Welkom
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1

Seizoen 2011-2012: Wedstrijdverslagen 1e Team

Seizoen 2011-2012:

 

23 april 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvvm Campus 2    2 - 2

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2011-2012 heeft zvv Neerbeek 1 een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen het Maastrichtse zvvm Campu2. Zvv Neerbeek kwam door een doelpunt van Vincent Cox op 1-0 voor maar zvvm Campus knokte zich terug in de wedstrijd en kwam op een 1-2 voorsprong. Uiteindelijk bezorgde weer Vincent Cox met een treffer zvv Neerbeek 1 een gelijkspel. Zvv Neerbeek 1 speelde een goede wedstrijd tegen een het sterke team van zvvm Campus 2. Een waardig einde van een zeer wisselvallend seizoen voor de ploeg van coach Peter Haemers en teamleider Robert Molling.

 

17 april sporthal 't Kleesj te Sittard

zvv FSG 3 - zvv  Neerbeek 1     3 - 7

Zvv Neerbeek moest op bezoek bij het laag geplaatste FSG. FSG begon de wedstrijd met geen wisselspelers terwijl zvv Neerbeek met drie wisselspelers de wedstrijd begon. Zvv Neerbeek speelde een zwakke wedstrijd en kwam tegen de matige tegenstander in de 6de minuut op een voorsprong door Koen Hendrikxs 0-1. Het ging wel erg makkelijk en zvv Neerbeek liet de touwtjes vieren maar kwam al snel op een 3-1 achterstand. Vlak voor de pauze kreeg een speler van FSG een tijdstraf en dit leverde direct na de pauze de 3-2 op door Khalid el Khomry. Toen vervolgens speler Babel van FSG geblesseerd uitviel kwam FSG nog maar met drie veldspelers te staan. Zvv Neerbeek kon naar hartelust aanvallen en de doelman van FSG had zijn hadden vol maar zvv Neerbeek kon makkelijk uitlopen naar 3-7 door doelpunten van Alain Stegeman, Koen Hendrikx (3x) en Dennis Vossen. Op het einde van de wedstrijd viel weer een speler van FSG uit waardoor er nog maar twee veldspelers van FSG in het veld stonden. Het was geen leuke zaalvoetbalavond maar zvv Neerbeek nam weer drie punten mee naar huis. Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen zvvm Campus.

 

9 april 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Adveo 1    4 - 1

Doordat het 2de paasdag was en dooordat de meeste spelers op het veld moesten aantreden moest coach Peter Haemers improviseren om een goed team op de been te krijgen. Doelman Rik Mevis, Vincent Cox, Glen Costongs en Dennis Vossen kwamen de selectie van zvv Neerbeek 1 versterken welke moest aantreden tegen het sterke zvv Adveo 1 dat lang aan kop van de ranglijst had gestaan. De laatste weken was zvv Adveo weggezakt op de ranglijst door het behalen van diverse wisselende resulaten. In de eerste helft ging het spelbeeld op en neer waarbij zvv Neerbeek meerdere malen goed weg kwam mede door een goed reddende Rik Mevis of omdat zvv Adveo meerdere malen het houtwerk raakte. In de 8ste minuut sloeg zvv Neerbeek toe. Uit een corner van Alain Stegeman schoot Raymond Gelissen de bal van afstand hard in de kruising, 1-0 voor zvv Neerbeek. Zvv Adveo had wel in de rest van de eerste helft het meeste balbezit maar doelpunten werden niet gemaakt. Zvv Neerbeek scoorde wel nog voor de pauze. Vincent Cox leidde de counter in en Alain Stegeman schoot vanaf links de bal mooi in de lange hoek 2-0, voor zvv Neerbeek. De 2-0 was ook de ruststand. Na de pauze kwam er een rommelige fase voor zvv Neerbeek met veel snel balverlies en onrustig spel. Zvv Adveo profiteerde daarvan door in de 44ste minuut te scoren door Erkens met een onhoudbare knal. Zvv Adveo drong aan op de gelijkmaker en zvv Neerbeek moest achteruit maar mede door knap keeperswerk van Rik Mevis hield zvv Neerbeek stand. In de 46ste minuut wipte Alain Stegeman de bal over de verdediging van zvv Adveo heen en de diep lopende Raymond Gelissen rondde deze bal af met een schuiver in de lange hoek, 3-1. Dit was de beslissing in de wedstrijd waarbij Vincent Cox nog een counter afrondde en dit betekende de 4-1 voor zvv Neerbeek. Zvv  Neerbeek had nog meerdere malen kunnen scoren in de eindfase maar vaak werd een overtal situatie in de counter slecht uitgespeeld. Uiteindelijk een knappe overwinning van zvv Neerbeek tegen het sterke zvv Adveo. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft zvv Neerbeek een goede reeks te pakken met een gelijkspel tegen de Gastronoom, overwinning op Bayer 05 Uerdingen en een overwinning tegen zvv Adveo.

 

26 maart 2012 sporthal Lichteveld te Neer

zvv De Gastronoom 1 - zvv Neerbeek 1     3 - 3

Op het einde van de wedstrijd was zvv Neerbeek tevreden met het getoonde spel maar was het ontrevreden over de uitslag, 3-3. De eerste helft was een gelijk opgaande strijd maar in de tweede helft had zvv Neerbeek het betere van het spel en dus hadden er drie punten ingezeten. Zvv Neerbeek begon aan de wedstrijd in Neer tegen zvv de Gastronoom in een goed georganiseerde verdediging en maakte het zvv de Gastronoom moeilijk omdat deze ploeg het liefst met een meevoetballende doelman speelt. In de eerste helft kwam zvv de Gastronoom tot enkele schoten op het doel van zvv Neerbeek en de ploeg uit Neerbeek had een paar goede countermogelijkheden. Op het einde van de eerste helft werd een voorzet vanaf de achterlijn in eigen doel gewerkt (met zijn knie) door Ralph Hensgens. Danny van Schendel was geklopt en de stand was 1-0 voor zvv de Gastronoom. Alain Stegeman schoot vervolgens een vrije trap in de linker onderhoek 1-1. In het midden van de 2de helft werd nog een afstandschot van richting veranderd waardoor de stand 2-1 werd voor zvv de Gastronoom. Dennis Vossen en Alain Stegeman werden nog bestraft met een gele kaart waaruit zvv de Gastronoom de 3-1 scoorde. Zvv Neerbeek ging de Gastronooom vast zetten en dit resulteerde in meerdere kansen alleen de doelman van de Gastronoom stond regelmatig in de weg. Uiteindelijk scoorde Dennis Vossen twee maal waardoor het 3-3 werd. In de laatste minuut kreeg zvv Neerbeek de beste kans door een 3 tegen 1 situatie niet goed uit te spelen en dit leverdde dus geen doelpunt op. In het eindsignaal schoot Alain Stegeman nog hard op de kruising maar de stand van 3-3 bleef op het scorebord staan. Coach Peter Haemers was trots op zijn ploeg om dat het vertoonde spel en de teamspirit goed was. Een overwinning had er ingezeten maar één punt werd mee naar huis genomen richting Neerbeek.

12 maart 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Vaals 1     5 - 4

Een echt degradatie duel in Beek tussen zvv Neerbeek 1en zvv Vaals 1 stond er op het programma. Alain Stegeman was afwezig en daarom werd Bart Gorissen toegevoegd aan de selectie van zvv Neerbeek. Zvv Neerbeek had genoeg aan winst om zich te handhaven in de hoofdklasse terwijl zvv Vaals moest winnen om uit de degradatiezone te komen. De wedstrijd ging gelijk op en Koen Hendrikx opende de score met een droge knal in de 9de min 1-0 voor zvv Neerbeek. Zvv Vaals buigde deze achterstand om naar een 1-2 voorsprong door te scoren in de 21ste en 22ste min. door Deckers en Schmetz. De 1-2 was dan ook de ruststand. Zvv Neerbeek moest geduld hebben en zorgen dat ze niet tegen een onverwachte counter aanliepen want dan was waarschijnlijk de achterstand niet meer om te buigen. Zvv Neerbeek wachtte geduldig en Raymond Gelissen zorgde in de 28ste min. met een hard schot in de rechter bovenhoek voor de gelijkmaker 2-2. Maar zvv Vaals kwam weer op voorsprong door een afstandschot van Reddelingshuys vanuit een ingestudeerde hoekschop. Nog geen minuut later was het zvv Neerbeek dat weer gelijk maakte door weer Koen Hendrikx 3-3. Nog geen minuut later reageerde zvv Neerbeek speler Sander Schoonbrood allert op een bal die terug kwam van de doelman van zvv Vaals en hij tikte de 4-3 binnen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd werd super-sub Bart Gorissen in de diepte gestuurd en hij scoorde de 5-3 voor zvv Neerbeek. Dit was de beslissing in de wedstrijd ondanks dat zvv Vaals nog de vlak voor het einde 5-4 scoorde door Deckers. Met veel passie en teamspirit bracht zvv Neerbeek in de eindfase de overwinning in veilige haven. Na de wedstrijd viel een duidelijke last af van de spelers en technische staf van zvv Neerbeek want de ploeg maakt een moeilijk seizoen door en door dit resultaat is lijfsbehoud in de hoofdklasse E een feit.

 

5 maart 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - Sittardse Boys 1     2 - 6

Voor zvv Neerbeek stond er weer een zware wedstrijd op het programma tegen de koploper Sittardse Boys. In de eerste helft kon zvv Neerbeek nog goed partij geven maar kwam in de beginfase al snel op een 0-1 achterstand. Zvv Neerbeek nestelde zich in de verdeding en Sittardse Boys mocht het spel maken. Uit een vlijmscherpe counter over diverse schijven scoorde Bram Sieben de 1-1. Maar vlak voor de pauze scoorde de ploeg uit Sittard de 1-2. Dit was ook de ruststand. Na de pauze maakte zvv Neerbeek een zwakke tien minuten door waarbij de beste speler van Sittardse Boys Regalis toesloeg. Sittardse Boys liep in deze fase uit naar 1-3 en 1-4 en de wedstrijd was gelopen. Zvv Neerbeek 1 had niet meer de power om dit gat kleiner te maken en in de laatste fase werd nog de 1-5 en de 1-6 gescoord. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Bram Sieben nog de 2-6. Een terechte overwinning voor de koploper terwijl zvv Neerbeek zich nu kan concentreren op de thuiswedstrijd van volgende week tegen concurrent zvv Vaals.

 

28 februari 2012 sporthal de Hoven te Margraten

zvvf Prevoo 1 - zvv Neerbeek 1    8 - 0

Door ziekte kon zvv Neerbeek coach Peter Haemers niet mee afreizen naar Margraten voor het duel tegen zvvf Prevoo, hij werd vervangen door de coach van zvv Neerbeek 2 Patrick Wouters. Alain Stegeman was ook afwezig door werkzaamheden terwijl Raymond Gelissen na twee maanden blessureleed wel weer van de partij was. Paul Claessen en Brain Arts werden opgeroepen om de selectie voltallig te maken voor de wedstrijd tegen het sterke zvvf Prevoo. Zvv Neerbeek wachtte een zware avond want in de thuiswedstrijd was ook al een 0-7 nederlaag geleden tegen de ploeg uit Margraten. In de eerste fase van de wedstrijd zette zvvf Prevoo direct druk op de verdediging van zvv Neerbeek waardoor deze direct in de problemen kwam. In de eerste helft kwam zvv Neerbeek niet of nauwlijks aan bod en zvvf Prevoo combineerde onder leiding van de de beste man van het veld van Wissen naar een makkelijke 5-0 ruststand. Na de pauze zette zvv Neerbeek wat schroom van zich af en kreeg het ook enkele kansen om te scoren maar door goed keeperswerk van de doelman van zvvf Prevoo werd een tegentreffer voorkomen. Zvvf Prevoo maakt na de pauze nog drie doelpunten waardoor de eindstand 8-0 werd. Aan het eind van de tweede helft moest Sander Schoonbrood nog met een scheenbeen blessure het speelveld verlaten. Zvv Neerbeek overleefde wel een tijdstraf van twee minuten zonder tegentreffer te incasseren. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd nog een duidelijke natrap van van Wissen richting een speler van zvv Neerbeek niet gezien door het arbitrale duo. Dit veroorzaakte wel wat commotie in de teams maar maakte geen verschil in het uiteindelijke spelbeeld. Een wereld van verschil in kwaliteit was het treffen tussen zvvf Prevoo en zvv Neerbeek waarbij zvvf Prevoo een makkelijke avond had tegen de ploeg uit Neerbeek.

 

13 februari 2012 sporthal Kerkrade West te Kerkrade

zvc Holz 1 - zvv Neerbeek 1     4 -3

zvv Neerbeek moest naar Kerkrade om te spelen tegen zvv Holz, een ploeg die één plek hoger op de ranglijst staat met drie punten meer. Dennis Vossen werd nog opgeroepen door coach Peter Haemers omdat Khalid zich had afgemeldt met een enkelblessure. In de eerste helft speelde zvv Neerbeek goed want bij de eerste aanval lanceerde Alain Stegeman al een harde knal op de paal. Zvv Neerbeek kreeg goede kansen en Sander Schoonbrood scoorde dan ook de verdiende 0-1 in de 10de minuut. In de 13de minuut scoorde Alain Stegeman de 0-2 voor zvv Neerbeek door een perfect uitgespeelde aanval van zvv Neerbeek af te ronden. In het tweede gedeelte van de eerste helft ging zvc Holz iets beter spelen en zvv Neerbeek werd wat achteruit geduwd. In de 18de en 22 ste minuut scoorde zvc Holz dan ook tegen 2-2 maar zvv Neerbeek kreeg legio kansen in de counter maar vaak was de eindpase niet goed op maat. Na de pauze werd zvc Holz sterker en zvv Neerbeek moest achteruit maar echt uitgespeelde kansen kreeg zvc Holz niet. In de 41ste minuut scoorde Koen Hendrikx door een mooie counter af te ronden van Alain Stegeman en Frank Wingenfeld 2-3. Zvc Holz begon nog meer aan te dringen en toen Alain Stegeman een tijdstraf kreeg scoorde zvc Holz direct de 3-3 want de organisatie was even helemaal weg bij zvv Neerbeek. Vlak voor tijd kwam zvc Holz dan toch nog op 4-3 toen zvv Neerbeek even niet goed opletten bij een wissel. Zvv Neerbeek ging nog voor het laatste offensief waarbij een speler van zvc Holz nog een tijdstraf kreeg maar deze overtalsituatie werd niet goed uitgespeeld door zvv Neerbeek. In de laatste minuut kreeg Alain Stegeman nog zijn tweede gele kaart en dus rood. Zvv Neerbeek kon niet meer scoren in deze fase waardoor een 4-3 nederlaag een feit was terwijl eigenlijk een gelijkspel een betere uitslag was geweest voor dit duel. Zvv Neerbeek was de eerste helft beter terwijl zvc Holz de tweede helft het heft in handen had.

 

6 februari 2012 sporthal Daalhof te Maastricht

DBSV 1 - zvv Neerbeek 1       4 - 5

Zvv Neerbeek ging naar Maastricht met de wetenschap dat bij een overwinning de ploeg uit Neerbeek zich redelijk veilig zou kunnen spelen in de hoofdklasse E. Zvv Neerbeek speelde de eerste helft een goede partij en kwam in de 14de minuut op 0-1 door een droge knal van Koen Hendrikx vanaf de linker zijkant. DBSV reageerde direct want 1 minuut later werd Habets vrijgespeeld na een dekkingsfout van zvv Neerbeek die de 1-1 scoorde. Vervolgens brak een sterke periode van zvv Neerbeek aan dat DBSV achter uit duwde en Alain Stegeman scoorde dan ook verdient de 1-2 in de 18de minuut. In de 20ste minuut scoorde Koen Hendrikx de 1-3 en deze stand was tevens de ruststand mede omdat voor de pauze Danny van Schendel nog twee goede reddingen verrichte. Na de pauze was weer het betere spel voor zvv Neerbeek en toen Frank Wingenfeld de 1-4 scoorde leek de overwinning binnen te zijn. Maar toen werd DBSV sterker maar dit kwam voornamelijk door een zeer slordige tien minuten van zvv Neerbeek met persoonlijke fouten, een te laag tempo en te weinig beweging in de ploeg. DBSV kwam terug naar 4-4 en wilde voor de drie punten gaan maar in de laatste fase van de wedstrijd knalde Frank Wingenfeld de bal vanaf de linkerzijlijn hard binnen in de korte hoek. Iedereen was verrast door dit verdekte schot maar dit betekende wel de overwinning voor zvv Neerbeek 4-5. Een belangrijke overwinning die er toe leidt dat zvv Neerbeek bijna zeker is dat er volgend seizoen ook op hoofdklasse niveau zaalvoetbal wordt gespeeld in Neerbeek.

 

23 januari 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Holtum 1    12 - 3

Zvv Neerbeek 1 moest in de thuiswedstrijd tegen zvv Holtum punten pakken om zo weg te blijven van de onderste plekken op de ranglijst. Vorige week speelde zvv Neerbeek al een redelijke wedstrijd alleen werden er toen geen punten gepakt. Zvv Neerbeek ging furieus van start want al in de eerste minuut knalde Bart Gorissen de 1-0 al binnen. Zvv Holtum was kwalitatief minder als zvv Neerbeek en na 5 min. maakte Bart Gorissen al de 2-0. Met een gelukje werd Danny van Schendel op het verkeerde been gezet en Rutten scoorde de 2-1 in de 6de minuut. Vervolgens was het zvv Neerbeek dat het hef in handen nam met een geweldige schot van Vincent Cox werd het 3-1. Zvv Holtum sputterde nog even tegen door de 3-2 te maken in de 13de minuut door Janssen maar Sander Schoonbrood schoot met de 4-2 en de 5-2 voor de pauze de wedstrijd op slot. Mede omdat de beste speler en aanvoerder bij zvv Holtum een tweede gele kaart kreeg in de eerste helft voor commentaar op de scheidsrechter en dus rood was de strijd gestreden. Na de pauze was de wedstrijd een ongelijke strijd en was het niveau van kwaliteit tussen beiden ploegen groot. Zvv Neerbeek speelde een goede wedstrijd en volgende doelpunten vielen nog, Vincent Cox 6-2, Koen Hendrikx 7-2 en 8-2, Bart Gorissen 9-2 en 10-2. Zvv Holtum scoorde ook nog één maal door Parren maar Khalid en Alain Stegeman zorgde voor de eindstand van 12-3. Een goede opsteker voor zvv Neerbeek dat nu wat vaster in de middenmoot staat van de ranglijst. Komende week staat er geen wedstrijd op het programma voor zvv Neerbeek.

 

16 januari 2012 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv Helmond 2     1 -5

Zvv Neerbeek stond voor een zware opgave om tegen de sterke tegenstander zvv Helmond punten te pakken. In de eerste helft had zvv Helmond het meeste balbezit maar zvv Neerbeek kreeg echt dotte van kansen maar kon deze niet verzegelen oa. door goed keeperswerk van de doelman van zvv Helmond. In het midden van de eerste helft kwam zvv Helmond op 0-1 door een intikker bij de tweede paal. Zvv Neerbeek sloeg direct terug want Koen Hendrikx veroverde de bal op de middenlijn en stuurde Bram Sieben alleen in de diepte. Die twijfelde niet en schoot de bal links boven binnenkant paal binnen 1-1. Er waren nog twee minuten te spelen in de eerste helft toen zvv Helmond weer toe sloeg 1-2. Na de pauze was het zelfde spelbeeld zvv Helmond had het meeste balbezit en zvv Neerbeek kreeg de kansen. Het breekpunt in de wedstrijd was een afgeslagen vrije trap van Alain Stegeman die werd opgepakt door zvv Helmond en werd razend snel gecounterd 1-3. De wedstrijd was beslist want zvv Neerbeek moest nog meer risico's nemen en kreeg in de laatste fase nog twee doelpunten tegen. Een les in effectief omgaan met de kansen kreeg zvv Neerbeek van zvv Helmond dus uiteindelijk werd het een terechte overwinning voor zvv Helmond. Zvv Neerbeek moet gaan opletten want het zakt steeds verder weg op de ranglijst. Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen zvv Holtum, een naaste concurrend.

 

9 januari 2011 sporthal In de Bende te Landgraaf

In de Bende 1 - zvv Neerbeek 1     4 - 0

Coach Peter Haemers ging met een uitgedunde selectie naar Landgraaf want afwezig waren Raymond Gelissen (blessure), Alain Stegeman (werk), Ralph Hensgens (vader geworden) en Jair Kock. Frank Wingenfeld was opgeroepen als vervanger maar deze haakte ook gebleseerd af op het laatste moment terwijl Bart Gorissen wel inzetbaar was. In de beginfase van de wedstrijd had In de Bende de wedstrijd in handen en kreeg ook diverse mogelijheden. In de 6de minuut bracht een ingestudeerde vrije trap van In de Bende de 1-0 op het scorebord. Even daarna werden de verdedigers van zvv Neerbeek simpel aan de kant gezet en bij de 2de paal kon men de 2-0 binnen tikken. Vervolgens kwam er sterke fase van zvv Neerbeek waarin het enkele opgelegde kansen kreeg maar geen doelpunt kon maken. De laatste fase voor de pauze was weer voor In de Bende maar de ruststand was 2-0. Na de pauze probeerde zvv Neerbeek wat meer uit de verdediging te komen maar de twee handige spitsen van In de Bende maakte het de verdediging zvv Neerbeek moeilijk. De wedstrijd werd op slot gegooid toen een schot in de lange hoek doelman Danny van Schendel verraste want dit was de 3-0. In het laatste gedeelte van de wedstrijd maakte In de Bende een schitterend doelpunt m.b.v. een één tweetje, een bal achter het standbeen om en vervolgens een punter in het dak van het doel van zvv Neerbeek 4-0. Een matig duel van zvv Neerbeek dat ervoor zorgde dat zvv Neerbeek een slechte start had van de 2de competitiehelft.

 

7 januari 2012 sportcentrum Gitek te Nuth

zvv de Keelkampers 2 - zvv Neerbeek 1     4 -3    bekerwedstrijd

Zvv Neerbeek 1 moest een 5-6 thuisnederlaag wegpoetsen in de bekerwedstrijd tegen zvv de Keelkampers 2. Zvv Neerbeek speelde geen slechte wedstrijd in Nuth maar maakte te weinig gebruik van de kansen die het kreeg. In de zesde minuut scoorde de Keelkampers de 1-0 waarna Bram Sieben even later de 1-1 maakte. Dit was ook de ruststand. Na de pauze kwam de Keelkampers op 2-1 door de hard schot van Sonkaya die Danny van Schendel verraste in de korte hoek. Sander Schoonbrood zorgde voor de 2-2 en Dennis Vossen zorgde voor de broodnodige voorsprong van 2-3 voor zvv Neerbeek. Zvv Neerbeek wilde doordrukken maar een scheidsrechterlijke dwaling bepaalde de wedstrijd. Eerst gaf hij geen handsbal van een speler van de Keelkampers in hun eigen cirkel terwijl hij in de tegenaanval wel een handsbal bestraft van Dennis Vossen. De strafschop werd door de Keelkampers benut en het was 3-3. Zvv Neerbeek liet nog doelman Danny van Schendel mee voetballen maar uiteindelijk werd het nog 4-3 voor de Keelkampers. Dit betekende het einde van het bekertoernooi van zvv Neerbeek 1 en tevens viel Raymond Gelissen uit met een spierblessure die hem weer voorlopig aan de kant houdt.

 

12 december 2011 sporthal Donderberg te Roermond

TRZ Fermonia Boys 3 - zvv Neerbeek 1       6 - 8

Een waar doelpuntenfestijn werd de wedstrijd Fermonia Boys 3 tegen zvv Neerbeek 1 met als eindstand 6-8. De start was slecht van de ploeg uit Neerbeek want na 5 minuten spelen was er al een 3-0 achterstand. Na deze fase herpakte zvv Neerbeek zich en Khalid el Khomry en Bart Gorissen zorgde voor de 3-2 ruststand. Na de pauze was zvv Neerbeek de betere ploeg en was Fermonia Boys 3 "los zand" waar persoonlijke acties en eigen successen belangrijker waren dan het teambelang. In de 27ste minuut scoorde Alain Stegeman de 3-3 met een punter recht in het doel van de ploeg uit Roermond. Nog geen 2 minuten later scoorde Aitag nog de 4-3 en even later werd het nog 5-3 maar toen brak een sterke fase aan van zvv Neerbeek. Alain Stegeman en Koen Hendrikx zorgde voor de 5-4 en de 5-5 waarna zvv Neerbeek doordrukte en Khalid en Bart Gorissen scoorde de 5-6 en de 5-7. Fermonia ging met de doelman meespelen en scoorde nog de 6-7 maar uiteindelijk maakte Alain Stegeman met een rappe spurt een einde aan de droom van Fermonia Boys door de 6-8 te scoren. Een goede afsluiting van het jaar 2012 waardoor zvv Neerbeek 1 het jaar afsluit als een stabiele middenmotor in de hoofdklasse E.

5 december 2011 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvc Holz 1   2 -4

zvv Neerbeek wilde een goede wedstrijd neerzetten tegen zvc Holz om zo voor de winterstop een stabiele middenmoter te worden. Uiteindelijk werd het een 2-4 nederlaag tegen een tegenstander die net wat beter was als zvv Neerbeek. In de eerste fase van de wedstrijd had zvv Neerbeek het meeste balbezit en dit werd beloond met een mooi volley van Koen Hendrikx in de 10de minuut 1-0. Maar één minuut later stapte de verdediging van zvv Neerbeek verkeerd in en het was al direct 1-1 door Strokenburg die zeer knap de doelman van zvv Neerbeek omspeelde. Na weer een zwak moment in de verdediging van zvv Neerbeek kwam zvc Holz op 1-2 in de 14de minuut. De 1-2 was ook de ruststand. Na de pauze speelde zvv Neerbeek haar beste tien minuten van de wedstrijd en kwam ook terecht op 2-2 door een slim balletje van Bram Sieben. Maar vervolgens was zvc Holz toch de bovenliggende partij die meer rust en ervaring uitstraalde en door Scheren en Garritsen uiteindelijk op 2-4 kwam. Zvv Neerbeek wilde nog forceren maar het onbrak aan power om echt een breekpunt te maken in de wedstrijd. Uiteindelijk een terechte overwinning voor zvc Holz tegen een matig zvv Neerbeek.

 

28 november 2011 sporthal City te Helmond

zvv Helmond 2 - zvv Neerbeek 1     4 -1

Zvv Neerbeek 1 ging met maar zes spelers en één doelman naar Helmond want door de diverse afmeldingen had coach Peter Haemers maar een select gezelschap. De tegenstander had een grotere selectie bij elkaar gehaald met maar liefst tien veldspelers en één doelman. In de eerste fase van de wedstrijd begon zvv Helmond furieus met looppatronen en een hoog baltempo maar door een goede organisatie van zvv Neerbeek waren er geen grote problemen voor doelman Danny van Schendel. In de tweede minuut kreeg Khalid al een goede counterkans maar hij schoot de bal voorlangs. In het midden van de eerste helft viel de 1-0 voor zvv Helmond door een goed uitgespeelde aanval. Ongeveer vijf minuten voor de pauze plaatste Raymond Gelissen en Bram Sieben een counter op het doel van zvv Helmond. Op het moment dat Raymond Gelissen wilde schieten met zijn linkerbeen werd hij gehaakt en blesseerde hij zijn bovenbeen. Zvv Helmond plaatste direct de tegen aanval en door een miscommunicatie tussen Sander Schoonbrood en Danny van Schendel en een halve mistrap van een speler van zvv Helmond rolde de bal tergend langzaam in de hoek van het doel 2-0. Deze 2-0 was ook de ruststand. Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde zvv Helmond in de aanval maar echte kansen werden niet weggegeven en zvv Neerbeek had niet de power om in de aanval potten te breken. Toen Khalid ook nog geblesseerd uitviel met een enkel blessure had Peter Haemers geen enkele wisselspeler meer. Terwijl in de aanval ervoor Khalid de bal verspeelde op de middenlijn en zvv Helmond simpel de 3-0 kon scoren. Uiteindelijk verslikte Frank Wingenfeld zich in de opbouw en werd nog de 4-0 genoteerd. In de laatste fase schoot Dennis Vossen vanaf de rechterzijde de bal nog hoog binnen via een speler van zvv Helmond 4-1. Een paar minuten voor tijd viel ook nog Sander Schoonbrood geblessseerd uit met een teenblessure waardoor zvv Neerbeek nog maar drie veldspelers over had. Raymond Gelissen probeerde nog de laatste minuten geblesseerd de tijd vol te maken maar dat was geen verstandige keuze. Uiteindelijk overheerste het gevoel bij zvv Neerbeek dat er best een redelijke wedstrijd was gespeeld alleen een te krappe selectie en de vele afzeggingen leidde uiteindelijk tot een 4-1 nederlaag.

 

21 november 2011 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - TRF Fermonia Boys 3     4 - 2

Peter Haemers had vier spelers niet bij zijn selectie om uiteenlopende redenen: Sander Schoonbrood, Ralph Hensgens, Jair Kock en Danny van Shendel. Hiervoor werden Peter Beckers en doelman Rick Mevis opgeroepen om het 1ste team van zvv Neerbeek te versterken. Tegenstander Fermonia Boys 3 staat onderaan de ranglijst en was achteraf een redelijk makkelijke tegenstander voor de ploeg uit Neerbeek. Zvv Neerbeek scoorde al in de 4de min. door een vrije trap van Raymond Gelissen de 0-1. Deze stand bleef tot de 20ste minuut op het scorebord staan toen Ghanane doelman Rik Mevis van kortbij passeerde 1-1. Fermonia Boys 3 is een ploeg die graag aanvalt maar in de omschakeling van aanval naar verdediging erg zwak is en hiervan profiteerde zvv Neerbeek dan ook. Eerst scoorde Kahlid met een slim balletje de 2-1 in de 23ste min. en Koen Hendrikx scoorde een minuut later de 3-1. Dit was ook de beslissing in de wedstrijd en ook de ruststand. Na de pauze kon Fermonia Boys geen vuist meer maken en alleen een paar afstandschoten werden nog op Rik Mevis gelost maar deze standin doelman wilde niet wijken. Toen Peter Beckers één van de vele counters van zvv Neerbeek verzilverde in de 4-1 was de overwinning binnen. Aitdag scoorde op het eind nog de 4-2 maar dat was alleen meer voor de statistieken. Een redelijk eenvoudige overwinning op een matige ploeg uit Roermond. Volgende week de uitwedstrijd tegen zvv Helmond 2 kijken of zvv Neerbeek deze goede lijn kan voortzetten.

 

15 november 2011 sporthal Daalhof te Maastricht

zvm Campus 2 - zvv Neerbeek 1    1 - 5

Zvv Neerbeek 1 was weer eens toe aan een overwinning en moest op bezoek in sporthal Daalhof te Maastricht tegen het lager geplaatste zvm Campus 2. In de gehele wedstrijd maakte zvv Neerbeek 1 het speelveld erg klein waardoor zvm Campus 2 het meeste balbezit had en vrij kon opbouwen. Alleen een paar afstandschoten op Danny van Schendel kon zvm Campus 2 in die beginfase produceren maar dit leverde weinig gevaar op voor zvv Neerbeek. In het midden van de eerste helft kreeg een speler van zvm Campus 2 een twee minuten tijdstraf. Deze overtalsituatie werd door zvv Neerbeek 1 direct goed benut door een lekkere knal in de lange hoek van Alain Stegemans 0-1. Door wat knoeiwerk op de middenlijn van zvv Neerbeek 1 werd er gevaarlijk balverlies geleden waardoor zvm Campus 2 snel kon counteren. Deze counter was dan ook de aanleiding tot de 1-1. Maar zvv Neerbeek 1 bleef de bovenliggende ploeg en toen Bram Sieben de 1-2 scoorde was het verzet van zvm Campus 2 eigenlijk al gebroken. De 1-2 was ook de ruststand. Na de pauze kon zvv Neerbeek 1 lekker op de counter spelen en dit werd meerdere malen goed uitgespeeld. Eerst een treffer van Koen Hendrikx en vervolgens speelde Bram Sieben zich knap vrij langs de zijlijn en hij bediende de vrijstaande Ralph Hensgens bij de 2de paal die makkelijk de 1-4 kon intikken. Uiteindelijk stuurde Koen Hendrikx de mee opkomende Raymond Gelissen in de diepte, die alleen voor de doelman van zvm Campus 2 in tweede instantie de 1-5 binnen schoot. Een grote opluchting bij geheel zvv Neerbeek want na een paar zwakke wedstrijden kon iedereen wel z'on positieve opsteker gebruiken.

 

7 november 2011 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - FSG 3      1 - 4

Coach Peter Haemers van zvv Neerbeek had drie spelers niet bij de selectie, Sander Schoonbrood geschorst, Ralph Hensgens geblessseerd en Jair Kock had verplichtingen bij zijn werkgever. Als stand-in werden Bart Gorissen en Bas Dullens opgeroepen om de selectie compleet te maken. Zvv Neerbeek had de tactiek om het speelveld heel erg klein te maken om zo de looppatronen van de jonge ploeg van FSG te verstoren. In de eerste helft was er ook geen vuiltje aan de lucht voor zvv Neerbeek. Kansen werden er niet weggegeven en diverse doelpogingen kregen de aanvallers van zvv Neerbeek. Met een gelukje kwam FSG op 0-1 in de 10de minuut door Babel en deze 0-1 was ook de ruststand. Na de pauze ging zvv Neerbeek wat meer vooruit spelen en toen ontbrandde de wedstrijd mede doordat FSG de 0-2 scoorde. Zvv Neerbeek moest vol aan de bak en dit werd beloond door de 2-1 van Bart Gorissen die de doelman van FSG verraste met een schot in de korte hoek. Neerbeek schakelde nog een versnelling hoger en ging voor de gelijkmaker. Zvv Neerbeek had FSG in de tang en het was wachten op de 2-2 want zvv Neerbeek kreeg zeker vijf open kansen maar deze bleven allemaal onbenut. Het kantelpunt in de wedstrijd was een gele kaart voor Koen Hendrikx (haken van een tegenspeler) en een gele kaart voor doelman Danny van Schendel (commentaar op de leiding). FSG profiteerde hiervan en scoorde de 1-3 en in de laatste minuut werd nog de 1-4 gescoord. Zvv Neerbeek heeft deze nederlaag aan zich zelf te wijten omdat de kansen er waren om de gelijkmaker te scoren en waarschijnlijk had er dan nog meer in gezeten. Maar dit is achteraf want FSG ging met drie belangrijke punten naar huis.

 

31 oktober 2011 sporthal de Driesprong te Oirsbeek

zvv Adveo 1 - zvv Neerbeek 1     10 - 2

Zvv Neerbeek 1 stond voor een zware opgave voor de uitwedstrijd tegen de koploper zvv Adveo 1 uit Oirsbeek. Zvv Neerbeek ging met een fitte selectie van start en liet zvv Adveo het spel maken. In de eerste fase van de wedstrijd werkte dit goed waardoor Koen Hendrikx een afstandschot tegen de paal zag afketsen. In het midden van de eerste helft sloeg zvv Adveo genadeloos toe. Zvv Adveo maakte goed gebruik van de balvaste spits die de ballen netjes aflegde naar opkomende flankspelers. Zvv Neerbeek had hier helemaal geen antwoord op en liet de "lopende mensen" constant lopen waardoor de verdediging van zvv Neerbeek constant en een één tegen twee situatie kwam. Deze overtal situaties werden perfect uitgespeeld en dit leidde tot de 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 tussen de 7de en 13de speelminuut. Toen zvv Adveo ook nog de 5-0 scoorde vlak voor rust was de strijd eigenlijk al gestreden. Na de pauze zette zvv Neerbeek er een tandje bij en zvv Adveo schakelde een versnelling lager waardoor Sander Schoonbrood met een mooi schot de 5-1 aantekende en Bram Sieben met een bekeken bal de 5-2 aantekende. Maar toen zvv Adveo weer het tempo opschroefde werd zvv Neerbeek meerdere malen voorbij gelopen en kwam Danny van Schendel meerdere malen oog in oog met de spelers van zvv Adveo. Uiteindelijk werd het een afstraffing met als eindscore een 10-2 nederlaag voor zvv Neerbeek. Genoeg stof om na te denken voor de spelers en technische staf van zvv Neerbeek want zvv Neerbeek komt nu in aanmerking voor de onderste regionen op de ranglijst.

 

24 oktober 2011 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - In de Bende'92 1      2 - 2

Zvv Neerbeek 1 had wat goed te maken na de slechte bekerwedstrijd van vorige week tegen zvv de Keelkampers. Coach Peter Haemers had een afmelding van Alain Stegeman waardoor Frank Wingenfeld als stand-in moest aantreden. Zvv Neerbeek 1 begon de wedstrijd goed en fel en in de 7de min. scoorde Khalid el Khomry de 1-0 met een intikker bij de 2de paal op een assist van Sander Schoonbrood. In het tweede deel van de eerste helft was In de Bende'92 de betere ploeg en dit leidde tot een afstandschot dat Danny van Schendel nog net kon parreren maar Jongen reageerde snel en wipte de bal over de doelman van zvv Neerbeek 1-1. Eén minuut later werd er een één twee opgezet aan de zijlijn door In de Bende '92 en dit leidde er toe dat Haagmans vrij voor het doel kwam van zvv Neerbeek. Hij twijfelde niet en schoot de 1-2 binnen. De 1-2 was ook de ruststand. Na de pauze golfde het spel over en weer maar werd vaak verstoord door de warrig fluitende scheidsrechter. Een duidelijke handsbal van een speler van In de Bende'92 werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter, eigenlijk een strafschop voor zvv Neerbeek. In de laatste fase van de wedstrijd ging doelman Danny van Schendel mee in de aanval. Dit leidde tot enkele afstandschoten maar de doelman van In de Bende'92 wilde niet wijken totdat Bram Sieben zijn nieuwe wonderslof tegen de bal zetten en de bal via de binnenkant van de paal met een punter binnenschoot 2-2. Dit verlossende schot van Bram Sieben viel ca. 20 sec. voor het einde van de wedstrijd. In de Bende'92 protesteerde na het laatste fluitsignaal heftig omdat de scheidsrechter in hun ogen te lang had laten doorspelen. Zvv Neerbeek was opgelucht na dit doelpunt van Bram Sieben want de 2-2 was uiteindelijk een terechte uitslag. Zvv Neerbeek toonde weer veerkracht en de teamspirit en motivatie was een  stuk beter dan de afgelopende wedstrijden.

 

17 oktober 2011 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv De Keekampers 2     4 -5    (bekerwedstrijd)

zvv Neerbeek 1 moest in het KNVB bekertoernooi in de eerste ronde aantreden tegen het 2de team van zvv de Keelkampers. Zvv Neerbeek 1 was bijna compleet op de geblesseerde Bram Sieben na, Sven Vossen was zijn vervanger. In de eerste helft speelde zvv Neerbeek 1 beter als de Keelkampers en kwam dus op een terechte 4-1 voorsprong. Vlka voor de pauze maakte Ralph Hensgens een overtreding in de eigen cirkel en de Keelkampers kwamen via een strafschop terug op 4-2. Dit was ook de ruststand. Na de pauze was het erg onrustig spel aan twee zijden en door diverse verdedigingsfouten aan de kant van zvv Neerbeek kwam de Keelkampers terug naar 4-3. Zvv Neerbeek 1 had op dat moment diverse kansen om de wedstrijd te beslissen maar slorig samenspel bracht geen doelpunt. Uiteindelijk brachten twee vrije trappen van zvv De Keelkampers de overwinning. De eerste vrije trap ging door de benen van diverse spelers en verraste Danny van Schendel en de tweede vrije trap werd van richting veranderd. De 4-5 viel in de laatste speelminuut van de wedstrijd dus de 5-5 maken voor zvv Neerbeek zat er niet meer in. Een slechte tweede helft zorgde ervoor dat zvv Neerbeek 1 geen vervolg heeft in de beker competitie.

 

10 oktober 2011 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvv De Gastronoom 1     3 - 1

In de thuiswedstrijd van zvv Neerbeek 1 tegen zvv De Gastronoom 1 waren er twee spelers afwezig bij zvv Neerbeek 1, Alain Stegemans (verhinderd) en Bram Sieben (geblesseerd aan bovenbeen). Dennis Vossen werd aan de selectie van zvv Neerbeek 1 toegevoegd en Sander Schoonbrood was weer hersteld van zijn knieblessure. zvv Neerbeek coach Peter Haemers had een goed strijdplan gemaakt om zvv De Gastronoom te bedwingen. De meespelende doelman van zvv De Gastronoom kwam niet toe aan zijn geliefde spelletje, meevoetballen op de helft van de tegenstander. In de eerste helft was het spelbeeld in evenwicht en in de 9de minuut brak zvv Neerbeek de wedstrijd open. Raymond Gelissen speelde zichzelf vrij op de rechterkant en bediende Jair Kock op maat die voor een leeg doel de 1-0 binnen schoof. In het verloop van de eerste helft was zvv De Gastronoom enkel gevaarlijk met een aantal afstandschoten maar doelman Danny van Schendel was onpasseerbaar. De ruststand was dan ook 1-0. Na de pauze zakte het spelniveau van beiden teams en er werd erg onrustig gevoetbald dat leidde tot veel balverlies aan beiden kanten. Zvv De Gastronoom bleef aandringen en was op zoek naar de 1-1 en die viel ook toen Sillikus met een zwak "rollertje" de doelman van zvv Neerbeek verraste 1-1. Zvv Neerbeek 1 werd naar achter gedrukt maar hield moeizaam stand. Toen de doelman van zvv De Gastronoom een hard schot keerde schoot zijn pink uit de kom, hij moest hierdoor de strijd staken en een speler van zvv De Gastronoom moest als doelman gaan fungeren. Dit was een geluk voor zvv Neerbeek want dit was het keerpunt in de wedstrijd. De stand-in doelman maakte vervolgens op de middenlijn een sliding op Jair Kock en dit werd bestraft met een tijdstraf. Uit deze overtalsituatie schoot Koen Hendrikx de 2-1 binnen. Zvv De Gastronoom ging forceren en zvv Neerbeek zakte in en loerde op de counter. Een schot op de lat van Ralph Hensgens had de beslissing moeten zijn in de wedstrijd. De overwinning kwam in veilige haven toen Raymond Gelissen vanaf de eigen doelmond de bal over een lange afstand in het doel van zvv De Gastronoom schoot 3-1. Het verweer van zvv De Gastronoom was gebroken en zvv Neerbeek haalde een belangrijke overwinning binnen na drie opeenvolgende nederlagen.

 

3 oktober 2011 Grenslandhal te Vaals

zvv Vaals 1 - zvv Neerbeek 1    2 -1

Zvv Neerbeek 1 hield aan de uitwedstrijd tegen zvv Vaals 1 een lelijke kater aan over want de ploeg uit Neerbeek was de betere ploeg maar stond aan het eind van de wedstrijd met nul punten. Zvv Neerbeek 1 had constant het betere van het spel en kreeg in de 1ste helft diverse mogelijkheden om de scoren te openen maar de echte doeltreffende voor het doel van zvv Vaals bleef achterwegen. Door een handsbal van Ralph Hensgens in de eigen cirkel kreeg zvv Neerbeek 1 een strafschop tegen in de 18de minuut. Schuts verzilverde deze en zvv Neerbeek 1 stond achter met 1-0 tegen de verhouding in. Na de pauze scoorde Chalid El Khomry de 1-1 in de 37ste min. en wilde zvv Neerbeek 1 doordrukken naar de 1-2. Zvv Neerbeek kreeg meerdere open kansen maar de paal stond in de weg of een slechte afwerking was steeds het probleem. Toen El Khomry en Koen Hendrikx alleen op de doelman van zvv Vaals afgingen hing de 1-2 in de lucht. Maar op een of andere manier miste Koen Hendrikx deze open kans voor een leeg doel. Uiteindelijk overleefde zvv Neerbeek nog twee maal een tijdstraf van één minuut. In de laatste minuut van de wedstrijd werd er balverlies geleden op de middenlijn door zvv Neerbeek en de aanvoerder van zvv Vaals van Wersch glipte langs de verdediging van zvv Neerbeek en kwam alleen voor doelman Danny van Schendel. Met een prachtig lobje in de kruising scoorde van Wersch de 2-1 op 30 seconden voor het einde van de wedstrijd. In de allerlaatste aanval van zvv Neerbeek 1 schoot Jair Kock nog tegen de hand van een speler van zvv Vaals maar de scheidsrechter wimpelde de heftige protesten van de spelers van zvv Neerbeek weg. Een zware domper voor zvv Neerbeek 1 deze nederlaag want zvv Neerbeek wist veel te weinig rendement te halen uit de vele kansen die het kreeg tegen een maitg zvv Vaals 1.

 

26 september 2011 sporthal 't Kleesj te Sittard

zvv Sittardse Boys 1 - zvv Neerbeek 1 4 - 3

De uitwedstrijd tegen Sittardse Boys stond op het programma voor zvv Neerbeek 1 en dit geeft normaal gesproken een aantrekkelijk zaalvoetbal schouwspel. Dit was dus nu ook het geval want de wedstrijd was boeiend vanaf het begin tot aan het laatste fluitsignaal. In de eerste fase was Sittardse Boys de ploeg die het meeste balbezit had en dreigender was. Sittardse Boys kwam door een hard afstandschot van Regalis op 1-0 en direct daarna viel de 2-0 door een afstandschot van Keybeck dat in de lange hoek verdween achter doelman Danny van Schendel. zvv Neerbeek 1 herpakte zich snel en voor de derde keer dit seizoen werd een 2-0 achterstand weggewerkt. Zvv Neerbeek 1 trok ten aanval en Khalid stond even later vrij voor het doel en schoot de bal beheerst binnen 2-1. Vervolgens werd Sittardse Boys achteruit geduwt en de 2-2 hing in de lucht. Een vrije trap op de cirkel gaf zvv Neerbeek de 2-2 want Raymond Gelissen zag het gat in de muur van Sittardse Boys en schoot de bal hard in de korte hoek, de gelijkmaker was een feit. De 2-2 was ook de ruststand. Na de pauze ging het spel op en neer en aan beiden kanten werden kansen gemist alleen Khalid was weer attent en rondde een counter die opgezet werd door Koen Hendrikx mooi af 2-3 voor zvv Neerbeek 1. Toen brak de spannende eindfase aan waarin Sittardse Boys een ultieme poging waagde om met alle geweld de 3-3 te maken. In deze fase had de scheidsrechter zijn handen vol om de wedstrijd in bedwang te houden. Uiteindelijk kwam een halfhoge bal tegen de arm aan van Raymond Gelissen en de scheidsrechter bestrafte dit direct met een strafschop. Regalis liet die kans niet onbenut en scoorde de 3-3. In de laatste fase schoot Khalid nog een afstandschot vlak langs de kruising maar Sittardse Boys trok uiteindelijk toch aan het langste eind. Regalis startte een solo op de middenlijn en kwam tot stilstand voor doelman Danny van Schendel en hier tikte hij de bal breed op Ghakk die makkelijk de 4-3 binnen schoof. De 4-3 was dan ook de eindstand van deze wedstrijd. Een zure nederlaag voor zvv Neerbeek waar eigenlijk een gelijkspel verdiend was geweest voor beiden ploegen. Het was een heet avondje in een goed gevulde sporthal waarin de gelukkigste ploeg met drie punten naar huis ging. Zvv Neerbeek 1 speelde een goede wedstrijd na de slechte prestatie van vorige week tegen zvvf Prevoo.

 

19 september 2011 sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - zvvf Prevoo 1       0 - 7

Beiden ploegen hadden twee overwinningen op zak en dus stond er een echte topper op het programma in de sporthal te Beek. Uiteindelijk was het een ongelijke strijd want zvvf Prevoo was veel beter dan zvv Neerbeek. In de eerste helft had zvv Neerbeek het moeilijk en zvvf Prevoo had diverse goede mogelijkheden waarvan er één werd benut. Zvv Neerbeek had maar één kans in de eerste helft en dat was een schot van Khalid. De ruststand was dan ook 0-1 in het voordeel van zvvf Prevoo. Na de pauze was zvvf Prevoo de bovenliggende partij die technisch en tactisch beter geschoold was. Twee maal werd niet opgelet bij de tweede paal dus de 0-2 en de 0-3 was een feit voor zvvf Prevoo. Vervolgens moest zvv Neerbeek verder uit de verdediging komen en dit werd zeer goed uitgespeeld door zvvf Prevoo. Diverse counters werden vlekkeloos uitgespeeld en de collectieve verdediging van zvv Neerbeek was meerdere malen de weg kwijt. Uiteindelijk kwam de 0-7 op het scorebord mede door het goede spel van  de aanvoerder en uitblinker van zvvf Prevoo van Wissen. Een zware tik voor de spelers en staf van zvv Neerbeek die even met beiden voetjes terug op aarde werden gezet. De twee nieuwe Belgische spelers werden ingepast bij zvv Neerbeek maar dit bleek achteraf nog wel veel gewenning nodig te hebben. Volgende week de zware uitwedstrijd tegen Sittardse Boys, kijken of coach Peter Haemers de spelers weer op tijd op de rit krijgt.

 

12 september 2011 sporthal 't Kleesj te Sittard

zvv Holtum 1  - zvv Neerbeek 1       2  - 3  (gestaakt)

zvv Neerbeek ging met een jonge ploeg naar Sittard omdat Vincent Cox is afgehaakt bij zvv Neerbeek en Koen Hendrikx zondag met veldvoetbal een kneuzing had opgelopen in zijn voet. Bram Sieben en Glen Costongs werden als versterking meegenomen door coach Peter Haemers. De wedstrijd tussen zvv Holtum en zvv Neerbeek werd de gehele wedstrijd verstoord door de zeer warrige scheidsrechter. De eerste helft zag hij de meeste overtredingen aan de zijde van zvv Neerbeek terwijl in de tweede helft hij dit geheel andersom zag, toen zag hij de meeste overtredingen aan de kant van zvv Holtum. Zvv Neerbeek kreeg al snel een gele kaart en in deze ondertal situatie kwam zvv Neerbeek al na 3 min. op een 1-0 achterstand, doelpuntenmaker Maessen. Vervolgens liet de scheidsrechter een duidelijke overtreding van zvv Holtum ongezien en hieruit scoorde Rutten van zvv Holtum de 2-0 in de 6de min. De rijpen waren toen al gaar richting de scheidsrechter die meerdere verwijten naar zijn hoofd kreeg geslingerd. Zvv Neerbeek hield het hoofd koel en uit het niets schoot Dennis Vossen in de 7de min. de aansluittreffer 2-1 binnen. Toen kwam zvv Neerbeek beter in het spel en in de 23ste min. werd een schot van zvv Neerbeek uit de doel van zvv Holtum geweerd met een hand van een speler van zvv Holtum, gele kaart en strafschop voor zvv Neerbeek. Ralph Hensgens liet deze kans niet aan zich voorbij gaan en hij schoot de 2-2 binnen. De 2-2 was ook de ruststand. Na de pauze zakte zvv Neerbeek wat verder in en liet zvv Holtum de aanval kiezen. zvv Neerbeek wachte op de counter en in de 30ste. min maakte Khalid el Khomry een counter mooi af met een schot hoog in het doel van zvv Holtum 2-3. Na deze 2-3 ontwikkelde zvv Holtum nog meer druk en doelman Danny van Schendel moest menig maal goed optreden. Ongeveer 3 min. voor tijd werd er een overtreding gemaakt tegen Sander Schoonbrood wat zvv Holtum een tijdstraf opleverde. In de commotie richting de scheidsrechter vanuit de zijde van zvv Holtum vielen er diverse rode kaarten voor spelers en staf van zvv Holtum. Volgens de spelregels moet de scheidsrechter de wedstrijd staken bij twee rode kaarten voor één team. De beiden poegen konden dus 3 min. voor het einde richting kleedlokaal. Zvv Neerbeek gaat ervan uit dat deze wedstrijd door de KNVB wordt omgezet in een overwinning voor zvv Neerbeek. Even afwachten wat de KNVB hierin beslist. Zvv Neerbeek had zich kranig verweert met deze jonge ploeg en zet de goede start van vorige week gewoon door.

 

5 september 2011   sporthal de Haamen te Beek

zvv Neerbeek 1 - DBSV 1        3 - 2

In de eerste competitiewedstrijd moest zvv Neerbeek coach Peter Haemers drie vaste spelers missen Jair Kock, Vincent Cox en Vincent Borger. In de eerste helft was DBSV de bovenliggende partij en kreeg ook de meeste kansen. Zvv Neerbeek kwam niet verder dan een paar afstandschoten op het doel van DBSV. In 19de min kwam DBSV dan ook op een terechte 0-1 voorsprong doordat een rollertje van Gerards bij Danny van Schendel door de benen rolde. De 0-1 was ook de ruststand. Na de pauze kwam DBSV op 0-2 door Lucassen omdat zvv Neerbeek op zoek was naar de gelijkmaker counterde DBSV meerdere malen en was de 0-2 een feit in de 27ste min. Na dit doelpunt kwam de kentering in de wedstrijd doordat zvv Neerbeek een tandje bijzetten en voor de aansluittreffer ging. De 1-2 viel dan ook in 30ste min door een verdekt schot van Koen Hendrikx dat door de benen van meerdere spelers in het doel van DBSV belande. Zvv Neerbeek duwde DBSV achteruit en door een mooi opgezette combinatie tikte weer Koen Hendrikx de 2-2 binnen bij de tweede paal in de 36ste min. Zvv Neerbeek had DBSV in de tang maar achteraf gezien was een gelijkspel voor beiden partijen de beste eindstand maar het pakte anders uit. Ralph Hensgens van zvv Neerbeek zette zelf een aanval op aan de linkerzijde. Een een tweetje door het hard van het centrum van de verdediging van DBSV rondde Ralf Hensgens af met een "lucky knieschot" in de rechter onderhoek. Een gelukkig doelpunt wat wel voor zvv Neerbeek de eerste drie punten betekende en een prima start van dit seizoen. De feestvreugde werd onderdrukt nadat bleek dat er diverse sieraden, gsm's en cash geld gesloten waren in het kleedlokaal van zvv Neerbeek.

 

29 augustus 2011 oefenwedstrijd

zvv Neerbeek 1  - Arcan 1               0 - 6

In de oefenwedstrijd tegen Arcan bleek dat Arcan een ploeg was die een maat te groot was voor zvv Neerbeek 1. Arcan had kwalitatief en technisch betere spelers en speelde een tempo hoger als zvv Neerbeek. Door dit hoger tempo kwam zvv Neerbeek onder druk te staan en werden er diverse fouten gemaakt door zvv Neerbeek in de opbouw. Deze opbouwfouten werden direct afgestraft door de spitsen van Arcan. Zvv Neerbeek ging met een 0-6 nederlaag naar huis en had geluk dat doelman Danny van Schendel nog enkele doelpogingen van Arcan parreerde. Zvv Neerbeek had ook enkele kansen maar verder dan enkele afstandschoten op de zeer allerte doelman van Arcan kwam zvv Neerbeek niet. Na deze afsluiting van de voorbereiding wacht a.s. maandag de eerste competitie thuiswedstrijd tegen DBSV uit Maastricht om 20.30 uur in sporthal de Haamen te Beek.

 

22 aug. 2011 oefenwedstrijd

zvv Neerbeek 1 - zvv Amicitia 1                3 - 1

De eerste oefenwedstrijd voor zvv Neerbeek van het nieuwe seizoen was tegen zvv Amicitia dat uitkomt in de eerste divisie. De selectie van zvv Neerbeek was verzwakt door het ontbreken van de geblesseerde spelers Vincent Cox, Frank Wingenfeld en nieuwkomer Vincent Borger. Wel werden er direct drie nieuwe spelers ingepast in de selectie Koen Hendrikx, Sven Vossen en Dennis Vossen. De selectie van zvv Amicitia was op volle oorlogssterkte naar Beek gekomen en dit was dus een goede testwedstrijd voor zvv Neerbeek. In de eerste helft ging het gelijk op en waren er kleine kansen aan beiden zijden. In het midden van de eerste helft kwam zvv Neerbeek op 1-0 maar zvv Amicitia had direct een antwoord. Een lange bal van Raymond Gelissen werd onderschept en werd door Amicitia direct afgestraft met een counter 1-1. Raymond Gelissen herstelde zijn fout door vlak voor rust de 2-1 te scoren op aangeven van Sander Schoonbrood. Een leuk detail voor Raymond Gelissen want hij heeft negen seizoenen voor Amicitia gespeeld samen met Peter Haemers en kent de meeste spelers van Amicitia nog. Na de pauze ging Amicitia op zoek naar de 2-2 maar steeds stond doelman Danny van Schendel in de weg. Zvv Neerbeek zakte in rond de eigen cirkel en Amicitia kon blijven aanvallen. Uiteindelijk werd de eindstand 3-1 doordat zvv Neerbeek een prachtige counter afronde met een intikker bij de 2de paal. Een mooie overwinning voor de hoofdklasser zvv Neerbeek en een tevreden coach Peter Haemers, die zag dat de nieuwkomers zich goed aanpaste in het spel van zvv Neerbeek.

 
Onze hoofdsponsors
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Bandencentrum<BR>Geleencafé-restaurant<BR>“Aan de meule”Il Trattamento<BR>pizzeriaZonnenstudio’s<BR>SundoVoor gezelligheid en<BR>een goed glas bierGenieten & beleven <BR> van koffie of theeBelevend Beek