaesberg en werd op grove wijze onderuit gehaald. Dit betekende direct rood voor de doelman van vv Schaesberg en de scheidsrechter legde de bal net buiten de cirkel en dus een vrije trap voor zvv Neerbeek. Deze vrije trap belande in de muur en vv Schaesberg haalde opgelucht adem toen het einde van de wedstrijd werd gehaald met een 1-2 eindstand. Uiteindelijk ging vv Schaesberg naar huis met drie punten naar huis met de hakken over de sloot en een beetje hulp van de scheidsrechter. Na het laatste fluitsignaal was het nog lang onrustig rondom de scheidsrechters en kreeg de assistent trainer van zvv Neerbeek Patrick Wouters nog een rode kaart voor te veel commentaar op de leiding. Jammer dat een scheidsrechter een spannende en sportieve wedstrijd zo kan beinvloeden.

 

24 nov. 2014 Gitek sportcentrum te Nuth

zvv de Keelkampers 1- zvv Neerbeek 1    3 - 2

Het duel begon attractief met binnen één minuut een bal op de paal bij de Keelkampers en een bal op de paal bij Neerbeek. Vervolgens speelde zvv Neerbeek een prima eerste helft waarin weinig kansen werden weggeven en veel kansen ontstonden voor het doel van de Keelkampers. Zvv Neerbeek kwam dan ook op 0-1 door "good old" Raymond Gelissen die met zijn ouderwetse schaarbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been zette en de 0-1 binnenschoot in de 15de minuut. Vervolgens had zvv Neerbeek een paar open kansen die werden gemist door Ken Diedering, Medhi van de Tempel en Walt Janssens. Op het einde van de eerste helft ging het mis. In de 23st en 25ste minuut liet de verdediging van zvv Neerbeek zich twee maal passeren aan de zijlijn en dit betekende de 1-1 en de 2-1 door Gerits en Fenanne voor de Keelkampers. Na de pauze probeerde zvv Neerbeek de 2-2 te maken maar door een foute inspeelbal vlak voor het doel van Danny van Schendel kon Fennane eenvoudig de 3-1 binnen schieten in de 29ste minuut. In de 42ste minuut maakte de topscoorder van zvv Neerbeek Walt Janssens nog de 3-2 en zvv Neerbeek ging daarna vol voor de gelijkmaker. In de eindfase kreeg een speler van de Keelkampers nog een tijdstraf maar deze overtalsituatie werd slecht uitgespeeld door zvv Neerbeek waardoor de 3-2 ook de eindstand was. Zvv Neerbeek heeft zich zelf in de voet geschoten want in de eerste helft moet zvv Neerbeek gewoon afstand nemen van de Keelkampers maat uiteindelijk was zvv Neerbeek niet meer bij machte om de opgelopen achterstand weg te werken.

 

17 nov. 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Beringe 1      3 - 2

Zvv Neerbeek had een keepersprobleem voor de wedstrijd tegen zvv Beringe want Danny van Schendel en Geoffrey Jacobs waren beiden geblesseerd maar uiteindelijk kreeg Danny van Schendel groen licht van zijn therapeut om toch in het doel te staan bij zvv Neerbeek 1. Op halve kracht leverde Danny uiteindelijk toch nog een prima partij af. Zvv Neerbeek mocht het spel maken tegen zvv Beringe want de ploeg uit Panningen bleef de gehele wedstrijd op eigen helft staan en ook bij een 2-0 achterstand veranderde de ploeg niet van tactiek. Dit leidde tot een erg saaie wedstrijd met veel stilstaand voetbal want de enigste ploeg die wilde voetballen was zvv Neerbeek die dan ook terecht op 1-0 kwam. Een harde knal van een vrije trap van Walt Janssens zorgde voor de 1-0 op het scorebord in de 4de minuut. In de 22 ste minuut scoorde Yessine el Foul de 2-0 en dit was ook de ruststand. Na de pauze hetzelfde spelbeeld zvv Beringe op eigen helft wachten op fouten van zvv Neerbeek. De eerste fout werd gemaakt in de 37ste minuut en direct scoorde Zegers de 2-1 met een mooi schot. In de 42ste minuut kreeg Ferry Jansen een tijdstraf van 2 min. voor een lichte overtreding en zvv Beringe scoorde via Kersten de 2-2. Even later kreeg een speler van zvv Beringe nog een tijdstraf maar zvv Neerbeek kon hiervan niet profiteren. Uiteindelijk soleerde Walt Janssens in de 48ste minuut tussen twee verdedigers door en schoot hij vanaf ongeveer acht meter vanaf het doel hard raak in de rechterbovenhoek, de 3-2 voor zvv Neerbeek. De 3-2 was ook de eindstand en dit was ook een terechte uitslag want er was maar één ploeg die er een aantrekkelijke wedstrijd van wilde maken en dat was zvv Neerbeek. Daarbij stond de organisatie en verdediging bij zvv Neerbeek als een huis en werden er bijna geen kansen weggegeven. In deze vorm kan zvv Neerbeek alle ploegen in de hoofdklasse een zware avond bezorgen en door deze winst stijgt zvv Neerbeek met stip naar de vierde plek op de ranglijst.

 

10 nov. 2014 sporthal Varenbeuk te Heerlen

FC Heerlerheide 1 - zvv Neerbeek 1   3 - 5

De grote man bij zvv Neerbeek 1 was Walt Janssens want hij scoorde een echte hattrick. Hij kreeg FC Heerlerheide 1 op de knieën door binnen drie minuten drie maal te scoren op fraaie wijze de 1-2, de 1-3 en de 1-4. Hierna was de wedstrijd gespeeld en kon zvv Neerbeek 1 de drie punten mee naar huis nemen. FC Heerlerheide begon teruggetrokken op eigen helft aan de thuiswedstrijd dus zvv Neerbeek moest het spel maken. Na een paar speldenprikken aan de kant van zvv Neerbeek scoorde Medhi van de Tempel de 0-1 in de 12de minuut met een simpele intikker. In de laatste fase van de eerste helft kreeg FC Heerlerheide meerdere kansen op de gelijkmaker o.a. door de goed spelende aanvoerder Höschler maar de 0-1 bleef met wat geluk op het scorebord staan. Na de pauze kwam FC Heerlerheide toch langs zij door een droge knal van Höschler 1-1. Maar toen braken de drie minuten aan van Walt Janssens. Eerst scoorde hij laag in de linkerhoek met een fraaie trap in de 37ste minuut de 1-2 en nog geen minuut later scoorde hij met een hele mooie stiftbal de 1-3. Maar nog geen twee minuten later lag de 1-4 alweer in het doel van FC Heerlerheide dus een echte hattrick. De doelman van FC Heerlerheide werd boos en sloeg hard tegen de paal van zijn eigen doel. Het gevolg was dat het doel omviel en hij een tijdstraf van twee minuten kreeg. Tijdens deze tijdstraf scoorde HC Heerlerheide wel nog de 2-4 door knullig verdedigen van zvv Neerbeek. Maar even laten speelde Walt Janssens twee man uit op de achterlijn en hij wipte de bal over de doelman heen naar de tweede paal en daar scoorden Yessine el Foul met een kopbal de 2-5. Op het einde van de wedstrijd drong FC Heerlerheide nog aan en scoorde fraai met een stiftballetje nog de 3-5 en dit was ook de iendstand. Een belangrijke overwinning voor zvv Neerbeek die langzaam richting de middenmoot kruipt van de ranglijst.

 

3 nov. 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Adveo 1    3 - 3

Zvv Neerbeek 1 moest aantreden tegen het altijd moeilijke hoog geplaatste zvv Adveo uit Oirsbeek. Bij zvv Neerbeek ontbraken doelman Danny van Schendel en Sander Schoonbrood door een knie- en een scheenbeenblessure. Geoffrey Jacobs stond als vervanger op het doel van zvv Neerbeek en keepte uiteindelijk een puike partij. Zvv Neerbeek ging voortvarend van start en zette meteen volle druk naar voren echter door een "klutsbal" op de middenlijn volgde een counter van zvv Adveo en Erkens scoorde de 0-1 in de 3de minuut. Voor de pauze waren er aan twee kanten diverse kansen maar het bleef 0-1. Na de pauze scoorde Ferry Janssen en Yessine el Foul snel achter elkaar in de 29ste en 30ste minuut en het was plotseling 2-1 voor Neerbeek. Zvv Neerbeek en zvv Adveo waren in evenwicht met diverse kansen en schoten op de palen aan beiden kanten. Uit een mooie aanval opgezet door Medhi van de Tempel twijfelde Yessine el Foul om de 3-1 te scoren en Adveo counterde hierop snel en scoorde de 2-2 in de 44ste minuut en in de aanval erna viel de 2-3 in de 45 ste minuut voor zvv Adveo. Zvv Neerbeek klampte nog één maal aan en Walt Janssens scoorde uiteindelijk na een mooie solo de 3-3 in 47ste minuut. Een terecht gelijkspel want beiden teams hadden geen overwinning verdient. Voor zvv Neerbeek een bonuspunt in de strijd tegen de onderste plekken op de ranglijst.

 

28 okt. 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FCP/ de Bar 1   5 - 2

Opluchting bij zvv Neerbeek 1 na de eerste overwinning van dit seizoen. Na drie gelijke spelen en twee nederlagen kwamen deze drie punten goed van pas. Zvv Neerbeek moest zonder de vaste doelman Danny van Schendel aantreden en deze werd vervangen door Geoffrey Jacobs. Zvv Neerbeek kwam al snel op 1-0 in de 2 min. door een 'rollertje' van Walt Janssens in de linker onderhoek waar de keerper van FCP/de Bar zich op verkeek. Zvv Neerbeek speelde solide en gaf weinig kansen weg en Yessine el Foul maakte de 2-0 in de 18de min. Door een foute inspeelpase in de verdediging van zvv Neerbeek kwam FCP / de Bar terug in de wedstrijd in de 19de min. Janssen van FCP / de Bar was er snel bij en tikte de 2-1 binnen. De ruststand was dan ook 2-1 voor zvv Neerbeek. Na de pauze hinkte zvv Neerbeek op twee gedachte of doorgaan voor de 3-1 of de 2-1 vast houden. Uiteindelijk werd een prachtige aanval over drie schijven binnen geschoten door Daan Voncken in de 32ste min. 3-1. De wedstrijd was gelopen want FCP / de Bar had niet de kracht om zvv Neerbeek pijn te doen. Verrassend was dan ook het 'wippertje' van Janssen van FCP / de Bar in 40ste min. dat de 3-2 betekende. Maar uiteindelijk schoot Walt Janssens van eigen helft over 40 m1 de bal binnen over de doelman van FCP / de Bar in de 45ste min. en dit was de 4-2. In de slotminuut demonstreerde Medhi van de Tempel zijn klasse door zich tussen drie man vrij te kappen en een mooie aanval op te zetten. Uit deze aanval maakte de doelman van FCP / de Bar een overtreding op Sander Schoonbrood. Sander ging geblesseerd aan zijn scheenbeen naar de kant en de doelman kreeg een gele kaart. De doelman van zvv Neerbeek Geoffrey Jacobs mocht de strafschop binnen schieten en dit was de 5-2 voor zvv Neerbeek. Eindelijk drie punten voor zvv Neerbeek en eindelijk de laatste plaats verlaten op de ranglijst.

 

13 okt. 2014 sporthal de Joffer te Voerendaal

Fermonia Boys 2 - zvv Neerbeek 1   6 - 5

In een aantrekkelijke wedstrijd verloor zvv Neerbeek net met 6-5 van Fermonia Boys 2 in Voerendaal. De start was goed want in de 3de minuut scoorde Ken Diedering al de 0-1 met een "schotje" dat de doelman van Fermonia in eigen doel werkte. Maar Fermonia kwam terug door twee maal de vrije man te vinden bij de tweede paal de 1-1 en 2-1. Vlak voor de pauze scoorde Walt Janssens twee maal met mooie individuele acties de 2-2 en de 2-3. Na de pauze waren de ploegen aan elkaar gewaagd en helaas viel de 3-3 doordat Raymond Gelissen per ongeluk de bal in eigen doel tikte achter stand-in doelman Geoffrey Jacobs. Vervolgens maakte de scheidsrechter twee fouten door eerst een overtreding op Sander Schoonbrood niet te bestraffen, hier viel de 4-3 uit en even later werd Ferry Janssen omver geduwd en hier viel de 5-3 uit. De wedstrijd was beslist want Fermonia maakte ook nog de 6-3 in deze fase. Doelman Geoffrey Jacobs kreeg vervolgens nog een tijdstraf toen hij een overtreding maakte tegen de spits van Fermonia. Met Ferry Janssen in het doel werd deze tijdstraf overleeft. In de laatste fase scoorde Medhi van de Tempel nog de 6-4 met een hard schot vanaf de rechter kant en vlak voor tijd scoorde Walt Janssens nog de 6-5. Maar er was helaas geen tijd meer over om de gelijkmaker te scoren. Zvv Neerbeek ging met een rot gevoel naar huis en voelde zich bestolen.

 

6 okt. 2014 sporthal de Haamen te Beek (bekerwedstrijd)

zvv Neerbeek 1 - Sittardse Boys 2     8 - 1

Uiteindelijk werd het een makkelijke overwinning voor zvv Neerbeek 1 tegen de ploeg uit Sittard waar zvv Neerbeek vorig jaar nog van verloor in de 1ste bekerronde. Toen zvv Neerbeek gisteren vlak voor de pauze de 3-0 maakte was het verzet gebroken van Sittardse Boys 2. Na de pauze kon zvv Neerbeek frank en vrij spelen en scoorde nog vijf maal totdat het uiteindelijk 8-1 werd. In deze poulefase moet zvv Neerbeek 1 nu nog op bezoek gaan bij topklasser FC Tumudo 1 in Maastricht. Na deze wedstrijd wordt gekeken wie van deze drie ploegen door gaat naar de 2de bekerronde. Doelpunten tegen Sittardse Boys 2 werden gemaakt door Sander Schoonbrood (2x), Medhi van de Tempel, Ferry Janssen (2x), Daan Voncken, Ken Diedering en Walt Janssens.

 

29 sept. sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - vv Baarlo 1    1 - 1

Zvv Neerbeek moest winnen om de aansluiting te behouden in de ranglijst en dit had er ook ingezeten maar de beslissende 2-0 wilde maar niet vallen. Zvv Neerbeek was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, gaf bijna geen kans weg maar wilde maar niet de trekker over halen naar de beslissende 2-0. De 1-0 was van de voet van Ken Diedering die goed de doelman van vv Baarlo vastzette en hem de bal afpakte. Ken Diedering kon in het midden van de eerste helft toen de 1-0 binnen schuiven in een leeg doel. De 1-0 was ook de ruststand. Na de pauze hetzelfde spelbeeld maar uiteindelijk kwam de 1-1 op het scorebord doordat een verdediger van zvv Neerbeek door de benen werd gespeeld en Baarlo de 1-1 binnenschoot op ca. 8 min voor het einde van de wedstrijd. Zvv Neerbeek probeerde wel nog in de laatste fase de 2-1 te maken maar dit bleef uit, dus er bleef er voor zvv Neerbeek een teleurstellend gelijkspel op het scorebord staan. Weinig kansen weggegeven maar ook weinig kansen zelf afgedwongen dat was de eindconclusie voor zvv Neerbeek van deze wedstrijd.

 

22 sept. 2014 sporthal Daalhof te Maastricht

FC Tumudo 2 - zvv Neerbeek 1   1 - 1

Zvv Neerbeek moest aantreden in Maastricht tegen FC Tumudo 2 zonder de geschorste Walt Jansen maar hiervoor werd Vincent Cox ingezet. De hele wedstrijd was een schaakspel met aan beiden kanten weinig open kansen. De ruststand was dan ook 0-0. In het midden van de tweede helft werd een vrije trap van Raymond Gelissen op de doellijn geblokt door een verdediger van FC Tumudo maar Daan Voncken was er als de kippen bij om in de 35ste minuut van kort bij de 0-1 in te tikken. Vervolgens leek het dat zvv Neerbeek de drie punten mee naar huis ging nemen maar op het einde kreeg zvv Neerbeek twee tijdstraffen. Eerst kreeg Vincent Cox een tijdstraf en direct daarna werd Ken Diedering bestraft. Met nog twee veldspelers en een doelman knokte Neerbeek voor wat het waard was maar uiteindelijk werd de 1-1 binnen getikt in de 43ste minuut door Goessens. In de laatste fase kreeg nog een speler van FC Tumudo een tijdstraf. Deze overtal situatie werd door Neerbeek diverse malen goed uitgespeeld maar de doelman van FC Tumudo wilde niet wijken dus was 1-1 ook de eindstand. Een gelijkspel waar beiden ploegen vrede mee hadden gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd.

 

15 sept. 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FSG 2   2 - 3

Verwonderd was iedereen bij zvv Neerbeek na de wedstrijd tegen FSG 2. Hoe kan het zijn dat een scheidsrechter zo een wedstrijd beïnvloed terwijl het een sportieve wedstrijd was van twee kanten. Zvv Neerbeek kreeg twee rode kaarten (medhi van de Tempel 2 maal geel en Walt Jansen direct rood) en nog enkele gele kaarten waardoor het wedstrijdverloop op de kop werd gezet en zvv Neerbeek bijna een hele helft met een man minder speelde. Zvv Neerbeek bleef ondanks deze tegenwerking gewoon voetballen en strijden en een gelijkspel zat erin want Sander Schoonbrood schoot in de laatste minuut nog op de paal. De wedstrijd begon goed voor zvv Neerbeek want in de eerste minuut scoorde Medhi van de Tempel simpel de 1-0. In de 8ste min viel de 1-1 door Miljovic en Goossens scoorde in de 15de min de 1-2. De 1-2 was ook de ruststand. Na de pauze was zvv Neerbeek constant in ondertal en uiteindelijk viel de 1-3. Daan Voncken scoorde nog de 2-3 maar dit was ook de eindstand. Een pijnlijke nederlaag die niet nodig was geweest als de scheidsrechter niet zo bepalend was geweest.

 

8 sept. 2014 spothal de Haamen te Beek

zvv de Keigel 1 - zvv Neerbeek 1   3 - 3

Een echte derby stond op het programma voor een goed gevulde tribune in sporthal de Haamen. In de beginfase was zvv Neerbeek de afwachtende ploeg maar Walt Jansen scoorde als snel de 0-1 voor zvv Neerbeek. Zvv de Keigel regaeerde snel en scoorde direct de 1-1 en vervolgens werd ook nog de 2-1 binnengetikt bij de tweede paal door zvv de Keigel. Het spel ging op en neer en er belande ook nog een bal op de lat net boven het hoofd van doelman Danny van Schendel. Vlak voor de pauze scoorde Yessine el Foul de 2-2 door een vrije trap hard raak te schieten in het midden van het doel. De 2-2 was dan ook de ruststand. Na de pauze kwam zvv de Keigel weer op voorsprong door de 3-2 te scoren. Zvv Neerbeek knokte zich terug in de wedstrijd en door Sander Schoonbrood werd het 3-3. Vervolgens kreeg zvv de Keigel nog drie grote kansen maar o.a. door goed keerperswerk van Danny van Schendel bleef de stand 3-3. In de laatste fase kreeg zvv Neerbeek nog een tijdstraf maar zvv de Keigel kon hieruit niet uit scoren. In de allerlaatste minuut werd Walt Jansen nog omvergelopen door de doelman van zvv de Keigel vlak buiten de cirkel maar de scheidsrechter wilde deze overtreding niet bestraffen. Walt Jansen moest met een pijnlijke schouder het veld verlaten. Uiteindelijk bleef het 3-3 waarmee zvv Neerbeek tevreden was en zvv de Keigel liever de overwinning mee naar huis gehaald mede door de grote kansen die werden gemist aan het eind van de wedstrijd.

 

25 aug. 2014 sporthal de Haamen te Beek

oefenwedstrijd

zvv Neerbeek 1 - zvv 't Brökske 1   3 - 5

doelpunten van zvv Neerbeek: Ferry Janssen (2x) en Walt Jansen

 

18 aug. 2014 sporthal de Haamen te Beek

oefenwedstrijd

zvv Neerbeek 1 - zvv Awt-Gelaen 1   2- 6

doelpunten zvv Neerbeek: Walt Jansen 2x

 

 

 

 

Seizoen 2013-2014:

 

7 april 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv De Gastronoom 1    4 - 5

Zvv Neerbeek liep al direct in het begin van de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan omdat er niet collectief werd verdedigd. Medhi van de Tempel zorgde nog voor de 1-2 en Sander Schoonbrood tikte de 2-2 nog binnen maar al direct erna werd een vrije trap van de Gastronoom hard binnen geschoten 2-3. Na de pauze kwam de Gastronoom op 2-4 en weer moest zvv Neerbeek terug vechten. Walt Jansen scoorde dan ook de 3-4 maar direct hierna viel de 3-5. In de eindfase wist Walt Jansen nog de 4-5 te scoren maar verder kwam zvv Neerbeek niet. Zvv Neerbeek speelde een matige eerste helft en een goede tweede helft maar dit leverde uiteindelijk geen punten op.

 

31 maart 2014 sporthal de Driesprong te Oirsbeek

zvv Adveo 1 - zvv Neerbeek 1   6 -2

Zvv Neerbeek ging naar Adveo zonder Sander Schoonbrood hiervoor werd Paul Claassen opgetrommeld. In de eerste helft ging het spel tegen elkaar op met kansen aan twee kanten maar mede door sterk keeperswerk van Danny van Schendel was de ruststand 0-0. Na de pauze kwam zvv Adveo al snel op 3-0 waardoor zvv Neerbeek verder uit de verdediging moest komen en hierdoor kon zvv Adveo lekker counteren. Walt Jansen scoorde nog de 3-1 uit een vrije trap maar vervolgens werd het nog 6-1 en Paul Classen scoorde de mooiste treffer in de laatte minuut met een mooi boogballeltje over de doelman van Adveo heen 6-2. Een nederlaag zonder gevolgen voor zvv Neerbeek maar het was jammer want in de eerste helft werd goed tegenstand geboden en werd er met vlagen goed gespeeld. Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen de Gastronoom.

 

10 maart 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - DBSV 1   4 - 2

Zvv Neerbeek moest aantreden zonder Danny van Schendel, Medi van de Tempel en Vincent Cox maar uiteindelijk werd het een terechte overwinning tegen wel een erg zwak DBSV. In de eerste helft had zvv Neerbeek moeite om te scoren en moest het één maal een achterstand van 0-1 wegwerken. De ruststand was dan ook 1-1 door een eigen doelpunt van DBSV. Na de pauze scoorde DBSV nog de 1-2 door een fout op de middenlijn bij zvv Neerbeek. Uiteindelijk zette zvv Neerbeek de wedstrijd naar zijn hand en scoorde Sander Schoonbrood de 2-2, Jordy Ziascek de 2-3 en Bart Gorissen uiteindelijk de 2-4. Door deze overwinning is zvv Neerbeek ervan verzekerd dat ze volgend jaar weer in de hoofdklasse E mogen spelen en is DBSV gisteren officieel gedegradeerd naar de eerste klasse.

 

24 febr. 2014 sporthal 't Kleesj te Sittard

FSG 3 - zvv Neerbeek 1    7 - 5

Uiteindelijk was het een terechte nederlaag die zvv Neerbeek leed in Sittard tegen FSG 3 en deze nederlaag had zvv Neerbeek aan zichzelf te wijten. Zvv Neerbeek begon te zwak aan de wedstrijd en na tien minuten was het al 2-0 voor FSG. Uiteindelijk werd het nog in de loop van de eerste helft nog 3-0 maar zvv Neerbeek speelde steeds beter en Walt Jansen en Medi van de Tempel zorgde voor een 3-2 ruststand. Na de pauze had zvv Neerbeek weer een zwakke fase waarvan FSG goed profiteerde en uitliep naar een 6-2 voorsprong. Na deze zwakke fase herpakte zvv Neerbeek zich weer en door een doelpunt van Vincent Cox en 2 maal Wal Jansen werd het nog 6-5 met nog acht minuten op de klok. Zvv Neerbeek kon niet doordrukken naar 6-6 en uiteindelijk viel de beslissing toen FSG de 7-5 aantekenden. Een nederlaag voor zvv Neerbeek die niet nodig was geweest maar wel terecht. Zvv Neerbeek heeft nog drie punten nodig om zich definitief veilig te spelen met nog drie wedstrijden voor de boeg.

 

8 febr. 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FC Heerlerheide 1    6 - 3

Zvv Neerbeek moest deze wedstrijd winnen tegen de concurrent op de ranglijst FC Heerlerheide om de degradatiezorgen achter zich te laten. Uiteindelijk werd het een makkelijke overwinning met 6-3 tegen wel een matig FC Heerlerheide. In de beginfase had zvv Neerbeek het meeste balbezit maar toch werd het 0-1 door Dormans na een verkeerde inspeelpase in de verdediging van zvv Neerbeek. Zvv Neerbeekbleef rustig en dirteerde het spel. Sander Schoobrood zorgde voor de 1-1 maar Roberts scoorde direct de tegentreffer de 1-2. Vervolgens scoorde Sander Schoonbrood zijn tweede de 2-2 en vlak voor de pauze kwam zvv Neerbeek op voorsprong door Yessine el Foul 3-2. In de tweede helft was zvv Neerbeek de bovenliggende partij en scoorde de beste man van het veld Walt Jansen drie maal achter elkaar waardoor het 6-2 werd. In de laatste minuut scoorde FC Heerlerheide nog de 6-3 met een intikker bij de tweede paal. Uiteidenlijk bleef het bij 6-3 mede door zeer goed spel van linkspoot Walt Jansen die constant voor dreiging zorgde en zich zelf beloonde met een hatrick. Door deze overwinning heeft zvv Neerbeek ruime afstand genomen van de onderste ploegen op de ranglijst en met nog vier wedstrijden voor de boeg kan zvv Neerbeek klasse behoud eigenlijk niet meer ontgaan.

 

27 jan. 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv de Keelkampers 1  5 - 3

Doelman Danny van Schendel was afwezig wegens schoolverplichting en Vincent Cox moest werken dus werd doelman Joffrey Jacobs en Bart Gorissen opgeroepen om zvv Neerbeek te versterken tegen de Keelkampers uit Nuth. Beiden ploegen hadden bij de start van deze wedstrijd even veel punten en de winnaar van deze wedstrijd kon een zeer goede stap maken richting handhaving in de hoofdklasse. De eerste fase had zvv Neerbeek het spel in handen en door een actie van Medi van de Tempel aan de linkerkant werd Raymond Gelissen vrij voor het doel gezet die dan ook simpel de 1-0 intikte. Vervolgens viel aan de andere kant dezelfde goal Fanane zette Walt Janssen op het verkeerde been en speelde de bal richting 2de paal waar Entius de 1-1 scoorde. Zvv Neerbeek kwam weer op voorsprong doordat Raymond Gelissen een strakke inspeelpase op Sander Scgoonbrood speelde die vanaf de achterlijn met een subtiele voetbeweging de 2-1 scoorde. Door een klutsbal in de verdediging van zvv Neerbeek scoorde Keelkampers gelukkig de 2-2. Maar één minut voor de pauze kwam zvv Neerbeek toch op een voorsprong van 3-2 doordat Bart Gorissen een vrij trap door de muur van de Keelkampers schoot. De ruststand was dan ook 3-2. Na de pauze raakte de scheidsrechterlijk duo even de weg kwijt en aan de kant van de Keelkampers viel een 2de gele kaart en dus rood en vervolgens was er nogmaals rood en nu direct rood weer voor de Keelkampers. Walt Janssen van zvv Neerbeek kreeg in deze fase  ook nog een gele kaart. De Keelkampers speelde in de 2de helft 11 min. in ondertal en dit was ook de inleiding voor de nederlaag. Walt Janssen maakte een einde aan de driim van de Keelkampers door de 4-3 te scoren en in de laatste minuut scoorde Yessine le Foul met een droge knal de 5-3. Zvv Neerbeek 1 wint weer en door de nederlaag van de Gastronoom doet zvv Neerbeek goede zaken in de stand van de periodetitel. Een derde overwinning op rij wardoor een plek in de middenmoot zeker is en het degradatiespook voorlopig even weg is in Neerbeek.

 

20 jan. 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zv Weert 1   7 - 0

Zvv Neerbeek wilde de goede reeks van afgelopen weken voortzetten en wil graag z.s.m. de degradatiezone verlaten. Bart Gorissen was weer opgetrommeld door coaches Pater Haemers en Patrick Wouters als super sub. Zvv Neerbeek won de wedstrijd redelijk makkelijk met 7-0 want zv Weert bood weinig tegenstand en al snel was het 1-0 door een vrije trap van Bart Gorissen. Vervolgens scoorde Yessine El Foul, Vincent Cox en Bart Gorissen nogmaals waardoor de ruststand van 4-0 was bereikt. Na de pauze bood zv Weert nog inder tegenstand en werd er bijna niet meer mee terug verdedigd door de spelers uit Weert. Zvv Neerbeek kon vrij uit voetballen en Bart Gorissen, Walt Janssen en Vincent Cox zorgde voor een eindstand van 7-0. Een goede overwinning tegen een zwak zw Weert dat zich lijkt te hebben neergelegd bij een degradatie uit de hoofdklasse E.

 

13 jan. 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 0 zvv Inter'80   4 - 2

Zvv Neerbeek stond voor een zware opgave want het moest thuis aantreden tegen de koploper uit Venlo Inter'80 terwijl de uitwedstrijd met 5-1 verloren was gegaan. Zvv Neerbeek was compleet met aanvulling van spits Bart Gorissen. Stand-in coach Patrick Wouters had voor dezelfde taktiek gekozen als vorige week, spelveld klein maken en bij balverlies proberen zuinig te zijn op balbezit. In de beginfase was het spelbeeld in evenwicht terwijl Inter'80 op 0-1 kwam door een mooie steekbal door het hart van de verdediging van zvv Neerbeek. Zvv Neerbeek scoorde al snel de 1-1 doordat Walt Jansen werd vrijgespeeld en Walt snel de trekker over haalde. Even later maakte Vincent Cox een actie vanaf de linkerzijde binnendoor en schoot de bal in de linker onderhoek 2-1 waarbij de doelman van Inter'80 dit schot verkeerd inschatte. Nog een grotere opsteker voor zvv Neerbeek kwam er één minuut voor de pauze toen de zeer sterk spelende Medi van de Tempel op links twee man passeerde en de bal in de lange hoek binnenschoot, een geweldig doelpunt. De 3-1 was dan ook de ruststand. Na de pauze ging Inter'80 hoger op spelen en zvv Neerbeek stond ca. 10 minuten met de rug tegen de muur. Mede door uitstekend keeperswerk van Danny van Schendel bleef het 3-1. Zvv Neerbeek kwam steeds beter onder de druk uit en counterde meerdere malen waarbij Bart Gorissen, Walt Jansen en Medi van de Tempel alleen voor de doelman van Inter'80 kwamen maar alle drie konden ze de goed uitkomende doelman niet passeren. In de laatste fase ging Inter'80 de doelman wisselen voor een veldspeler om nog iets te forceren. Meerdere afstandschoten werden afgevuurd maar geen enkele trof doel terwijl Bart Gorissen een afgeslagen bal vanaf eigen helft in het doel van Inter'80 schoot 4-1. De wedstrijd was gelopen ondanks dat Inter'80 in de laatste minuut de 4-2 nog binnen tikte. Een prima resultaat voor zvv Neerbeek in strijd tegen de degradatie en als je in deze fase wint van de koploper zijn dit drie extra bonuspunten.

 

6 jan. 2014 sporhal te Nederweert

zvv 't Brökske 1 - zvv Neerbeek 1     2 - 1

Zvv Neerbeek moest naar Nedeweert voor de zware wedstrijd tegen 't Brökske, de nr. 3 van de ranglijst. Met een weer herstelde Vincent Cox en stand-in spits Bart Gorissen begon zvv Neerbeek met Patrick Wouters als coach aan de wedstrijd. De gehele wedstrijd waren de beiden ploegen aan elkaar gewaagd en echt uitgespeelde kansen waren er niet. Meerdere afstandschoten werden afgevuurd op de beiden doelmannen maar er werd niet gescoord voor de pauze, 0-0 was dan ook de ruststand. Na de pauze hetzelfde spelbeeld beiden ploegen zakte terug op eigen helft en wachte op de counter. Het venijn van deze wedstrijd zat in de laatste drie minuten. Eerst scoorde 't Brökske de 1-0 door een schot vanaf ca. 8 m met nog drie minuten op de klok. In de volgende aanval scoorde Bart Gorissen met een laag en hard schot de 1-1 met nog twee minuten op de klok. Zvv Neerbeek was te gretig op dat moment en wilde nog 1-2 scoren maar Bart Gorissen had balverlies in de hoek op de helft van 't Brökske. Kerkhof pikte snel de bal op en counterde waarbij Raymond Gelissen nog de enige verdediger was bij zvv Neerbeek. Deze 2 tegen 1 situatie werd goed uitgespeeld want Kerkhof schoot de bal voorlangs op de 2de paal waar een speler van 't Brökske de 2-1 binnenschoot met nog geen minuut meer op de klok. Zvv Neerbeek was verslagen want in de laatste 30 sec. was er geen doelkans meer. Zvv Neerbeek had een goede wedstrijd gespeeld en had één punt verdiend maar moest weer een teleurstelling verwerken en ging met lege handen naar huis.

 

21 dec. 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - Sittardse Boys 2   4 -6  (bekerwedstrijd)

Zvv Neerbeek had genoeg aan gelijkspel voor de volgende bekerronde te bereiken maar bij zvv Sittardse Boys 2 deed Regalis mee en deze maakte het zvv Neerbeek de hele wedstrijd erg moeilijk. In de beginfase kwam zvv Neerbeek al snel op 0-2 maar Sittardse Boys kwam terug in de wedstrijd en kwam met 2-3 voor. Toen liep zvv Neerbeek constant een doelpunt achter en als ze weer gelijk maakte scoorde Sittardse Boys 2 direct weer tegen. Uiteindelijk werd het 4-6 voor Sittardse Boys 1 waarbij zvv Neerbeek een goede wedstrijd speelde en waarbij er veel kansen waren. Door deze uitslag is zvv Neerbeek uitgeschakeld voor de volgende bekerronde.

 

16 dec. 2013 sporthal Kerkrade West te Kerkrade

zvc Holz 1 - zvv Neerbeek 1   6 - 8

Zvv Neerbeek 1 ging met vertrouwen naar Kerkrade voor de moeilijk uitwedstrijd tegen zvc Holz mede door de overwinning van vorige week in Weert tegen zv Weert. In het achterhoofd had zvv Neerbeek ook nog dat twee weken geleden nog thuis met 3-4 nipt werd verloren van zvc Holz en dat zvc Holz aan de leiding staat in de huidige ranglijst. Zvv Neerbeek miste nog de geblesseerde Koen Hendrikx en Vincent Cox die waarschijnlijk in januari / februari 2014 weer inzetbaar zijn voor zvv Neerbeek. Zvv Neerbeek begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase meerdere goeden kansen maar de 1-0 viel aan de andere kant voor zvc Holz. Snel volgde de 0-2 doordat de verdedeging van zvv Neerbeek twee maal op dezelfde wijze werd uitgespeeld waarop Danny van Schendel twee maal kansloos was. Zvc Holz kwam ook nog op 3-0 door een vlammend schot vanaf de achterlijn dat over het hoofd van doelman Danny van Schendel hard in het dak van het doel verdween. Zvv Neerbeek raakte niet in paniek en bleef goed veldspel vertonen wat uiteindelijk in een paar mooie doelpunten werd omgezet. Eerst scoorde Sander Schoonbrood de 3-1 en de 3-2 en vlak voor de pauze werd zvc Holz helemaal weggespeeld door Raymond Gelissen en Robbie Terwint. Robbie Terwint kwam uiteindelijk alleen te staan voor een leeg doel en tikte de 3-3 binnen. De 3-3 was ook de ruststand. Na de pauze ging zvv Neerbeek verder vooruit voetballen ca. 5 m over de middenlijn en hierdoor leed zvc Holz opbouwend regelmatig balverlies. Na de pazue beleefde zvv Neerbeek een goede fase en een snelle combinatie op het middenveld tussen Raymond Gelissen en Walt Janssen ronde Walt Jansen prima af met een hard schot in de lange hoek 3-4. Zvc Holz knokte zich terug in de wedstrijd en door een gele kaart van Robbie Terwint scoorde zvc Holz in de laatste seconde van deze tijdstraf de 4-4. Uitblinker aan zvc Holz Klinkenberg schoot toen van afstand onhoudbaar de 5-4 binnen. Zvv Neerbeek bleef voor de drie punten gaan en Yessine el Foul zette twee man van zvc Holz op het verkeerde been en scoorden de 5-5. Vervolgens scoorde de goed spelende Robbie Terwint de 5-6 voor zvv Neerbeek. Zvc Holz  ging risico nemen en wisselde de doelman voor een veldspeler. Dit leverde succes op want met een mooi balletje achter het standbeen langs scoorde zvc Holz van dichtbij de 6-6. Zvc Holz wilde doordrukken voor de overwinning en bleef met een veldspeler extra spelen i.p.v de doelman maar Medi van de Tempel kon drie maal aanleggen van eigen helft op het doel van zvc Holz waarvan twee maal met een positief resultaat de 6-7 en de 6-8 waren een feit. Dit was ook de eindstand en de uiteindelijke winnaars waren de toeschouwers bij deze mooie zaalvoetbalstrijd waarin zvv Neerbeek door het leveren van een prima teamprestatie de drie punten verdiende. Zeer belangrijke punten voor zvv Neerbeek om aansluiting te houden op de ranglijst met de andere ploegen in de middenmoot.

9 dec. sporthal Op de Das te Weert

zv Weert 1 - zvv Neerbeek 1    1 - 4

Zvv Neerbeek 1 moest op bezoek in Weert bij de concurrent op de ranglijst zv Weert 1. Zonder de gebleseerde Koen Hendrikx en Vincent Cox ging de ploeg van Peter Haemers richting Weert. Zvv Neerbeek mocht niet verliezen in Weert anders werd het gat met de andere ploegen op de ranglijst wel erg groot. In de eerste helft waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd en waren er kansen aan twee kanten. Doordat er niet voldoende scherpte was bij beiden teams voor de goal werd er niet gescoord in de eerste helft, dus de 0-0 was dan ook de ruststand. Na de pauze was zvv Neerbeek 1 de betere ploeg en zv Weert was conditioneel niet sterk genoeg om de spelers van zvv Neerbeek bij te benen. Toen Yessine el Foul de 0-1 en de 0-2 aantekende was de strijd eigenlijk al gestreden want zv Weert kon niet meer de aansluiting vinden bij zvv Neerbeek. Uiteindelijk scoorde Sander Schoonbrood van dichtbij de 0-3 en scoorde Yessine el Foul nog op het einde de 0-4. Zv Weert kon nog één maal scoren in de allerlaatste minuut toen Kneepkens met een hard schot in de lange hoek de 1-4 aantekende. Een goede en terechte overwinning voor zvv Neerbeek dat in de tweede helft met redelijk goed spel en een goed collectief de drie punten mee naar Neerbeek nam.

 

2 dec. 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvc Holz 1   3 -4

Zvv Neerbeek 1 was gehavend want Koen Hendrikx en Vincent Cox waren afwezig door blessures en doelman Danny van Schendel had schoolverplichting. Voor hen werden doelman Geoffrey Jacobs en Bart Gorissen toegevoegd aan de selectie van zvv Neerbeek. Zvv Neerbeek speelde een goede wedstrijd en de strijd ging de hele wedstrijd gelijk op maar zvc Holz nam wel de drie punten mee naar Kerkrade 3-4. Zvv Neerbeek kwam in het midden van de eerste helft op 1-0 door een schot van Medi van de Tempel maar Sangen scoorde snel de 1-1 door een verkeerde inspeelbal bij zvv Neerbeek. Vervolgens schoot Bart Gorissen van afstand met een mooie krulbal de 2-1 binnen. Vervolgens maakte Walt Jansen een overtreding op de middenlijn waarvoor hij geel kreeg maar in deze actie kreeg Walt per ongeluk een elleboog op zijn wenkbrauw. Het gevolg was een scheurtje in de linker wenkbrauw waardoor Walt uitviel en zich moest gaan melden bij het ziekenhuis om dit te laten plakken. In de onstane ondertal situatie scoorde zvc Holz in de laatste seconde de 2-2. Maar weer was het Bart Gorissen die zvv Neerbeek op 3-2 zette maar zvc Holz scoorde direct de 3-3 in de laatste seconde van de eerste helft. Beiden tegendoelpunten werden gescoord door zvc Holz doordat de lopende spelers van zvc Holz niet werden gevolgd en dus vrij voor het doel van zvv Neerbeek kwamen. In de tweede helft ging het spel op en neer en moesten beiden doelmannen aan de bak waarbij stand in doelman Geoffrey Jacobs een prima partij keepte voor zvv Neerbeek. Z'on tien minuten voor tijd fase kreeg Schuven met wat geluk de bal voor zijn voeten en hij scoorde de 3-4 voor zvc Holz. Zvv Neerbeek zette alles op alles in de tien minuten met o.a. een schot op de lat. Uiteindelijk hield zvc Holz stand ook toen ze nog een gele kaart ontvingen. Helaas weer een nederlaag voor zvv Neerbeek dat eigenlijk wel een punt had verdiend.


25 nov. 2013 sporthal de Hoven te Margraten

bekerwedstrijd

zvvf Prevoo 1 - zvv Neerbeek 1    4 -7

Zvv Neerbeek moest in de eerste bekerwedstrijd aantreden zonder Koen Hendrikx die zijn enkelbanden heeft gescheurd en een paar weken niet kan spelen. Zvv Neerbeek speelde een goede wedstrijd en kwam via een slimme Robbie Terwint op 0-1. Maar snel kwam zvvf Prevoo op 1-1 maar vlak voor de pauze scoorde zvv Neerbeek snel achter elkaar de 1-2 en de 1-3. Na de pauze ging zvv Neerbeek verder inzakken en zvvf Prevoo kon vrij aanvallen maar had moeite om de goed keepende doelman Danny van Schendel te passeren. Uiteindelijk plaatste zvv Neerbeek een paar counters en werd de voorsprong uitgebouwd. In de laatste minuten verstoorde de scheidsrechter het duel door met gele kaarten te strooien aan beiden kanten terwijl het een sportieve wedstrijd was. Bij zvv Neerbeek kreeg Raymond Gelissen een gele kaart na een overtreding op Jean-Luc Bemelmans en Danny van Schendel kreeg geel voor commentaar op de leiding. Maar met Medi van de Tempel in het doel behaalde zvv Neerbeek een goede overwinning en ligt zvvf Prevoo uit de bekercompetitie. Doekpuntenmakers bij zvv Neerbeek waren Vincent Cox 3 maal, Robbie Terwint 2 maal, Sander Schoonbrood 1 maal en Medi van den Tempel 1 maal. Een prima overwinning die weer wat positieve flow geeft aan de mannen van zvv Neerbeek 1.

 

11 nov. 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FCP / de Bar 1   2 - 6

Zvv Neerbeek begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Robbie Terwint. Vervolgens werden er meerdere persoonlijke fouten gemaakt in de verdediding van zvv Neerbeek die direct werden afgestraft en het was zo 1-2 voor de ploeg uit Nieuwstadt. Vervolgens schoot Medi van de Tempel vanaf de linkerkant de 2-2 binnen en de ploegen waren in evenwicht. Vervolgens zakte het spelniveau van zvv Neerbeek en FCP / de Bar sloeg nog twee maal toe voor de pauze zodat een 2-4 stand de ruststand was. Na de pauze was FCP / de Bar duidelijke de betere ploeg en zvv Neerbeek kon zich niet collectief bij elkaar rapen om druk naar voren te geven. Uiteindelijk scoorde FCP / de Bar nog twee maal in de tweede helft waardoor de eindstand 2-6 was. Een terechte overwinning voor FCP / de Bar waarbij zvv Neerbeek het liet afweten in vooruit voetballen en daarbij zat er geen overtuiging en vertrouwen in het spel van zvv Neerbeek dat zienbaar lijdt onder de lage stand op de ranglijst.

 

4 nov. 2013 sporthal Ligteveldt te Neer

zvv Gastronoom 1 - zvv Neerbeek 1     9 - 3

Zvv Neerbeek begon erg slecht aan deze wedstrijd tegen de ploeg die laatste op de ranglijst staat. De eerste drie aanvallen van de Gastronoom waren al raak want de verdedigers van zvv Neerbeek stonden te slapen en schakelde veel te laat om van aanval naar verdeding. Na zes minuten spelen was het al 3-0 voor de Gastronoom. Voor de pauze viel ook nog de 4-0 voor de Gastronoom en Walt Janssen scoorde nog de 4-1. Vlak voor de pauze kreeg Yessine el Foul van zvv Neerbeek nog een gele kaart en in de laatste seconde knalde een speler van de Gastronoom de bal in de kruising voor de 5-1 ruststand. Na de pauze wilde zvv Neerbeek zich herpakken en ging volle druk zetten op de Gastronoom want das was nog en enigste kans voor iets recht te zetten. Helaas na een paar minuten kwam bij een counter een voorzet tegen het onderbeen van Raymond Gelissen en de bal werd van richting veranderd en de bal verdween in het doel van zvv Neerbeek. Dit was de 6-1 en de wedstrijd was beslist. Tussendoor kreeg Robbie Terwint nog een gele kaart omdat hij te zware overtreding maakte op een speler van de Gastronoom. In de loop van de 2de helft scoorde de Gastronoom nog 3 maal en Walt Janssen scoorde nog 2 maal voor zvv Neerbeek. Een eindstand van 9-3 werd bereikt omdat zvv Neerbeek een complete off day had waarbij in balbezit leuk werd gespeeld maar bij de omschakeling na balverlies werd niet collectief verdedigd zodat de Gastronoom in overtal kon counteren. Een zeer zware nederlaag tegen een medeconcurrent in de onderste regionen van de hoofdklasse. Zvv Neerbeek moet zich snel gaan herpakken en een team gaan vormen anders komen er zeer donkere wolken boven de ploeg uit Neerbeek.

 

29 okt. 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Adveo 1    3 - 4

Het was weer een zure nederlaag voor zvv Neerbeek 1 want het laatste doelpunt van zvv Adveo viel in de laatste 20 seconden van de wedstrijd terwijl Koen Hendrikx nog geen minuut eerder alleen verscheen voor de doelman van Adveo maar de paal raakte. Zvv Neerbeek en zvv Adveo waren de eerste helft in evenwicht omdat Sander Schoonbrood de 1-0 binnenschoot en Nieuweland de 1-1 aantekende. Na een verkeerde intrap van Raymond Gelissen profiteerde Erkens en scoorde koelbloedig de 2-1. Eevn later maakte Medi van de Tempel een actie op de cirkel en met links schoot hij de 2-2 door de doelman van Adveo binnen. Vlak voor de pauze kreeg zvv Neerbeek een gele kaart en de straftijd werd zonder kleerscheuren overleefd. Na de pauze hetzelfde beeld beiden ploegen deden niet voor elkaar onder terwijl Adveo misschien de beste kansen kreeg. Uiteindelijk scoorde Erkens nog de 2-3 door een afstandschot nadat de scheidsrechter een actie van Raymond Gelissen onterecht bestrafte met een vrije trap. Zvv Neerbeek zette nogmaals aan en Raymond Gelissen schoot met zijn linkerbeen een bal op het doel van Adveo. De doelman liet de bal los en Walt Janssen knalde de bal binnen op vier minuten van het eind. In laatste minuten van de wedstrijd gingen de aanvallen op en neer en uiteindelijk had Koen Hendrikx de overwinning op zijn schoen. Hij verscheen helemaal alleen voor het doel van Adveo maar zijn schot kwam via de binnenkant van de paal terug in het speelveld. Zvv Adveo reageerde snel en de tegenaanval werd zvv Neerbeek fataal 3-4 door Nieuweland. Een zeer zure nederlaag want zvv Neerbeek had een gelijkspel verdient en de overwinning lag op het eind voor het grijpen.

 

21 okt. 2013 sporthal Sjirp in Nieuwstadt

FCP / de Bar 1 - zvv Neerbeek 1    4 - 3

Zvv Neerbeek ging naar Nieuwstadt voor de drie punten tegen FCP / de Bar maar uiteindelijk werd het weer een pijnlijke nederlaag met 4-3. In de eerste helft had zvv Neerbeek de wedstrijd goed in handen alleen door een misverstand op de middenlijn kwam de bal voor de voeten van de spits van de Bar en die schoot hem direct met een boogbal mooi in de kruising na ca. 10 min spelen 1-0. Zvv Neerbeek kwam snel terug doordat Vincent Cox een mooie actie maakte op de achterijn en Sander Schoonbrood kon bedienen bij de tweede paal. Vincent besloot toch om zelf te scoren en schoot de bal knap binnen bij de eerste paal 1-1. Vervolgens kreeg Raymond Gelissen nog een gele kaart maar deze ondertal situatie leverde geen problemen op voor zvv Neerbeek. Toen zvv Neerbeek weer met vier man speelde viel direct de 2-1 maar vervolgens schoot Walt Jansen van ver en de doelman van de Bar vergrabbelde zich en het was weer gelijk 2-2. Toen een speler van de Bar twee maal geel kreeg en dus rood voor commentaar speelde zvv Neerbeek deze situatie direct uit. Sander Schoonbrood tikte simpel bij de tweede paal de 2-3 binnen, dit was ook de ruststand. Na de pauze ging de wedstrijd op en neer met kansen aan beiden zijden en onrustig spel. Alleen door een persoonlijke fout bij zvv Neerbeek kon de Bar de 3-3 scoren met nog 6 min. op de klok. Na een geweldige srimmage voor het doel van zvv Neerbeek waar de paal en de lat werden geteisterd viel dan toch nog de 4-3 voor de Bar. Zvv Neerbeek zette alles op alles om nog een punt mee naar huis te nemen en kreeg hiervoor ook nog enkele kansen maar het mocht niet zo zijn. Weer een pijnlijke nederlaag voor zvv Neerbeek want de vele kansen niet werden benut en door persoonlijke fouten werden de tegendoelpunten te makkelijk weggegeven. De gifbeker is nog niet helemaal leeg voor de ploeg van Peter Haemers en volgende week volgt de altijd moeilijke tegenstander zvv Adveo voor zvv Neerbeek.

14 okt. sporthal Daalhof te Maastricht

DBSV 1 - zvv Neerbeek 1   5 -4

Helaas weer een onnodige nederlaag van zvv Neerbeek nu in Maastricht tegen DBSV 1. Zvv Neerbeek had een smalle selectie want afwezig waren Koen Hendrikx, Yessine el Foul, Frank Wingenfeld en Medi van de Tempel was door zijn werk pas een kwartier voor het einde van de wedstrijd paraat. In de eerste helft had zvv Neerbeek DBSV in de tang want Walt Jansen en Robbie Terwint zorgde voor een mooie 0-2 voorsprong. Maar één minuut voor de pauze maakte DBSV gebruik van knullig balverlies bij zvv Neerbeek en werd de 2-1 gescoord door Harold Mathijssen. De 1-2 was dan ook de ruststand. Na de pauze scoorde Mathijssen weer alleen maakte hij een eigen doelpunt de 1-3 voor zvv Neerbeek. In deze fase had zvv Neerbeek het meeste balbezit maar DBSV was gevaarlijker met snelle uitvallen. Het werd dan ook 2-3, 3-3, 4-3 en uiteindelijk ook nog 5-3 voor de ploeg uit Maastricht. Vincent Cox scoorde nog de 5-4 vlak voor tijd maar zvv Neerbeek was niet bij machte om de wedstrijd om te draaien en dus bleven de drie punten in sporthal Daalhof. Vlak voor het einde verzwikte Raymond Gelissen nog zijn enkel toen hij een schot blokte en hij viel geblesseerd uit. Medi van de Tempel kwam pas ver in de tweede helft in sporthal Daalhof binnen maar hij kon ook de wedstrijd niet meer draaien. Zvv Neerbeek zit in de hoek waar de klappen vallen en dus zit het even niet mee dus weer een nederlaag met een erg rot gevoel.

 

7 okt. 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FSG 3    0 - 4

Bij zvv Neerbeek was doelman Danny van Schendel en Frank Wingenfeld afwezig en werden deze vervangen door Rik Mevis en Koen Hendrikx. In de eerste helft was zvv Neerbeek heer en meester en creeërde zichzelf zoveel kansen dat de 1-0 niet kon uitblijven. Maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant doordat een afstandschot van FSG in de kruising verdween bij Rik Mevis. De 0-1 was ook de pauzestand. Na de pauze ging zvv Neerbeek op dezelfde voet verder aanvallen en kansen creeëren. Het aantal malen dat zvv Neerbeek het houtwerk raakte was bijna tien maar het doelpunt viel maar niet voor de ploeg uit Neerbeek. Toen FSG een paar counters plaatste was de wedstrijd beslist want uiteindelijk werd het 0-4 voor FSG. Na de wedstrijd was er ongeloof bij de toeschouwers en bij zvv Neerbeek hoe je zoveel kansen onbenut kan laten. Maar de werkelijkgheid is wel dat de drie punten naar Sittard gingen.

 

30 sept. 2013 Ben Mesters sporthal te Heerlen

FC Heerlerheide 1 - zvv Neebeek 1   2 - 4

Bij zvv Neerbeek waren Koen Hendrikx (werk) en Frank Wingenfeld afwezig (voetblessure) voor de uitwedstrijd tegen FC Heerlerheide. Zvv Neerbeek was heer en meester in de eerste helft en kwam dan ook op 0-1 door een vrije trap van Yessine el Foul vanaf ca. 10 m1 . Yessine schoot de bal hard rechtdoor de muur waarop de doelman van FC Heerlerheide kansloos was. In één van de volgende aanvallen dolde Medi van de Tempel zijn tegenstander en schoot de bal in de korte hoek binnen 0-2. Aan het eind van de eerste helft ging zvv Neerbeek slordig om met diverse counter mogelijkheden anders was de wedstrijd al voor de pauze beslist. De ruststand was dan ook maar 0-2. In de tweede helft kwam FC Heerlerheide verrassend terug in de wedstrijd door twee maal te scoren 2-2. Zvv Neerbeek herpakte zich na een zwakke fase in het begin van de tweede helft en toen Raymond Gelissen vanaf rechts de bal in de lange hoek knalde voor de 2-3 was de wedstrijd beslist. Ondertussen kreeg de doelman van FC Heerlerheide meerdere schoten op zijn doel afgevuurd waarvan één op de lat door Vincent Cox. In de allerlaatste minuut scoorde Robbie Terwint nog met een intikker bij de tweede paal de 2-4. Een terechte overwinning van zvv Neerbeek tegen een matig FC Heerlerheide dat alleen in het begin van de tweede helft in de wedstrijd zat. Door weer een uitoverwinning klimt zvv Neerbeek naar de middenmoot van de hoofdklasse.

 

16 sept. 2013 Gitek sportcentrum te Nuth

zvv de Keelkampers 1 - zvv Neerbeek 1    2 - 4

Zvv Neerbeek 1 ging maar met twee wisselspelers naar Nuth want Frank Wingenfeld en Koen Hendriks waren geblesseerd en Walt Jansen had schoolverplichting. In de beginfase was zvv Neerbeek de betere ploeg en kreeg meerdere kansen op 0-1 maar het doelpunt viel aan de andere zijde. De 1-0 voor Keelkampers werd gescoord door Fannene. Maar al snel zette zvv Neerbeek de wedstrijd naar haar hand. Wel vielen er enkele gele kaarten, niet voor hard spel maar voor te weinig afstand bewaren. Vincent Cox kreeg nog een gele kaart voor de pauze voor commentaar geven op leiding. Drie doelpunten voor de rust van Yessine el Foul, Medi van de Tempel en Robbie Terwint zorgde voor een terechte voorsprong van 1-3 voor zvv Neerbeek. Na de pauze kon zvv Neerbeek nog wat verder achter uit spelen maar de Keelkampers konden geen opening creëren in de goede verdediging van zvv Neerbeek. Midden in de tweede helft kreeg Vincent Cox zijn tweede gele kaart voor een overtreding. In deze overtal situatie maakt de Keelkampers de 2-3 door een "lucky klutsbal". Uiteindelijk kwam de voorsprong van zvv Neerbeek niet meer in het gevaar en Yessine el Foul gooide de wedstrijd op slot door de 2-4 te maken. Een prima teamprestatie van zvv Neerbeek dat de eerste drie punten binnen heeft en Peter Haemers kan terug kijken op een geslaagde avond voor zijn team.

 

9 sept. 2013 sporthal Maassenhof te Blerick

zvv Inter'80 1 - zvv Neerbeek 1   5 -1

Zvv Neerbeek moest een zware uitwedstrijd spelen in Venlo tegen één van de topfavorieten van de hoofdklasse zvv Inter'80. De eerste helft was het een gelijke strijd waarbij Inter'80 een paar schoten uit de 2de lijn loste maar er was geen dringend gevaar voor zvv Neerbeek. Eén maal sloot de dekking van zvv Neerbeek niet goed en liep een aanvaller van Inter'80 door tot op de cirkel en schoot de 1-0 binnen, dit was ook de ruststand. In de tweede helft werd het tactisch heen en weer geschuif van beiden partijen voortgezet maar zvv Inter'80 maakte heel goed gebruik van de counter en liep makkelijk uit naar 4-0. Uiteindelijk scoorde Vincent Cox nog de 4-1 en kreeg Medi van de Tempel nog een gele kaart toen hij de bal wegtrapte na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter. Zvv Neerbeek dwong in de tweede helft bijna geen kansen af terwijl zvv Inter'80 meerdere malen voor Danny van Schendel opdook. Zvv Inter'80 kreeg ook een gele kaart toen ook een speler de bal wegtrapte na het fluitsignaal. Uiteindelijk werd een terechte eindstand behaald van 5-1 voor zvv Inter'80 dat in de tweede helft zvv Neerbeek weg counterde en daarom bleven de drie punten volledig verdiend in Venlo.

 

2 sept. 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv 't Brökske  2 -3

Zvv Neerbeek had drie spelers die niet konden spelen Koen Hendrikx en Frank Wingengeld (beiden blessure) en Walt Janssen (schoolverplichting) daarvoor werd Thomas Lemmens aan de selectie toegevoegd. Zvv Neerbeek 1 had het moeilijk tegen het stugge 't Brökske want de ploeg uit Neer liet zvv Neerbeek het spel maken en zakte ver terug tot op de eigen cirkel. In de eerste helft kreeg zvv Neerbeek diverse kansen maar het houtwerk en de doelman van 't Brökske stonden steeds in de weg. Door een dekkingsfout in de verdediging van zvv Neerbeek kwam 't Brökske midden in de eerste helft op 0-1, dit was ook de ruststand. Na de pauze hetzelfde beeld 't Brökske zakte in een zvv Neerbeek viel aan. Toen zvv Neerbeek binnen één minuut twee gele kaarten (Thomas Lemmens en Sander Schoonbrood) kreeg sloeg 't Brökske toe en scoorde de 0-2. Maar direct vanaf de aftrap bediende Yessine el Foul met een prima bal Vincent Cox die met een volley de 1-2 binnenschoot. Zvv Neerbeek had nog maar weinig tijd dus ging doelman Danny van Schendel mee te aanval. Maar door balverlies kon 't Brökske vanaf eigen helft de 1-3 binnen schuiven. Met nog één minuut op de klok draaide Sander Schoonbrood zich mooi vrij en schoot hij de 2-3 binnen. Helaas was er geen tijd meer voor zvv Neerbeek om een punt in de wacht te slepen. Uiteindelijk een slechte start van de competitie door zvv Neerbeek.

 

12 aug. 2013 (oefenwedstrijd) sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Jillz (B)     4 - 3

doelpunten zvv Neerbeek: Medi van de Tempel (3x) en Yessine el Foul (1x)

 

26 aug. 2013 (oefenwedstrijd) sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 -  zvv Amicitia 1    2 - 3

doelpunten zvv Neerbeek:  Yessine el Foul (2x)

 

 

 

Seizoen 2012-2013:

 

13 mei 2014 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Awt-Gelaen 1    2 - 6

Zvv Neerbeek 1 moest een 6-5 nederlaag wegpoetsen van vorige week tegen zvv Awt-Gelaen om door te komen naar de volgende ronde in de nacompetitie. Helaas kwam zvv Neerbeek kwaliteit te kort tegen de ploeg uit Geleen er werd het uiteindelijk een makkelijke overwinning voor zvv Awt-Gelaen met 2-6. In de beginfase kwam zvv Awt-Gelaen al snel op 0-1 toen de spits van de Geleense ploeg wegdraaide bij Vincent Cox en binnenschoot. Even later scoorde Raymond Gelissen met een hard schot onderkant lat de 1-1. Maar al snel bleek dat zvv Awt-Gelaen meer kwaliteit in huis had en dat meerdere spelers van zvv Neerbeek niet hun gebruikelijke niveau haalde. De ruststand was dan ook 1-3 en eigenlijk was de strijd toen al gestreden. In de tweede helft moest zvv Neerbeek verder naar voren spelen waardoor zvv Awt-Gelaen ook nog meer ruimte kreeg en nog makkelijker kon combineren. Uiteindelijk kregen Raymond Gelissen en Bart Gorissen nog een gele kaart waardoor zvv Awt-Gelaen kon uitlopen naar 2-6. Het tweede doelpunt van zvv Neerbeek werd nog gemaakt door Koen Hendrikx. Uiteindelijk een terechte nederlaag voor zvv Neerbeek tegen een sterker zvv Awt-Gelaen dat nu naar de volgende ronde gaat in de nacompetitie voor een plek in de topklasse.

 

6 mei 2013 stadssporthal te Sittard

zvv Awt-Gelaen 1 - zvv Neerbeek 1    6 - 5

Zvv Neerbeek 1 moest aantreden in Sittard voor de eerste wedstrijd voor eventuele promotie naar de topklasse. Door schoolverplichting was doelman Danny van Schendel afwezig en werd zijn plek door Rik Mevis ingenomen die een verdienstelijk wedstrijd keepte. In de beginfase was zvv Neerbeek sterk en had veel balbezit en dit werd dan ook beloond met laag schot van Vincent Cox 0-1. Even later werd een duel met Koen Hendrikx, Frank Wingenfeld en een speler van Gelaen verloren en kon de speler van Gelaen vrij op het doel af gaan van Rik Mevis. Met een eenvoudige schuiver scoorde hij de 1-1. In het midden van de eerste helft speelde Raymond Gelissen Koen Hendrikx in op de middenlijn en liep Raymond zelf door langs de lijn. Koen Hendrikx gaf de bal op maat en Raymond Gelissen scoorde de 1-2 voor zvv Neerbeek. Zvv Awt-Gelaen kwam weer langs zij door de 2-2 te scoren door een hard schot in de kruising van Eind maar Sander Schoonbrood scoorde vlak voor de pauze een terechte 2-3. Een terechte ruststand want zvv Neerbeek speelde een goede eerste helft waarbij de afstandschoten van Frank Wingenfeld een constante plaag waren voor de matige doelman van zvv Awt-Gelaen. Zvv Neerbeek kwam slecht uit de kleedkamer na de pauze want binnen een paar minuten werden twee knullige doelpunten weggegeven waardoor zvv Awt-Gelaen op 4-3 kwam. Maar zvv Neerbeek toonde veerkracht want Vincent Cix speelde de aanvoerder van zvv Awt-Gelaen door de benen en scoorde fraai de 4-4. Door een fout van de scheidsrechter kreeg een speler van zvv Neerbeek een gele kaart en uit deze overtalsituatie scoorde zvv Awt-Gelaen de 5-4. Nog geen minuut later werd een schot van een speler van zvv Awt-Gelaen afgeketst via de knie van Raymond Gelissen en de voet van Frank Wingenfeld en rolde de bal langzaam binnen 6-4. Met nog een paar minuten op de klok nam zvv Neerbeek weer het initiatief in de wedstrijd en dit werd beloond in de laatste minuut toen Robbie Terwint een prachtige aanval afmaakte in combiantie met Koen Hendrikx 6-5. De 6-5 was ook de eindstand van deze sportieve en aantrekkelijke wedstrijd waarin een gelijkspel de krachten van beiden teams beter had weer gegeven. Komende maandag om 20.30 uur in sporthal de Haamen te Beek de spannende ontknoping van deze ontmoeting.

22 april 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 -  zvvm Campus 2    3 -4

Zvv Neerbeek moest de laatste wedstrijd van dit seizoen winnen om nog kans te maken op een periodetitel maar helaas de kampioen van dit seizoen zvvm Campus liety niet met zich sollen en scoorde de 3-4 in de laatste minuut. Zvv Neerbeek begon sterk en Koen Hendrikxs scoorde met een rollertje de 1-0. Na dit doelpunt had Vincent Cox en Raymodn Gelissen nog de kans op de 2-0 maar de doelman van de ploeg uit Maastricht redde. Vlak voor de pauze viel de 1-1. Na de pauze scoorde Frank Wingenfeld de 2-1 door een vrije trap mooi in de linker onderhoek te schieten. Maar zvvm Campus wilde niet verliezen en schroefde het tempo en op de het werd dan 2-3 in het voordeel van zvvm Campus. Maar weer toonde zvv Neerbeek door in de laatste minuut de 3-3 te scoren door Koen Hendrikx. Zvv Neerbeek ging vol ten aanval met doelman Danny van Schendel maar zvvm Campus strafte het balverlies direct af en scoorde vlak voor tijde de 3-4. Helaas geen ere plek voor zvv Neerbeek maar de ploeg van Peter Haemers kan terug kijken op een prima seizoen 2012-2013 dat uiteindelijk naar vermogen heeft gepresteerd.

 

15 april 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - DBSV 1    4 - 2

Uiteindelijk was het een makkelijke overwinning voor zvv Neerbeek 1 tegen een zwak DBSV uit Maastricht. Zvv Neerbeek stond in de rust al met 3-0 voor door twee doelpunten van Vincent Cox en 1 doelpunt van Robbie Terwint. Na de pauze scoorde Vincent Cox nog de 4-0 waardoor de wedstrijd gespeeld was want zvv Neerbeek speelde geconcentreerd en gaf bijna geen kansen weg. DBSV was niet bij machten om zvv Neerbeek pijn te doen. In de laatste fase van de wedstrijd scoorde Habets nog de 4-1 en Mathijssen de 4-2 maar zvv Neerbeek kwam niet in de problemen en held de drie punten in Neerbeek. Door deze overwinning blijft zvv Neerbeek in de race voor een periodetitel.

 

25 maart 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv 't Brökske  2 - 0

Zvv Neerbeek moest aantreden in de thuiswedstrijd tegen zvv 't Brökse uit Nederweert. Het werd een slechte wedstrijd van de kant van zvv Neerbeek met veel balverlies en onrustig spel. Wel stond zvv Neerbeek met de rust voor met 2-0 door twee doelpunten van Robbie Terwint. Doordat beiden ploegen goed vooruit voetbalde waren er talloze kansen aan beiden kanten en beide doelmannen hadden genoeg werk te doen waarbij Danny van Schendel zich onderscheide met meerdere goede reddingen. Uiteindelijk kwam 't Brökske niet tot scoren en bleef het een moeizame maar terechte overwinning voor zvv Neerbeek. Doordat de concurrentie zvv Inter'80 en zvv Awt -Gelaen verloren gisteren heeft zvv Neerbeek nog kans op de titel met nog twee wedstrijden te spelen.

 

18 maart 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvc Holz 1   3 - 4

Zvv Neerbeek wilde graag de uitnederlaag tegen zvc Holz van een paar weken wegpoetsen maar uiteindelijk ging de ploeg uit Kerkrade weer met de volle winst er van door. In de beginfase startte zvv Neerbeek te slap aan de wedstrijd en na 10 min was het al 0-2 voor zvc Holz door doelpunten van Schuen en Strotburg. In het tweede gedeelte van de eerste helft herpakte zvv Neerbeek zich en Sander Schoonbrood zorgde voor de 1-2 terwijl nog geen 2 min. later een voorzet voor het doel langs in eigen doel werd gewerkt door Höchen 2-2. Vlak voor de pauze kreeg Koen Hendrikx een gele kaart en zvc Holz speelde deze overtalsituatie goed uit en scoorde de 2-3. De 2-3 was ook de ruststand. Na de pauze ging het spel heen en weer en Frank Wingenfeld knalde een vrije trap snoeihard binnen 3-3. Zvv Neerbeek had de gehele wedstrijd moeite met de twee handige spitsen van zvc Holz en één van hen besliste dan ook de wedstrijd. Het was spits Schuren die handig wegdraaide in de hoek van het veld en bij de eerste paal de bal wonderlijk stifte over de doelman van zvv Neerbeek heen 3-4. Zvv Neerbeek ging nog voor de gelijkmaker maar toch echte kansen kwam het niet meer. In de laatste minuut kreeg Koen Hendrikx nog een tijdstraf waarna zvc Holz de wedstrid kon uitspelen. Door deze 3-4 nederlaag zakt zvv Neerbeek weer naar de 4de plek op de ranglijst en kan het de titelaspiraties voorlopig opbergen.

 

11 maart 2013 sporthal Ligteveld te Neer

zvv De Gastronoom 1 - zvv Neerbeek 1   4 - 7

Vincent Cox was gisteren de grote man in sporthal Ligteveld in Neer want hij scoorde vijf doelpunten voor zvv Neerbeek 1. Door o.a. deze doelpunten van Vincent Cox behaalde zvv Neerbeek 1 een 4-7 overwinning tegen zvv de Gastronoom en hierdoor blijft zvv Neerbeek meedoen voor de titel in de hoofdklasse E. Zvv Neerbeek startte zwak aan de wedstrijd want de Gastronoom kreeg in de beginfase een paar goede kansen waarbij een snelle corner werd binnen getikt bij de tweede paal door Berben 0-1. In de eerst volgende aanval van zvv Neerbeek scoorde Vincent Cox zijn eerste doelpunt met een rustige schuiver rechts onder in de hoek. Een paar minuten later zorgde Vincent Cox voor de voorsprong voor zvv Neerbeek 1-2 maar de Gastronoom kwam langs zij door een doelpunt van Cox 2-2. Vlak voor de pauze counterde zvv Neerbeek snel en Raymond Gelissen vond Koen Hendrikx vrij bij de tweede paal die de 2-3 binnen schoot, dit was ook de ruststand. Na de pauze volgde een hectische tien minuten met onrustig spel van zvv Neerbeek waarin Berben voor de 3-3 zorgde en Wulms scoorde ook nog de 4-3 voor de Gastronoom. Vervolgens belandde een harde knal van de Gastronoom nog op de binnenkant van de paal bij zvv Neerbeek maar de bal sprong terug het speelveld in, gelukje voor zvv Neerbeek. Zvv Neerbeek moest weer aan de bak om de achterstand weg te werken maar Koen Hendrikx kreeg een tijdstraf van 2 min. Sander Schoonbrood, Danny van Schendel, Vincent Cox en Frank Wingenfeld overleefde deze ondertalsituatie zonder al te veel problemen. Toen de doelman van de Gastronoom mee ging voetballen was dit in het voordeel van zvv Neerbeek. De doelman kreeg een stevige duw van Koen Hendrikx en verspeelde de bal, eigenlijk was dit een overtreding maar de scheidsrechter liet doorspelen en Raymond Gelissen schoot van eigen helft de 4-4 binnen. In het tweede gedeelte van de tweede helft had zvv Neerbeek de wedstrijd weer in handen en de Gastronoom had het conditioneel moeilijk mede omdat zvv Neerbeek goed vooruit bleef verdedigen. Zvv Neerbeek nam in deze fase de doelman van de Gastronoom regelmatig onder vuur o.a. door de harde knal van Frank Wingenfeld op de deklat. Uiteindelijk werd Vincent Cox in de eindfase meerdere malen in stelling gebracht mede door nog een gele kaart voor een speler van de Gastronoom. Vincent Cox scoorde vervolgens drie maal waardoor een terechte eindoverwinning van 4-7 werd behaald. Door deze overwinning blijft zvv Neerbeek meedoen in de top van de hoofdklasse E mede omdat zvv Awt-Gelaen en zvv Inter'80 gisteren verloren.

4 maart 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Awt Gelaen 1     1 - 3

Coach Peter Haemers had Bas Dullens toegevoegd aan de selectie van zvv Neerbeek voor de belangrijke wedstrijd tegen zvv Awt-Gelaen. In de beginfase had zvv Neerbeek het meeste balbezit maar kwam niet toch echte kansen. Bij een vrije trap van zvv Awt Gelaen vlak voor het doel van zvv Neerbeek werd Raymond Gelissen hard getroffen op zijn hoofd en ging groggy naar de grond. Raymond Gelissen moest hierdoor de strijd staken en kwam niet meer terug binnen de lijnen. In het midden van de eerste helft werd er balverlies geleden in de opbouw door zvv Neerbeek en Lemmens onderschepte de bal en punterde deze vanaf tien meter in de rechteronderhoek 0-1. Een paar minuten later kreeg zvv Awt Gelaen weer een vrije trap rond de stippellijn voor het doel van zvv Neerbeek. De bal werd simpel breed gespeeld naast de muur en Lemmens scoorde de 0-2. Zvv Neerbeek bleef vooruit voetballen en een hard afstandschot van Frank Wingenfeld zorgde voor de ruststand van 1-2. Na de pauze hetzelfde spelbeeld, beiden ploegen in evenwicht maar zvv Awt-Gelaen was vaker gevaarlijker. Toen op het einde Eind nog de 1-3 aantekende was de wedstrijd gelopen. Een terechte overwinning voor zvv Awt-Gelaen die een dreigender spel ten toon spreide en daarom de drie punten mee naar Geleen nam. Door deze uitslag zakt zvv Neerbeek naar de 4de plaats maar de strijd om de titel is nog over voor vijf ploegen.

 

25 febr. 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv SGB 1 - zvv Neerbeek 1    1 - 3

Zvv Neerbeek moest deze wedstrijd winnen om zich in de top van de hoofdklasse te handhaven. Uiteindelijk werd het een degelijke overwinning met 1-3. In de beginfase had zvv Neerbeek goede kansen en al naar 7 min. schoot Frank Wingenfeld met zijn goude linker been een vrije trap zo hard binnen dat de doelman van SGB de bal nog niet had gezien totdat hij de bal uit net haalde 0-1. Geheel onverwachts scoorde SGB in de 9de min. de 1-1 doordat Dries Fannane de achterlijn haalde en de bal voorlangs het doel van zvv Neerbeek schoot, hier kreeg Frank Wingenfeld per ongeluk de bal tegen zijn onderbeen en de bal verdween in het doel van zvv Neerbeek, eigen doelpunt 1-1. De mooiste actie van de wedstrijd kwam van de voet van Koen Hendrikx toen hij een perfecte lange bal van Frank Wingenfeld direct uit de lucht plukte en deze over de doelman van SGB lobte, helaas verdween deze paal tegen het houtwerk en stuiterde terug het speelveld in. De 1-1 was ook de ruststand maar zvv Neerbeek had meerdere kansen om een voorsprong op te bouwen. Na de pauze gng zvv Neerbeek verder vooruit voetballen en voerde het wedstrijdtempo op waardoor SGB opbouwend in de problemen kwam. SGB kreeg in het midden van de tweede helft een 2 min. tijdstraf en deze werd door Frank Wingenfeld, Raymond Gelissen, Koen Hendrikx en Sander Schoonbroord goed uitgespeeld. Koen Hendrikx werd in de hoek vrijgespeeld en deze wipte de bal naar de tweede paal waar Sander Schoonbrood de 1-2 binnen kopte. De strijd was gestreden want SGB had niet meer de power om terug te komen in de wedstrijd. Op 3 min. voor het einde werd Bart Gorissen van achter gehaakt binnen de cirkel, gevolg een gele kaart voor SGB en een strafschop voor zvv Neerbeek. Vincent Cox faalde niet en schoot de strafschop binnen 1-3. Uiteindelijk een goede en degelijke overwinning van zvv Neerbeek dat eigenlijk te weinig kansen omzette in doelpunten. Door deze overwinning klimt zvv Neerbeek weer een plek op de ranglijst en wacht komende week de thuiswedstrijd tegen concurrent zvv Awt-Gelaen in sporthal de Haamen te Beek.

 

18 febr. 2013 sporthal Kerkrade-West

zvc Holz 1 - zvv Neerbeek 1    5 - 4

Zonder de geblesseerde Koen Hendrikx moest zvv Neerbeek 1 aantreden in Kerkrade-West tegen de altijd moeilijke tegenstander zvc Holz. Zvv Neerbeek speelde de eerste helft goed en had heel veel kansen maar toch kwam zvc Holz op 1-0 door Vroomen en iets later viel de ook de 2-0. Maar zvv Neerbeek trok dit snel recht door de 2-1 van Robbie Terwint en de 2-2 van Sander Schoonbrood. Voor de pauze had zvv Neerbeek makkelijk nog twee of drie maal kunnen scoren want zvc Holz had geen antwoord op het bewegelijke aanvalsspel van zvv Neerbeek. Helaas werden deze kansen niet benut en was de ruststand 2-2. Na de pauze hetzelfde beeld zvv Neerbeek de betere ploeg maar zvc Holz maakte wel de 3-2 en weer scoorde Sander Schoonbrood de gelijkmaker 3-3. Vervolgens moest zvv Neerbeek nog een gele kaart van Frank Wingenfeld overleven maar dat verliep zonder problemen. In de slotfase kwam zvc Holz nog op 4-3 en 5-3 door twee fouten in de verdediging van zvv Neerbeek. Uiteindelijk trok doelman Danny van Schendel ook nog mee ten aanval en in de allerlaatste minuut scoorde weer Sander Schoonbrood de 5-4. In de slotfase kreeg een speler van zvc Holz nog een gele kaart maar uit deze overtalsituatie kon zvv Neerbeek niet meer scoren. Helaas was er geen tijd meer voor zvv Neerbeek om een gelijkspel uit de wacht te slepen dus bleven de drie punten in Kerkrade. Dit was een onnodige nederlaag want zvv Neerbeek speelde een goede wedstrijd maar liet te veel kansen onbenut. Door deze nederlaag blijft zvv Neerbeek in de subtop staan van de ranglijst.

5 febr. 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv de Keelkampers 1   3 -1

Zvv Neerbeek coach Peter Haemers moest weer puzzelen om zijn selectie bij elkaar te krijgen door afzeggingen van Frank Wingenfeld en Remy Winkemolen. Als vervanger werd Bas Dullens opgeroepen om de selectie compleet te maken. Het werd uiteindelijke de derde overwinning op rij voor zvv Neerbeek. Nu was het de ploeg uit Nuth zvv de Keelkampers die verslagen werd met 3-1 in sporthal de Haamen. Voor de pauze was er geen vuiltje aan de lucht, zvv Neerbeek gaf weining kansen weg en met wat geluk (bal van richting veranderd) scoorde Sander Schoonbrood vanaf de rechterkant de 1-0. Nog voor de pauze werd de voorsprong vergroot doordat Sander Schoonbrood de laatste van zvv de Keelkampers de bal ontfutselde en vrij voor de doelman de 2-0 binnen schoot. De 2-0 was dan ook de ruststand. Na de pauze werd de wedstrijd erg rommelig omdat zvv de Keelkampers op zoek ging naar de 2-1 en zvv Neerbeek niet de rust kon opbrengen in balbezit. Toen er in de verdediging van zvv Neerbeek een dekkingsfout werd gemaakt scoorde Flenssen de 2-1. Even had zvv de Keelkampers hoop op een punt maar Koen Hendrikx maakte een einde aan deze illusie want hij scoorde de 3-1. In de laatste fase waren er counterkansen voor zvv Neerbeek maar de beslissende treffer viel niet. Uiteindelijk bleven de drie punten in Beek en blijft zvv Neerbeek 1 in de race voor de eerste plekken op de ranglijst.

 

28 jan. 2013 City sporthal te Helmond

zvv Klein Arsenal 2 - zvv Neerbeek 1    2 - 4

Zvv Neerbeek was met de voltallige selectie op pad gegaan naar Helmond voor de vooraf bestempelde zware uitwedstrijd tegen zvv Klein Arsenal 2. Dit bleek achteraf allemaal minder waar te zijn want zvv Neerbeek 1 behaalde een redelijk makkelijke overwinning in Helmond, 2-4. In de eerste helft was het zvv Neerbeek dat het spelbeeld bepaalde en al na 10 min. scoorde Koen Hendrikx met een geplaatst schot de 0-1. Toen Sander Schoonbrood door o.a. mooi combinatie voetbal van zvv Neerbeek ook nog de 0-2 en de 0-3 scoorde voor zvv Neerbeek in de eerste helft bleek de wedstrijd gelopen. Maar in de laatste minuut voor de pauze werd er een fout gemaakt in de verdediging van zvv Neerbeek en zvv Klein Arsenal scoorde onverwacht de 1-3. Na de pauze probeerde zvv Klein Arsenal de aansluitings treffer te maken maar zvv Neerbeek had de beste kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas maakte zvv Neerbeek niet de 1-4 en dus viel aan de andere kant de 2-3. Zvv Klein Arsenal hoopte op de 3-3 maar zvv Neerbeek had de wedstrijd in handen en toen Frank Wingenfeld een vrije trap binnen knalde was het 2-4. Zvv Klein Arsenal ging nog de doelman wisselen voor een veldspeler om iets te forceren maar de voorsprong van zvv Neerbeek kwam niet meer in gevaar. Robbie Terwint had wel nog de 2-5 gescoord op aangeven van Sander Schoonbrood maar dit doelpunt werd om onduidelijke reden afgekeurd door de scheidsrechter. Een prima prestatie van interm coach Patrick Wouters en interm teamleider Henk Rennes die dan ook terecht de drie punten mee naar Neerbeek namen. Door de twee uitoverwinningen in de laatste twee weken in Venlo bij zvv Inter'80 en nu in Helmond bij zvv Klein Arsenal heeft zvv Neerbeek weer aansluiting gevonden met de topploegen in de hoofdklasse E.

 

21 jan. 2013 sporthal Egerbos te Blerick

Inter'80 1 - zvv Neerbeek 1     1 - 3

Zvv Neerbeek ging naar Blerick om de zware klus te klaren tegen de koploper in de hoofdklasse Inter'80. In de thuiswedstrijd werd nog met 1-2 verloren in de laatste minuut door zvv Neerbeek. Zvv Neerbeek moest het vandaag zonder coach Peter Haemers en teamleider Ber Molling stellen dus hun taken werden waargenomen door interm coach Patrick Wouters. Zvv Neerbeek had ook geen beschikking over Alain Stegeman en Remy Winkelmolen en dus werd Bas Dullens toegevoegd aan de selectie. Zvv Neerbeek nam in de beginfase de verdedigende stelling in en liet Inter'80 het spel maken. Inter'80 had hier moeite mee en kwam niet vaak in stelling om Danny van Schendel te bestoken. Zvv Neerbeek probeerde spelden prikken uit te delen en in de 12de min scoorde Bas Dullens dan ook vanaf de cirkel 0-1. Even later schoot Frank Wingenfeld een vrije trap vanaf de linker kant hard in de lange hoek 0-2. Inter'80 schrok van het geweld en de passe uit Neerbeek. Eén minuut voor de pauze kreeg Vincent Cox een 2 min. straf omdat hij een sliding maakte waar een tegenstander bij aanwezig was. Tot de pauze overleefde zvv Neerbeek deze ondertalsituatie maar in de eerste seconden na de pauze scoorde Inter'80 toch de 1-2. Inter'80 zette aan voor de gelijkmaker en zvv Neerbeek wankelde even maar Danny van Schendel hield zijn doel schoon met af te toe was geluk door een bal op het houtwerk. Zvv Neerbeek kwam na ca. 10 min. beter in het spel en Inter'80 had steeds meer moeite om de verdediging van zvv Neerbeek te doorbreken. Omdat een speler van Inter'80 een speler van zvv Neerbeek vasthield aan zijn shirt bij een counter kreeg deze speler van Inter'80 ook een tijdstraf. Zvv Neerbeek kon deze overtalsituatie niet benutten om de 1-3 te maken. De 1-3 viel wel op ca. 10 min voor het einde van de wedstrijd omdat Sander Schoonbrood de bal van kort bij in het dak van het doel van Inter'80 knalde, 1-3 en de wedstrijd was beslist. Een prima resultaat van zvv Neerbeek om uit bij de koploper te winnen, zvv Neerbeek haakt hierdoor weer aan bij de (sub)top in de hoofdklasse E.

 

7 jan. 2013 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FSG 3   0 - 2

Zvv Neerbeek 1 was niet compleet voor de wedstrijd tegen FSG 3 want Alain Stegeman en Koen Hendrikx waren afwezig. Zvv Neerbeek moest deze wedstrijd winnen om in de top 5 te blijven maar helaas was dit niet het geval. Aan het eind van de wedstrijd werd een 0-2 nederlaag geleden tegen FSG 3 uit Sittard. De gehele wedstrijd was een gelijk opgaande strijd waarin beiden ploegen goed verdedigde en dus weinig kansen weggaven. Daar tegen over stond dat ook beiden ploegen weinig kansen creeërde en dus werd de hele wedstrijd een tactisch schaakspel. In de eerste helft tikte Sander Schoonbrood nog een bal op de paal maar de ruststand was dan ook 0-0. Na de pauze veranderde er weinig totdat Raymond Gelissen een tijdstraf kreeg voor het vasthouden van zijn tegenstander. In deze ondertal situatie scoorde Babel van FSG de 0-1. Zvv Neerbeek moest op de aanval spelen en vlak voor tijd kreeg FSG een tijdstraf. Zvv Neerbeek kon niet scoren in deze overtal situatie en in de laatste minuut ging doelman Danny van Schendel mee ten aanval. Uiteindelijk leidde dit tot de 0-2 in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Een gelijkspel was een betere uitslag geweest voor deze wedstrijd maar FSG nam de drie punten mee naar Sittard.

17 december 2012 sporthal de Haamen (bekerwedstrijd) te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv de Keigel 1    4 -4

Zvv Neerbeek had de eerste wedstrijd in deze bekerronde verloren met 2-7 van zvv SGB 2 en moest dus met ruime cijfers winnen van zvv de Keigel 1 om nog aanspraak te kunnen maken op deelname in een volgende bekerronde. De ploeg uit Elsloo was naar Beek gekomen om haar huid duur te verkopen. In de beginfase ging het spel op en neer maar zvv Neerbeek kwam wel op een 2-0 voorsprong. Maar zvv de Keigel kwam goed terug in de wedstrijd en knokte zich terug naar 2-2. Zvv Neerbeek zette weer aan en bouwde de voorsprong uit naar 4-2 maar weer kwam zvv de Keigel terug naar 4-4. Dit was ook de eindstand en dit was ook een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Na de wedstrijd werd nog een penaltyreeks geschoten waarbij zvv Neerbeek de penalty's beter benutte als zvv de Keigel maar dit niet van invloed op de stand in deze poulefase. Zvv Neerbeek is uitgeschakeld in de beker en kan zich volledig concentreren op de competitiewedstrijden. Zvv de Keigel 1 en zvv SGB 2 kunnen nu in een onderlinge wedstrijd uitmaken wie door mag naar de volgende bekerronde.

 

10 december 2012

zvc Holz 1 - zvv Neerbeek 1 = uitgesteld

 

26 nov. 2012 sporthal de Driesprong te Oirsbeek

zvv Adveo 1 - zvv Neerbeek 1  4 - 2

Zvv Neerbeek 1 moest aantreden tegen zvv Adveo zonder Frank Wingenfeld, Raymond Gelissen en Koen Hendrikx. Als stand-in werden Bart Gorissen en Ralf Hensgens toegevoegd aan de selectie van coach Peter Haemers. Zvv Neerbeek begon de wedstrijd erg zwak en al snel was het 2-0 op het scorebord door twee doelpunten van Luc Janssen van zvv Adveo mede door een tijdstraf van Alain Stegeman aan de kant van zvv Neerbeek. Hierna drong zvv Neerbeek aan om de aansluittreffer te maken maar zvv Adveo verdedigde compact en er was goed keeperswerk aan de kant van zvv Adveo. Daarbij waren de aanvallen van zvv Neerbeek vaak voorspelbaar en zat er weinig verrassing in het aanvalsspel. Vlak voor de pauze plaatste zvv Adveo een scherpe counter en deze leidde tot de 3-0. Na de pauze scoorde Bart Gorissen nog de 3-1 uit een mooi opgezette combinatie. Even later viel de aansluitingstreffer voor zvv Neerbeek omdat Vincent Cox doel trof 3-2. Zvv Neerbeek had weer hoop en drong aan voor de 3-3 alleen viel aan de andere kant de 4-2 voor zvv Adveo waardoor de wedstrijd was beslist. Zvv Neerbeek kreeg in de eindfase nog wat kleine kansen maar kwam niet meer tot scoren. De 4-2 was dan ook de eindstand van deze wedstrijd. Door deze 3de nederlaag op rij en maakt zvv Neerbeek een val op de ranglijst en behoort even tot de subtop in de hoofdklasse.

 

19 nov. 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - Inter'80 1      1 - 2

Zvv Neerbeek moest aantreden tegen Inter'80 zonder Alain Stegeman (geblesseerd) en Koen Henrikx (geschorst) daarvoor was Bart Gorissen toegevoegd aan de selectie door coach Peter Haemers. In de eerste helft was er weinig te genieten in sporthal de Haamen want de ploegen waren aan elkaar gewaagd en er werden aan beiden zijde weinig kansen weggegeven. Alleen Inter'80 kwam wel op 0-1 doordat Habets makkelijk wegdraaide bij zijn tegenstander op de cirkel en de bal in de rechteronderhoek binnenschot. Na de pauze moest zvv Neerbeek verder vooruit voetballen en dit kwam de aantrekkelijkheid van het spel ten goede. Inter'80 counterde slim en kreeg regelmatig mogelijkheden maar strandde op de doelman van zvv Neerbeek Danny van Schendel. In de laatste fase bracht Bart Gorissen met geweldige knal in de bovenhoek zvv Neerbeek naast Inter'80 1-1 . Met nog een paar minuten op de klok ging zvv Neerbeek voor de overwinning. Wel moest zvv Neerbeek nog een ondertal situatie overleven door een gele kaart voor Frank Wingenfeld, dit was geen probleem. In de laatste minuut ging zvv Neerbeek ten aanval in een drie tegen twee situatie maar de aanvaller met bal van zvv Neerbeek maakte de verkeerde keuze en leed balverlies. Inter'80 counterde snel en stond plotseling met twee man alleen voor doelman Danny van Schendel. Deze situatie werd perfect uitgespeeld en Inter'80 scoorde de 1-2 door Bömers. Een zeer zure nederlaag voor zvv Neerbeek dat hier wel erg drie dure punten liet liggen.

 

12 november 2012 sporthal 't Kleesj te Sittard

FSG 3 - zvv Neerbeek 1    3 - 1

Zvv Neerbeek ging naar Sittard om de koppositie in de hoofdklasse te verdedigen na de mooie overwinning van vorige week tegen Adveo. Bij zvv Neerbeek was alleen Alain Stegeman afwezig door een kuitblessure. In de eerste helft had zvv Neerbeek meerdere kansen om op voorsprong te komen maar de doelman van FSG keepte een prima partij. In het midden van de eerste helft kreeg Raymond Gelissen een gele kaart voor een kleine overtreding op de middenlijn. Deze tijdstraf werd door zvv Neerbeek overleeft zonder te veel kleerscheuren. Vanaf dat moment ontstond er regelmatig ergernis in het kamp van zvv Neerbeek over de zeer warrig fluitende scheidsrechter. Uiteindelijk scoorde FSG uit een vrije trap die door het midden van doel door diverse benen heen ging en onoverzichtelijk voor de doelman van zvv Neerbeek in het doel verdween 1-0. Dit was ook de ruststand. Na de pauze nam de onrust richting de scheidsrechter alleen maar toe wat het spel niet ten goede kwam. Zvv Neerbeek speelde geen slechte wedstrijd en had veel kansen om de gelijkmaker te scoren. Toen zvv Neerbeek weer een tijdstraf kreeg profiteerde FSG van een onoplettendheid in de verdediging van zvv Neerbeek en schoot de 2-0 binnen. Zvv Neerbeek gaf niet op bleef aanvallen en dit werd beloont met een doelpunt van Vincent Cox 2-1. Na dit moment liepen de frustraties erg hoog op bij zvv Neerbeek en zeker toen Frank Wingenfeld een gele kaart kreeg "flipte" Koen Hendrikx helemaal uit en gooide van woede een drinkbiddon op de grond. Deze actie werd bestraft met een rode kaart en in deze commotie kreeg teamleider Robert Molling ook een rode kaart voor commentaar op de leiding. De scheidsrechter lastte een afkoelingsperiode in van vijf min en er stond nog ca. vier min. speeltijd nog op de klok. Nadat het spel hervat werd moest zvv Neerbeek aantreden met nog maar twee veldspelers. Dit leverde geen problemen op voor zvv Neerbeek. Toen de "derde" man weer het veld in kwam voor zvv Neerbeek ontstond er ook nog een grote kans op de 2-2 maar de doelman van FSG redde weer. In de laatste seconden scoorde FSG nog de 3-1 en bleven uiteindelijk de drie punten in Sittard. Zvv Neerbeek droop af richting kleedkamer met het schaamrood op de kaken want dit was een onnodige nederlaag.

 

5 november 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Adveo 1   3 - 1

In de warming-up moest zvv Neerbeek verdediger Alain Stegeman uitvallen met een spierblessure maar coach Peter Haemers beschikte over negen fitte spelers. Uiteindelijk was dit geen probleem want er werd een degelijke 3-1 overwinning binnen gehaald door zvv Neerbeek. Een echte topper stond op het programma in de hoofdklasse E zvv Neerbeek de nr. 1 tegen zvv Adveo de nr. 3 van de ranglijst. Zvv Adveo had moeite met het felle verdedigingsspel van zvv Neerbeek en kwam in de eerste helft niet goed aan voetballen toe. Doelman Danny van Schendel werd dan ook alleen belaagd met een paar afstand schoten. In de 5de minuut was het al 1-0 door een doelpunt van Koen Hendrikx op een assist van Vincent Cox. De 1-0 was ook de ruststand terwijl er aan twee kanten enkele kleine kansen waren geweest. Na de pauze zette zvv Adveo er een tandje bij en zvv Neerbeek bleef fel van zich afbijten. Uit een van de vele counters punterde Vincent Cox in de 29ste min. de bal in de korte hoek achter de doelman van zvv Adveo, 2-0 voor zvv Neerbeek. Zvv Adveo ging nog meer druk ontwikkelen op het doel van zvv Neerbeek maar doelman Danny van Schendel was bijna niet te kloppen. Daarbij overleefde zvv Neerbeek nog twee maal een tijdstraf zonder tegendoelpunt te krijgen. In de 37ste min. werd Danny van Schendel wel geklopt door een afstand schot van Janssen 2-1. In deze fase had zvv Neerbeek de wedstrijd moeten beslissen door de 3-0 te maken maar door de 2-1 werd het toch nog spannend. Uiteindelijk besliste Koen Hendrikx de wedstrijd omdat Raymond Gelissen een duel won op de middenlijn en in de tegenaanval zette hij Koen Hendrikx alleen voor de doelman van zvv Adveo. Koen Hendrikx twijfelde niet en schoot met zijn zwakke rechterbeen de 3-1 binnen, de wedstrijd was beslist in de 38ste. min. Een prima overwinning voor zvv Neerbeek die te danken was een fel strijdend team dat een prima collectief vormde.

 

29 okt. 2012 sporthal Daalhof te Maastricht

zvvm Campus 2 - zvv Neerbeek 1     3 - 3

Zvv Neerbeek moest wedstrijd tegen zvvm Campus aantreden in Maastricht zonder Alain Stegeman, Ralph Hensgens en Remy Winkelmolen maar dat was geen reden om vertrouwen te hebben op een goede afloop. In de eerste helft had zvv Neerbeek het meeste balbezit en bewaarde goed de rust om te wachten op de kansen. Vlak voor de pauze kwam dan ook de eerste treffer toen Frank Wingenfeld aan de linkerzijde de bal veroverde en Koen Hendrikx bij de 2de paal vrij voor de doelman zette. Koen Hendrikx faalde niet en schoof de 0-1 binnen. Na de pauze was hetzelfde spelbeeld alleen door een dekkingsfout kwam zvvm Campus terug naar 1-1. Zvv Neerbeek bleef beheerst aanvallen en al snel volgde de 1-2 van Sander Schonbrood die alleen op de doelman van zvvm Campus mocht doorgaan. In het midden van de tweede helft speelde Vincent Cox zich mooi vrij in de lnkerhoek en legde de bal af op Frank Wingenfeld die makkelijk vanaf de cirkel de 1-3 binnenschoot. Toen volgde een fase waarin zvv Neerbeek niet genoeg vooruit verdedigde en zvvm Campus te ver liet komen. Eerst kwam de 2-3 door een afstandschot en vervolgens werd weer door een dekkingsfout de 3-3 weggegeven. In de laatste fase kreeg zvv Neerbeek dan kans op kans waarbij Koen Hendrikx nog in de laatste minuut van dichtbij op de paal schoot. De 3-3 was ook de eindstand maar zvv Neerbeek had zichzelf te kort gedaan door niet de wedstrijd te beslissen in een eerder stadium. Door gunstige uitslagen van andere teams in de kop van de ranglijst speelt zvv Neerbeek nog altijd mee om plaats één.

22 okt. 2012 sporthal Daalhof te Maastricht

DBSV 1 - zvv Neerbeek 1     4 - 4

Zvv Neerbeek ging met een voltallige selectie richting Maastricht voor de wedstrijd tegen het altijd moeilijke DBSV. In de beginfase was zvv Neerbeek heer en meester en Raymond Gelissen knalde van afstand dan ook terecht de 0-1 binnen. Zvv Neerbeek wist dat DBSV sterk is op de counter en dit gebeurde twe maal ook. De eerste twee counters van DBSV waren dan ook raak 1-1 en 2-1, beiden gescoord door Westerink. Dit was ook de ruststand. Na de pauze hetzelfde spelbeeld zvv Neerbeek in de aanval en DBSV loerend op de counter. Vincent Cox scoorde dan ook terecht de 2-2 maar DBSV maakte weer twee counters prima af door De Ruiter en Westering 3-2 en 4-2. Zvv Neerbeek kon aan de bak met nog 15 min. op de klok. Eerst scoorde Vincent Cox nog de 4-3 terwijl het einde van de wedstrijd naderde. Zvv Neerbeek speelde niet goed en worstelde met zich zelf en was bang om puntverlies op te lopen in Maastricht. Vincent Cox probeerde een ultieme poging in de laatste minuut door vanuit de rechterhoek op doel te schieten. Zijn schot werd van nog richting veranderd door een verdediger van DBSV en de bal viel precies bij de 2de paal in het doel van DBSV 4-4. Dit was ook de eindstand waarmee zvv Neerbeek niet blij was want de twee punten verlies waren niet nodig geweest.

 

14 oktober 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv SGB 2    2 - 7      (bekerwedstrijd 1ste ronde)

Coach Peter Haemers kon voor de eerste keer dit seizoen beschikken over een voltallige fitte selectie en dus werden er tien namen ingevuld op het wedstrijdformulier voor deze bekerwedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd scoorde Vincent Cox na 5 minuten al de 1-0 en dus was er geen vuiltje aan de lucht. Maar vervolgens kwam SGB beter in het spel en scoorde de 1-1 en de 1-2. Zvv Neerbeek 1 was niet scherp genoeg en voor de pauze moest Danny van Schendel nog twee maal de bal uit het net halen voor de 1-3 en de 1-4. Na de pauze ging zvv Neerbeek verder vooruit voetballen en hiervan maakte SGB gretig gebruik door lekker te counteren. SGB liep uit naar 1-6 terwijl Koen Hendrikx nog de 2-6 aantekende. Op het einde van de wedstrijd werd het ook nog 2-7 voor de bezoekers uit Geleen. Een zeer matige prestatie van zvv Neerbeek dat nu moeite krijgt om de volgende ronde te halen in deze poulefase van het bekertoernoooi.

 

8 oktober 2012 sportcentrum Nederweert

zvv 'Brökske 1 - zvv Neerbeek 1     4 - 5

Alain Stegeman was de grote man in Nederweert want hij scoorde vier maal waardoor zvv Neerbeek een 4-5 overwinning binnenhaalde. Zvv Neerbeek 1 ging naar Nederweert voor de uitwedstrijd tegen zvv 't Brökske zonder Sander Schoonbrood (werk) en zonder Remy Winkelmolen (ziek) terwijl Koen Hendrikx weer paraat was van een voetblessure. In de eerste helft was zvv Neerbeek 1 het meeste in balbezit en de ploeg uit Nederweert beperkte zich tot verdedigen op eigen helft waarbij een laag wedstrijdtempo werd gehanteerd. Tegen de verhouding in werd het toch 1-0 door Huysmans die de bal in de korte hoek binnenschoot. Zvv Neerbeek 1 bleef rustig want je voelde dat snel de gelijkmaker ging komen. Alain Stegeman zorgde met zijn kort vinnige acties voor de 1-1 en de 1-2. Vlak voor de pauze scoorde Vincent Cox nog de 1-3 door een intikker bij de 2de paal op aangeven van Robbie Terwint. Vervolgens kreeg Vincent Cox en Robbie Terwint nog de kans om de 1-4 te maken maar beiden verzaakte toen ze alleen voor de doelman uit Nederweert kwamen te staan. De pauzestand was dan ook een terechte 1-3. Na de pauze hing de 1-4 in de lucht maar zvv 't Brökske gaf niet op en ging voor de aansluittreffer. Door twee verdwaalde schoten van afstand werd het 2-3 en 3-3. Maar weer was het Alain Stegeman die de ploeg uit Nederweert nekte door met zijn beruchte sleepbeweging de 3-4 en de 3-5 aan te tekenen. In deze fase kreeg Alain Stegeman nog een gele kaart maar deze tijdstraf kwam zvv Neerbeek ongeschonden door. De wedstrijd was gespeeld alhoewel toch nog in de eindfase de 4-5 viel door een schot van Lith. In de laatste twee minuten moest zvv Neerbeek nog even aan de bak om de drie punten veilig te stellen. Uiteindelijk een terechte overwinning voor zvv Neerbeek dat eerder de wedstrijd definitief had moeten beslissen zodat zvv 't Brökske niet op einde nog terug kwam in de wedstrijd. Zvv Neerbeek nesteld zich op de 2de plek op de ranglijst door het onverwachte verlies van koploper zvv Adveo.

 

1 oktober 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv de Gastronoom 1     3 -1

Uiteindelijk werd het een prima 3-1 overwinning van zvv Neerbeek maar deze werd wel met moeite binnengehaald. In de eerste helft was zvv Neerbeek het meeste in balbezit en zvv de Gastronoom beperkte zich tot verdedigen en probeerde af en toe een speldeprik uit te delen. Bij zvv Neerbeek werd soms onrustig en onzorgvuldig gespeeld waardoor meerdere malen onnodig balverlies werd geleden. Na een wat rommelige en onrustige eerste helft was de ruststand dan ook 0-0. Na de pauze schroefde zvv Neerbeek het tempo op en de spelers van zvv de Gastronoom kregen moeite om het snelle schakelen van de spelers van zvv Neerbeek te volgen waardoor er meerdere kansen werden gecreëerd. Zvv de Gastronoom kwam eigenlijk de gehele wedstrijd niet toe aan het uitspelen van kansen en beperkte zich tot het schieten uit de 2de lijn. Toen Alain Stegeman fel aanzette vanaf eigen helft kwam hij alleen voor doelman Heijen en met buitenkant rechts draaide hij de bal in de linkerbovenhoek 1-0. De ban was gebroken en zvv de Gastronoom moest uit zijn schulp kruipen maar had hier niet meer de macht voor. Toen Alain Stegeman de 2-0 binnenschoot was de wedstrijd beslist. Zvv de Gastronoom scoorde nog de 2-1 m.b.v. een afstandschot van Berben maar Robbie Termint draaide vervolgens goed weg bij zijn tegenstander en hij zorgde voor de eindstand van 3-1. In de laatste minuut ging Vincent Cox nog op een leeg doel af van zvv de Gastronoom en net toen hij de 4-1 wilde binnen tikken floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Vincent Cox was boos want een doelpunt werd hem ontnomen maar de scheidsrechter voelde op dat moment niet de sfeer van de wedstrijd aan. Een moeizame maar terechte overwinning waardoor zvv Neerbeek 1 in de top van de hoofdklasse E blijft meedoen.

 

24 september 2012 sporthal 't Kleesj te Sittard

zvv Awt-Gelaen 1 - zvv Neerbeek 1     1 - 3

De Beek-Geleense derby was achteraf minder spannend als vooraf was gehoopt. Mede door bijna perfect keeperswerk van de doelman van zvv Neerbeek Danny van Schendel werd het doel van zvv Neerbeek een onneembare vestiging voor zvv Awt-Gelaen. Zvv Neerbeek had Bart Gorissen opgeroepen omdat Koen Hendrikx (knie blessure), Alain Stegeman (liesblessure) en Remy Winkelmolen (werk) afwezig waren. In de beginfase was zvv Awt-Gelaen de ploeg met de meest kansen met diverse afstandsschoten uit de 2de lijn. Daarbij moest Danny van Schendel aan de bak toen er twee maal een speler van zvv Awt-Gelaen alleen voor hem stond maar beiden malen had Danny de situatie onder controle. Toen hij ook nog een strafschop stopte na een overtreding van Vincent Cox (incl. gele kaart) kon zvv Neerbeek eigenlijk niet meer verliezen. In de 2de fase van de eerste helft kwam zvv Neerbeek beter in haar spel en werd op de counter gespeeld en dit leidde tot succes in de 20ste min. Sander Schoonbrood maakte een dubbele één twee met Robbie Terwint en scoorde toen de 0-1. Nog geen twee minuten later was het Robbie Terwint die de 0-2 aantekende voor zvv Neerbeek door een bal bij de tweede paal binnen te tikken. De 0-2 was dan ook de ruststand. Na de pauze was de strijd gestreden want zvv Neerbeek zakte terug op eigen helft en loerde op de snelle counter mede door de snelle Bart Gorissen. Zvv Awt-Gelaen wilde forceren maar kon geen vuist maken en beperkte zich tot meerdere afstandschoten. Zvv Awt-Gelaen kwam geen enkel moment door de verdediging heen van zvv Neerbeek omdat deze prima was georganiseerd o.a. door de goed spelende Ralph Hensgens en natuurlijk doelman Danny van Schendel. Uiteindelijk scoorde als kroon op zijn werk van vandaag Danny van Schendel in de 45ste min. nog de 0-3 door vanuit zijn eigen doelmond de bal over de doelman van zvv Awt-Gelaen te schieten die te ver voor zijn eigen doel stond. In de laatste minuut scoorde Eind nog met een mooie knal in de bovenhoek de enige treffer voor zvv Awt-Gelaen de 1-3. Uiteindelijk een terechte overwinning van zvv Neerbeek die mede tot stand kwam door een goede organisatie en een goede teamspirit.

 

17 september 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Klein Arsenal 2     2 - 3

Zvv Neerbeek moest voor de eerste keer aantreden dit seizoen tegen een serieuze tegenstander in de hoofdklasse zvv Klein Arsenal 2 uit Helmond. Zvv Neerbeek was niet compleet want Frank Wingenfeld was afwezig maar wel was Koen Hendrikx terug van een voetblessure. In de eerste helft was het spelbeeld gelijkwaardig, hoog tempo, hoog niveau en enkele kleine kansen aan twee zijden waarbij zvv Klein Arsenal zich beperkte tot afstandschoten uit de 2de lijn. Een 0-0 ruststand was dan ook een logische ruststand. Na de pauze viel de beslissing in de wedstrijd binnen de 26ste en 29ste minuut. Eerst werd in de verdediging van zvv Neerbeek een aanvaller van Klein Arsenal niet goed gevolg en dit betekende de 0-1 en nog geen twee minuten later werden er twee duels verloren door spelers van zvv Neerbeek vlak voor het doel van Danny van Schendel en dit betekende dat zvv Klein Arsenal de 0-2 kon aantekenen. Zvv Neerbeek ging op jacht naar de aansluittreffer maar een aanval van zvv Neerbeek werd ongelukkig geblokt en daardoor kon zvv Klein Arsenal een counter in een twee tegen één situatie uitspelen en dit was de 0-3. In de laatste fase ging doelman Danny van Schendel nog mee ten aanval en dit werpte zijn vruchten af. Twee minuten voor tijd scoorde Remy Winkelmolen nog de 1-3 en in de volgende aanval scoorde Koen Hendrikx nog de 2-3. Er waren nog 40 sec. te spelen toen zvv Neerbeek ten aanval ging en op zoek ging naar de gelijkmaker. Vlak voor het eindsignaal schoot Vincent Cox nog een afstandschot net naast de paal maar het mocht niet baten want zvv Neerbeek leed een 2-3 nederlaag. Achteraf was dit een terechte nederlaag want zvv Klein Arsenal was fysiek sterker en ging effecienter om met de kansen.

 

10 september 2012 sportcentrum Gitek te Nuth

zvv Keelkampers 1 - zvv Neerbeek 1     3 - 4

Zvv Neerbeek had een makkelijke overwinning kunnen binnen halen door de vele kansen te benutten maar uiteindelijk kwam zvv de Keelkampers nog knap terug in de wedstrijd waardoor het in de slotfase toch nog spannend werd. Zvv Neerbeek ging naar Nuth zonder de geblesseerde Koen Hendrikx en begon de wedstrijd goed en geconcentreerd. Er kwamen vele kansen voor zvv Neerbeek waaronder Vincent Cox die in de 6e min met links de bal in de kruising jaagde 0-1. In de 10e min werd een afstandschot van de Keelkampers van richting veranderd door Ortmans waardoor Danny van Schendel kansloos was en de stand op 1-1 kwam. Zvv Neerbeek had het heft in handen en dit werd bevestigd door een afstand schot in de linker kruising van Frank Wingenfeld in de 18e min 1-2 voor zvv Neerbeek. De 1-2 was ook de ruststand. Na de pauze was zvv Neerbeek in staat om de Keelkampers hun wil op te leggen en al snel volgde de 1-3 en de 1-4 door Sander Schoonbrood in de 26e en 30e min. Hierbij waren een paar mooie aanvallen welke van achteruit werden opgezet door de doelman van zvv Neerbeek.  Maar toch gaf zvv de Keelkampers niet op en met hard werken scoorde ze nog de 2-4 in de 32e min en vlak voor tijd viel nog de 3-4 beiden door Steijns. Zvv Neerbeek moest nog even aan de bak in de laatste fase van de wedstrijd maar behaalde een terechte overwinning die veel hoger had moeten uitpakken want zvv Neerbeek had wel heel veel kansen om zeep geholpen.

 

3 sept. 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv SGB 1    3 -1

Zvv Neerbeek 1 speelde een goede wedstrijd tegen SGB en kwam dus ook als terechte winnaar van het veld. In de beginfase was zvv Neerbeek fel op de bal en dit leverde enkele kansen op. SGB kon niet goed een vuist maken maar was wel de ploeg die het eerste scoorde door een verkeerde aanvalsopzet van zvv Neerbeek. Door deze fout kwam Karraz alleen voor doelman Danny van Schendel en deze was kansloos 0-1. Zvv Neerbeek pakte het hef in handen en drong aan op de gelijkmaker en die kwam er ook in de 22ste min. Robbie Terwint zette Vincent Cox alleen voor de doelman van SGB en deze zorgde voor de 1-1. Vlak voor de pauze viel de beslissing in de wedstrijd want SGB miste een open kans voor Danny van Schendel, die prachtig pareerde. Direct in de tegenaanval speelde Rob Terwint zich vrij in de linkerhoek en dwong de doelman van SGB tot kiezen want Frank Wingenfeld stond vrij bij de 2de paal. De doelman stapte uit en Rob Terwint scoorde slim in de korte hoek de 2-1. De 2-1 was ook de ruststand. Na de pauze wilde SGB nog wat forceren maar had niet de power om zvv Neerbeek in gevaar te brengen. Beiden ploegen overleefde nog een ondertal situatie zonder kleerscheuren. Uiteindelijk maakte Alain Stegeman met een punter boven in het dak van het doel een einde aan de illusies van SGB 3-1 voor zvv Neerbeek. Een goede en degelijke overwinning voor zvv Neerbeek dat ook nog niet compleet was want Sander Schoonbrood was verhinderd en Koen Hendrikx was geblesseerd.

 
Onze hoofdsponsors
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Bandencentrum<BR>Geleencafé-restaurant<BR>“Aan de meule”Il Trattamento<BR>pizzeriaZonnenstudio’s<BR>SundoVoor gezelligheid en<BR>een goed glas bierGenieten & beleven <BR> van koffie of theeBelevend Beek