Welkom
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1

Seizoen 2010-2011: Wedstrijdverslagen 1e Team

Seizoen 2010-2011:

18 april 2011

ZVV Neerbeek 1 verliest laatste competitiewedstrijd

sporthal Kerkrade-West te Kerkrade

ZVC Holz  - zvv Neerbeek 1       7 - 2

In de laatste competitiewedstrijd tegen zvc Holz stond er voor beiden ploegen niks meer op het spel. Beiden ploegen verkeren in de middenmoot dus prijzen zijn er niet meer te halen. Zvv Neerbeek startte goed en gemotiveerd en kwam via Ralph Hensgens en Vincent Cox binnen 12 minuten op een 0-2 voorsprong. Vervolgens kwam er een mindere periode bij zvv Neerbeek met concentratieverlies waardoor zvc Holz de 0-2 binnen 6 minuten omdraaide naar een 4-2 voorsprong. De 4-2 was ook de ruststand. Na de pauze kabbelde de wedstrijd verder en zvv Neerbeek probeerde nog de aansluitingstreffer te maken maar toen zvc Holz de 5-2 maakte was de wedstrijd gelopen. Uiteindelijk werd het 7-2 voor zvc Holz en werd het seizoen 2010-2011 afgesloten met een nederlaag. Terugkijkend op dit debuut jaar voor zvv Neerbeek 1 in de hoofdklasse is dit seizoen stormachtig begonnen met een 2de plek op de ranglijst in het najaar van 2010. In 2011 is zvv Neerbeek sterk teruggevallen door blessures en een te smalle selectie dat uiteindelijk resulteerde in een plek in de middenmoot.

 

28 maart 2011

Zvv Neerbeek komt te kort tegen het Maastrichtse DBSV

Sporthal Glanerbrook te Geleen

Zvv Neerbeek / Banden Centrum Geleen - DBSV   3 - 5

Zvv Neerbeek had in de eerste wedstrijd tegen DBSV al veel moeite met het spel van de Maastrichts ploeg en dit leidde toen tot een gelijkspel. In deze wedstrijd was het beeld hetzelfde, DBSV liet zvv Neerbeek het spel maken en DBSV wachtte rustig op de juiste counter. De 0-1 viel toen zvv Neerbeek balverlies leed vlak voor het doel van Danny van Schendel. Carillas lette goed op en schoot de 0-1 binnen. De 0-2 viel vanuit een schot van Lucassen die bijna staande op de achterlijn Danny van Schendel in de korte hoek in het dak van doel verraste. Na de pauze wilde zvv Neerbeek een tandje bijzetten maar kreeg direct de deksel op de neus door doelpunten van Vosselman en Habets. Na de 0-4 achterstand kreeg Raymond Gelissen nog een gele kaart toen hij een tegenstander vastpakte op de middenlijn. Deze tijdstraf overleefde zvv Neerbeek zonder kleerscheuren. Vervolgens gebeurde er van alles mede door invloed van de scheidsrechter. Eerst gaf hij Stef Bergmans direct rood voor een overtreding die eigenlijk geel had moeten zijn en nog minuut later gaf hij de doelman van DBSV ook direct rood (ook niet terecht) omdat hij Peter Beckers omver liep. Uit deze warrige situatie putte zvv Neerbeek weer moed en scoorde Peter Beckers, Ahmed Karbiche en Ralph Hensgens de drie broodnodige doelpunten voor de 3-4. Zvv Neerbeek speelde nu vol op de aanval en zelfs Danny van Schendel ging mee in de aanval. Dit leidde tot meerdere schoten op het doel van DBSV waarvan er drie op de paal terecht kwamen. Uiteindelijk maakte DBSV spits Maarten Vosselman het schittert af doordat hij  een lange bal van zijn eigen doelman aannam, zich vrij speelde en voor het doel van zvv Neerbeek de bal feilloos in de rechter kruising schoot 3-5. Dit was ook de eindstand en zvv Neerbeek had duidelijk de wedstrijd verspeelt in de eerste helft en kan nu een plek in de nacompetitie wel vergeten.

 

21 maart 2011

Onder druk gezet zvv Neerbeek verliest van concurrent zvv Vaals

Grensland sporthal te Vaals

zvv Vaals - zvv Banden Centrum Geleen 1     3 -1

Om in de subtop te blijven moest zvv Neerbeek 1 winnen bij zvv Vaals. Zvv Vaals zette meteen druk op de verdediging van zvv Neerbeek dat hier heel veel moeite mee had. Te veel balverlies en hierdoor een onrustige opbouw zorgde ervoor dat zvv Neerbeek de eerste helft totaal niet in de wedstrijd zat en dat zvv Vaals de regie bepaalde. Zvv Neerbeek zat constant vast in de verdediging en zvv Vaals kon naar hartenlust de aanval zoeken. In deze fase mocht zvv Neerbeek doelman Danny van Schendel bedanken voor knap keeperswerk anders had zvv Vaals zeker gescoord in de eerste helft. Toch scoorde zvv Neerbeek de eerste helft met een snelle counter zette waarbij Sander Schoonbrood Peter Beckers vrij zette bij de 2de paal die eenvoudig en onverwacht de 0-1 scoorde. De 0-1 was ook de ruststand, wel tegen de verhouding in. Na de pauze was het spelbeeld ongewijzigd. Zvv Neerbeek moeizaam verdedigen en zvv Vaals druk zetten en kansen krijgen. In het 33ste minuut kreeg Vincent Cox nog een gele kaart doordat hij de bal wegtrapte na een fluitsignaal. Deze ondertal situatie werd met veel passie en inzet overleefd. Maar een in de 35ste minuut werd de wedstrijd al beslist door de 1-1 van Knops. Zvv Neerbeek voelde zich machteloos en een nederlaag hing in de lucht. Nog geen 3 minutten later was het al 2-1 en in de 44 ste minuut viel het derde doelpunt van Knops 3-1. Zvv Neerbeek kon niet overweg met het druk zetten van zvv Vaals en leed een terechte nederlaag tegen een goed spelend zvv Vaals. Peter Haemers zal zijn spelers moed moeten inpraten in de komende week anders krijgt dit goede seizoen een naar einde.

 

14 maart 2011

ZVV Neerbeek mist inspriratie en stootkracht tegen In de Bende

sporthal Glanerbrook te Geleen

ZVV Neerbeek / Banden Centrum Geleen 1 - In de Bende   2 - 6

ZVV Neerbeek moest de thuiswedstrijd winnen tegen In de Bende om nog mee te kunnen doen in de subtop van de ranglijst. Dit werd uiteindelijk een deceptie want het laag geplaatste In de Bende ging met een 2-6 overwinning naar huis. ZVV Neerbeek begon de wedstrijd voortvarend want Jair Kock speelde zich goed vrij bij de corner en schoot de bal voor langs het doel van In de Bende in 4de minuut, bij de 2de paal tikte Sander Schoonbrood de 1-0 binnen. Nog geen 5 minuten later schoot Schiffers een vrije trap in de linker kruising en het was al snel 1-1. In de 23 ste minuut scoorde Peter Beckers de 2-1 en ZVV Neerbeek dacht op "halve kracht" deze wedstrijd winnend af te sluiten. Maar aan het eind van de eerste helft en zeker in de tweede helft kon ZVV Neerbeek geen vuist maken tegen het stugge In de Bende. Te weinig inspiratie en zeker te weinig stootkracht o.a. door een te smalle selectie groep zette ZVV Neerbeek zichzelf buiten spel en In de Bende benutte de kansen die het kreeg. Eerst scoorde de Bruin de 2-2 in de 26ste minuut en in de 35ste minuut scoorde Brinkman de 2-3. In de Bende kwam niet meer in de problemen en uiteindelijk benutte Cremers en twee maal de Bruin de kansen en werd het geheel terecht 2-6 voor In de Bende. Hierbij was de 2-6 het mooiste doelpunt van In de Bende waarbij de verdediging van ZVV Neerbeek helemaal werd uitgespeeld. Door dit slechte resultaat neemt ZVV Neerbeek hopelijk voor even afscheid van de subtop en zal er de komende weken wel met wat meer "drive" gespeeld moeten worden anders gaat het succesvolle seizoen als een nachtkaars uit en dat zou eigenlijk niet nodig zijn.

 

28 februari 2011

ZVV Neerbeek gaat ten onder aan het "geweld" van Sittardse Boys

Stadssporthal te Sittard

Sittardse Boys - ZVV Neerbeek / Banden Centrum Geleen 5 -3

Met maar twee wisselspelers ging ZVV Neerbeek op bezoek bij de Sittardse Boys. Frank Wingenfeld en Vincent Cox behoorde nog tot de lijst van geblesseerde spelers. ZVV Neerbeek zakte in op eigen helft en gokte op de counter vanaf het begin van de wedstrijd. In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op met kleine kansen aan beiden zijden. De wedstrijd kwam pas op gang toe Maikel Roberts van ver een harde knal produceerde. Doelman Danny van Schendel was verrast toen de bal op hem afkwam door een wirwar van spelers. De bal vloog in de linkerbovenhoek 1-0. Een aantal minuten later blokte Raymond Gelissen een schot van Romero Rigalis maar de bal kwam met een gelukje vlak voor het doel te liggen van ZVV Neerbeek, Rigalis tikte allert de 2-0 binnen. ZVV Neerbeek ging meer de aanval zoeken en dit leidde tot een schitterende goal van Peter Beckers. Zijn eerste schot werd nog geblokt maar hij pikte de bal uit de lucht op en met een mooie volley schoot hij hard de 2-1 binnen. ZVV Neerbeek kreeg nog een overtalsituatie voor de pauze maar kon hier geen voordeel uit halen. De 2-1 was ook de ruststand. Aan het einde van de eerste helft ontstonden er aan beiden zijden irritaties en harde overtredingen waarbij de scheidsrechter bijna de regie over de wedstrijd verloor. De constante irritaties en het uitlokkend gedrag van diverse spelers van Sittardse Boys was soms misselijkmakend en niet thuis horend in een zaalvoetbal wedstrijd. Na de pauze was dit beeld idem maar ZVV Neerbeek toonde veerkracht. Eerst maakte Ahmeth Karbiche met een gelukje de 2-2 en even later scoorde Sander Schoonbrood de 2-3. Op dat moment was ZVV Neerbeek klaar om Sittardse Boys een nederlaag te bezorgen maar de kansen die ZVV Neerbeek kreeg werden niet goed uitgespeeld. In de laatste fase van de wedstrijd viel Raymond Gelissen uit met een enkelblessure en direct maakte Sittardse Boys de 3-3. Uiteindelijk ging ZVV Neerbeek ten onder aan het "geweld" van Sittardse Boys. Roberts en Garcaloui scoorde nog de 4-3 en de 5-3. Door deze nederlaag zakt ZVV Neerbeek op de ranglijst en en komt een nacompetitie plek in het gevaar. ZVV Neerbeek zal nog stevig aan de bak moeten in de komende weken om in de subtop mee te kunnen draaien.

 

14 februari 2011:

ZVV Neerbeek laat overwinning liggen in Nuth.

sportcentrum Gitek te Nuth

ZVV De Keelkampers 1 - ZVV Neerbeek 1      2 - 2

Aan het end van de wedstrijd was ZVV Neerbeek niet tevreden met het gelijke spel van 2-2 tegen ZVV de Keelkampers. Een overwinning had het moeten zijn voor ZVV Neerbeek want ZVV Neerbeek was de bepalende ploeg in deze wedstrijd alleen door twee counters kwam ZVV De Keelkampers op 2-0 door Entius en Haagmans. ZVV De Keelkampers beperkte zich de hele wedstrijd tot verdedigen rond de cirkel terwijl ZVV Neerbeek het spelbeeld bepaalde. De ruststand was 2-1 in het voordeel van ZVV De Keelkampers omdat Sander Schoonbrood nog een intikker scoorde in de 21ste minuut in een overtalsituatie. Na de pauze tapte ZVV Neerbeek uit een ander vaatje. De verdediging van ZVV De Keelkampers werd constant onder druk gezet zodat deze niet meer aan aanvallen toe kwam. Uiteindelijk zorgde een zwak, rollend schot van Bart Gorissen voor de 2-2 in de 46ste minuut. ZVV Neerbeek kreeg in de laatste fase nog meer kansen op de 2-3 maar de doelman van ZVV De Keelkampers zorgde met knap keeperswerk dat er geen doelpunt meer viel. Dus uiteindelijk een 2-2, waar een duidelijke overwinning voor ZVV Neerbeek een betere verhouding was geweest van deze wedstrijd.

 

7 februari 2011:

Peter Beckers kraakt FC Kroënekraan

sporthal Kruisweide te Sevenum

FC Kroënekraan - ZVV Neerbeek/Banden Centrum Geleen 1     3 - 5

Met alweer een gehavende selectie en zonder coach Peter Haemers ging ZVV Neerbeek naar Sevenum voor de uitwedstrijd tegen FC Kroënekraan. In de thuiswedstrijd was er een moeizame overwinning behaald door ZVV Neerbeek want FC Kroënekraan is een stugge ploeg. Met stand-in Peter Beckers, Brian Arts en Peter Blonde begon ZVV Neerbeek sterk aan de wedstrijd. FC Kroënekraan zakte terug tot rond hun eigen cirkel en was alleen gevaarlijk als ZVV Neerbeek fouten maken in de opbouw. In de 16de minuut viel de 1-0 door Leysten doordat Peter Blonde zich vergiste in de kleur van het shirt en de bal in de voeten speelde van de speler van FC Kroënekraan. Deze kon makkelijk de bal binnenschuiven en ZVV Neerbeek stond achter eigenlijk tegen de verhouding in. Maar als snel nam ZVV Neerbeek het heft weer in handen en in de 21ste minuut knalde Peter Beckers een vrije trap binnen die Ralph Hensgens slim door zijn benen liet lopen 1-1. In de laatste minuut voor de pauze maakte de doelman van de thuisploeg een overtreding binnen de de cirkel dus strafschop voor ZVV Neerbeek. Peter Beckers knalde de bal rechtsboven binnen voor de 1-2 en dit was direct het rustsignaal. Na de pauze kwam FC Kroënekraan op 2-2 doordat een vrije trap van richting werd veranderd door Peter Blonde waarop Danny van Schendel kansloos was . Maar ZVV Neerbeek bleef de bovenliggende partij en Peter Beckers sloeg weer toe door een vrije trap in de 28ste min. in de linker bovenhoek te jagen 2-3. Toen was het verzet gebroken van FC Kroënekraan ook omdat Vincent Cox op de achterlijn zijn man passeerde en de bal bij de 2de paal legde en daar stond niemand anders dan Peter Beckers 2-4. FC Kroënekraan probeerde nog terug te komen in de wedstrijd maar miste de klasse maar scoorde wel nog de 3-4. Maar ZVV Neerbeek gaf de overwinning niet uit handen want nog geen minuut later werd een scherpe counter opgezet door Raymond Gelissen die snel Peter Beckers inspeelde en die weer scoorde de 3-5. Een terechte overwinning van ZVV Neerbeek dat toch een puike prestatie neerzetten met drie invallers. Maar de speler van deze wedstrijd was de altijd slim spelende Peter Beckers. Top man.

 

31 januari 2011

ZVV Neerbeek 1 pakt punt van koploper FSG 2

sporthal Glanerbrook te Geleen

ZVV Neerbeek / Banden Centrum Geleen 1  -  FSG 2         2 - 2

Zonder de afwezige coach Peter Hamers (wegens familieomstandigheden) moest ZVV Neerbeek in sporthal Glanerbrook aantreden tegen de nr. 1 van de ranglijst FSG 2. ZVV Neerbeek had een waslijst van afwezigen en moest dus terugvallen op Bart Gorissen en Peter Beckers, die beiden een ruime voldoende scoorde in deze wedstrijd. ZVV Neerbeek was tot de tand toe gewapend om FSG punten af te pakken maar dit ging als snel mis in het begin van de wedstrijd. In de eerste goede aanval van FSG werd ZVV Neerbeek verrast door de bewegelijkheid van de spelers van FSG want El Mouden kwam aan de linkerzijde helemaal vrij en schoot de bal in de korte hoek achter doelman Danny van Schendel 0-1 in de 2de min. FSG zette volle druk op de verdediging van ZVV Neerbeek in de beginfase en ZVV Neerbeek kwam hierdoor moeilijk in haar spel. In de 16de min. kreeg Raymond Gelissen een gele kaart toen hij een overtredeing maakte op de middenlijn. In deze overtal speelde FSG rustig de bal rond. In de rechterhoek kreeg Cals de bal en hij schoot bij de eerste paal de 0-2 binnen. De 0-2 was ook de ruststand. In de pauze werd door interm coach Michel Deckers van ZVV Neerbeek erop gehamers dat niet de 0-3 moest vallen want dan was de strijd gestreden. Na de pauze was ZVV Neerbeek ontketend, het zetten nu FSG onder druk en deze kwam bijna niet meer bij het doel van Danny van Schendel. ZVV Neerbeek zette er een tandje bij en dit resulteerde in de 1-2 van Bart Gorissen in de 32ste min. ZVV Neerbeek wilde meer maar had op diverse momenten de willekeur van de scheidsrechter tegen die niet altijd op één lijn zat met zijn tijdwaarnemer. FSG kreeg ook nog twee maal een tijdstraf maar hiervan kon ZVV Neerbeek niet profiteren. Uiteindelijk pikte Sander Schoonbrood een breedte pase in de verdediging van FSG op en schoot over de grond de bal in de lange hoek 2-2 in de 44ste min. ZVV Neerbeek wilde doordrukken naar de 3-2 maar vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Raymond Gelissen zijn 2de gele kaart en dus rood. Peter Beckers, Bart Gorissen, Vincent Cox en Danny van Schendel moesten met zijn vieren nog even stevig aan de bak op de 2-2 te verdedigen. FSG lukte het niet om in deze situatie de 2-3 te forceren. De eindstand werd dus 2-2 waar beiden ploegen tevreden mee naar huis gingen. Een stevige en goede wedstrijd van ZVV Neerbeek dat dankzij een sterk collectief een puike prestatie neerzette.

 

24 januari 2011:

ZVV Neerbeek had de overwinning binnen bereik

sporthal Glanerbrook te Geleen

ZVV Neerbeek / Banden Centrum Geleen 1 - Fermonia Boys       1 - 1

Bart Gorissen had vlak voor tijd de overwinning kunnen binnen slepen voor ZVV Neerbeek toen hij alleen voor de doelman van Fermonia Boys kwam maar de bal verdween net over de kruising. Dat was het laatste wapenfeit in de wedstrijd ZVV Neerbeek en Fermonia Boys. Een spannend duel dat uiteindelijk een gelijk spel opleverde van 1-1. Coach Peter Haemers had weer oproepkrachten nodig om zijn selectie compleet te maken. Peter Beckers en Bart Gorissen werden uit de hoge hoed getoverd om genoeg stootkracht te krijgen bij ZVV Neerbeek. In de eerste fase van de wedstrijd nam Fermonia Boys het heft in handen en ZVV Neerbeek maakte het speelveld klein. Verder dan wat afstandschoten kwam Fermonia Boys niet totdat de linker flankspeler van Fermonia Boys op snelheid de verdeding van ZVV Neerbeek buitenom passeerde en de bal met een "punter" in de lange hoek, binnenkant paal binnenschoot 0-1. Na deze tegentreffer kwam ZVV Neerbeek beter in het spel. Kansen van Raymond Gelissen en Vincent Cox brachten geen treffer voor ZVV Neerbeek dus de ruststand werd 0-1. Na de pauze had ZVV Neerbeek het betere van het spel en kreeg ook meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker. Die kwam er ook toen een vrije trap vanaf de linkerzijde door Raymond Gelissen terecht kwam bij de tweede paal en hier stond Ralph Hensgens die de 1-1 binnen tikte. In de laatste fase van de wedstrijd kreeg Fermonia Boys nog een tijdstraf door een overtreding op Peter Beckers. Uit deze overtalsituatie kon ZVV Neerbeek niet scoren en een gelijkspel bleef op het scorebord staan. De grootste kans was er in de laatste minuut toen Bart Gorissen vrij voor het doel van Fermonia kwam maar het mocht niet zo zijn dus beiden ploegen gingen met een punt naar huis. Kijken of volgende week ZVV Neerbeek is opgewassen tegen de nr. 1 van de rangslijst FSG 2.

 

17 januari 2011:

ZVV Neerbeek pakt terechte overwinning

sporthal Glanerbrook te Geleen

Zvv Neerbeek / Banden Centrum Geleen 1  - ZV Weert 2          4 - 2

Peter Haemers had Bart Gorissen bij de selectie gehaald omdat er weer enkele afzeggingen waren. ZVV Neerbeek speelde een redelijke wedstrijd tegen een matige tegenstander. Alhoewel ZVV Neerbeek in de 7de min op 0-1 achter kwam was er geen paniek en ZVV Neerbeek buigde de 0-1 al snel naar een 2-1 voorsprong door een harde vrije trap van Bart Gorissen en een schot van Vincent Cox. Vlak voor de pauze kreeg Ahmeth Karbiche nog een tijdstraf omdat hij verkeerd wisselde. Deze tijdstraf doorstond de verdediging van ZVV Neerbeek met met wat kunst en vliegwerk o.a. met wat hulp van de iet wat zieke Danny van Schendel. Na de pauze maakte Vincent Cox in de 32ste min de 3-1, dit was het breekpunt in de wedstrijd. ZV Weert kreeg in deze periode meerdere tijdstraffen waar ZVV Neerbeek van profiteerde toen Frank Wingenfeld een strafschop binnen schoot 4-1. In de slotfase maakte ZV Weert nog de 4-2 en moest ZVV Neerbeek nog een paar minuten vol aan de bak mede omdat Ahmeth Karbiche weer geblesseerd uitviel met liesklachten. Uiteindelijk een terechte overwinning en hopelijk kan ZVV Neerbeek deze lijn doorzetten in de komende twee thuiswedstrijden.

 

10 januari 2011

ZVV Neerbeek verliest van naaste concurrent

sporthal Daalhof te Maastricht

zvv de Hazedans  -  zvv Neerbeek / Banden Centrum Geleen    6 - 2

Zvv Neerbeek ging met een fitte selectie naar Maastricht om tegen de naaste concurrent te spelen op de ranglijst zvv de Hazedans. Zvv de Hazedans was niet compleet en had spelers van lagere teams nodig om een volledig team aan de start te krijgen.

In de eerste helft begon zvv Neerbeek voortvarend doordat Vincent Cox vanaf de zijkant een houdbare bal binnenschoot in de 3de minuut. Door een vrije trap van Ritche die van richting werd veranderd kwam zvv de Hazedans op 1-1 in de 5de minuut.  Gedurende de eerste helft was er aan beiden zijden evenwicht en door doelpunten van Jongepier en Stef Bergmans werd een ruststand behaald van 2-2. ZVV  Neerbeek speelde niet goed en had moeite met het creeëren van kansen. In de pauze moest Ahmed Karbiche nog achter blijven in het kleedlokaal met een liesblessure.

Na de pauze werd de wedstrijd uit handen gegeven doordat de watervlugge spitsen van de zvv de Hazedans Farhane en Ritchi meerdere malen de verdediging van Neerbeek doorkruiste en uitblinker aan zvv Neerbeek zijde Danny van Schendel meerdere malen op de proef werd gesteld. Al snel na de pauze werd het door twee maal Farhane 3-2 en 4-2. Neerbeek had niet meer de power om de verdediging van de Hazedans onder druk te zetten en met veel ervaring speelde de Hazedans de wedstrijd uit. Uiteindelijk maakte de uitblinker van de wedstrijd Farhane nog de 5-2 en de 6-2. Geen beste beurt van ZVV Neerbeek dat hierdoor vitueel de 3de plek op de ranglijst voorlopig kwijt is. Kijken of zvv Neerbeek zich kan herstellen volgende week in de thuiswedstrijd tegen ZV Weert.

 
Onze hoofdsponsors
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Bandencentrum<BR>Geleencafé-restaurant<BR>“Aan de meule”Il Trattamento<BR>pizzeriaZonnenstudio’s<BR>SundoVoor gezelligheid en<BR>een goed glas bierGenieten & beleven <BR> van koffie of theeBelevend Beek