historie

het begin

ZVV Neerbeek is opgericht in oktober 1983 en onze vereniging is en was nog altijd een "vrienden vereniging". Jarenlang heeft onze vereniging bestaan uit één elftal waarmee in het seizoen 2008-2009 het kampioenschap werd behaald in de 2de klasse in de regio Zuid 2 van de KNVB.

competitie van 2008 tot en met 2020

In oktober 2008 hebben wij het 25-jarig jubileum gevierd van onze vereniging met een wedstrijd tussen twee oud kampioenselftallen van zvv Neerbeek. Aansluitend was er een drukbezochte receptie met gezellige feestavond in ons clublokaal cafè Benelux aan de Maastrichterlaan te Beek.

Gedurende de laatste ca. 15 jaar heeft zvv Neerbeek een zeer trouwe hoofdsponsor aan Banden Centrum Geleen. In het seizoen 2008-2009 is dan ook onze officiële verenigingsnaam aangepast in zvv Neerbeek / Banden Centrum Geleen.

In het seizoen 2009-2010 is er een tweede team opgericht. Het 1e team heeft nu de intentie om op een z'on hoog mogelijk niveau prestatief te acteren. Ons 1e team zal hiervoor ook regelmatig trainingen en oefenwedstrijden spelen. Ons 2e team is voornamelijk gericht op het recreatief zaalvoetballen waarbij gezellig actief bezig zijn hoog in het vaandel staat.

Het 1e team behaalde via de nacompetitie in het eerste seizoen 2009-2010 direct de promotie binnen van de 1e klasse naar de hoofdklasse E. In september 2010 heeft er een uitbreiding van het bestuur plaats gevonden van twee bestuursleden naar zes bestuursleden met Danny van Schendel, Raymond Gelissen, Robert Molling, Henk Janssen, Michel Deckers en Peter Haemers.

In het seizoen 2010-2011 speelt onze 1e team in de hoofdklasse E en ons 2e team in de derde klasse D van de KNVB.

In het seizoen 2010-2011 debuteerde ons 1ste team in de hoofdklasse E met coach Peter Hamers en teamleider Ber de Molling waarbij de thuiswedstrijden werden gespeeld op maandagavond in sporthal Glanerbrook te Geleen. In de eerste jaar in de hoofdklasse E behaalde ons 1ste team een 7de plek met 33 punten uit 23 wedstrijden en een doelsaldo van 72 doelpunten voor en 82 doelpunten tegen. Rond de jaarwisseling stond ons 1ste team nog fier op een 2de plek achter de latere terechte kampioen FSG 2. Na de jaarwisseling waren de prestaties zeer wisselvallig waardoor een duikeling op de ranglijst het gevolg was tot een 7de plek op de eind ranglijst. In de nacompetitie promoveerde zvv De Hazendans samen met FSG 2 naar de eerste divisie. De reeds teruggetrokken zvv Koutenveld uit Brunssum degradeerde naar de 1ste klasse. In maart 2011 werd nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen de River Plate Bidjija Futsal club uit Malta in een bomvolle sporthal te Beek. De ploeg uit Malta nam een 1-2 overwinning mee naar huis onder begeleiding van Vic Hermans.

In het seizoen 2010-2011 speelde ons 2de team in de 3de klasse D geen rol van betekenis. In het eerste gedeelte van de competitie bleef het team in de middenmoot zweven maar na de maand januari zakte de ploeg af naar de laatste plek op de ranglijst. Op de laatste speeldag werd via een overwinning met 3-1 de rode lantaarn overgedragen aan zvv Zittert. Werk aan de winkel voor de coach Patrick Wouters en zijn selectie voor het komende seizoen.

In het seizoen 2011-2012 werd onder coach Peter Haemers en teamleider Ber de Molling een 7de plek behaald in de hoofdklasse E. Daarbij konden we onze thuiswestrijden weer worden spelen in onze eigen sporthal de Haamen te Beek. Het seizoen werd gekenmerkt door vele wisselingen van spelers. In de voorbereiding bedankte Frank Wingenfeld en Vincent Cox omdat zij veldvoetbal bij vv Caesar en zaalvoetbal bij zvv Neerbeek niet konden combineren. Daarbij stopte Jair Kock in november 2011 omdat hij zijn hobby niet meer kon combineren met zijn werk. Toen Raymond Gelissen in dec. 2011 een spierverrekking opliep was hij ook nog voor 2,5 maanden uitgeschakeld. Peter Haemers had in België nog een bevriende speler Alain Stegeman die geen club had en deze wilde ons wel vanaf nov. 2011 uithelpen. Een gouden greep want Alain was oud international van België en was een welkome versterking voor zvv Neerbeek 1. Door de vele wisselingen van spelers en het regelmatig gebruik maken van spelers van zvv Neerbeek 2 werden er ook wisselende resultaten behaald gedurende het gehele seizoen. In febr. 2012 stond zvv Neerbeek 1 nog in de onderste regionen van de ranglijst maar na een goede reeks op het einde van het seizoen werd een 7de plek behaald met 36 punten uit 23 wedstrijden en een doelsaldo van 82 voor en 98 tegen doelpunten. Een hoogtepunt in dit seizoen was de vriendschappelijk wedstrijd die in maart 2012 werd gespeeld tegen SC Bayer 05 Uerdingen (D) en die een 4-1 overwinning bracht voor zvv Neerbeek 1 voor een redelijk gevulde tribune in sporthal de Haamen. Uiteindelijk werd het team van Sittardse Boys 1 in dit seizoen terecht kampioen in deze hoofdklasse E.

Het 2de team van zvv Neerbeek speelde in het seizoen 2011-2012 onder leiding van Patrick Wouters en teamleider Ray Peters in de 3de klasse D. Gedurende het seizoen hebben we afscheid genomen van Ray Peters. Het 2de team kreeg een sterke impuls met diverse jonge spelers die de gemiddelde leeftijd sterk naar onder bracht. Deze jonge spelers in combinatie met de oude garde zorgde ervoor dat er een sterk team te voorschijn kwam dat uiteindelijk een terechte 5de plek behaalde met 37 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 102 doelpunten voor en 63 doelpunten tegen. Deze inbreng van jong talent bracht een positieve impuls in het team van zvv Neerbeek 2 dat weer kan bouwen aan een stabiel team met veel spelplezier. In maart 2012 werd nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld in een goed gevulde sporthal te Beek tegen SC Selecao Wuppertal (D), dit werd helaas een nederlaag voor zvv Neerbeek 1-4. Uiteindelijk werd het 3de team van Sittardse Boys trerecht kampioen in deze 3de klasse.

In het seizoen 2012-2013 ging zvv Neerbeek 1 voortvarend van start want het team van coach Peter Haemers en teamleider Ber Molling stond in de begin van de competitie in de top 3 en bleef tot eind oktober hier staan. Toen Koen Hendrikx een paar weken afwezig was door vakantie en Alain Stegeman afviel wegens een knieblessure werden verder wisselende resultaten behaald. Zvv Neerbeek zakte in deze fase naar een vijfde / zesde plek. In november 2012 werd een uitwedstrijd tegen FSG 3 ontsiert door een rode kaart van Koen Hendrikx en Ber Molling wegens commentaar op de leiding. Door dit voorval werd er eens stevig gepraat door Peter Haemers en de rest van het seizoen zijn er ook geen rare voorvallen meer voorgevallen. Dit voorval was net in de week dat er een grensrechter overleed na geweld langs de lijn waarbij dit alles groot nieuws was in Nederland. Hierbij werd de actie "Respect Voetbal" in Nederland op touw gezet. Na de kerstdagen speelde zvv Neerbeek steeds beter en de resultaten werden beter en beter en zvv Neerbeek 1 ging meedoen om de titel met zvvm Campus 2, Inter '80 1, zvv Awt-Gelaen1  en zvv Adveo 1. Helaas ging de titel op de ener laatste speeldag na zvvm Campus 2 dat negen wedstrijden op rij won en dus de terechte kampioen werd met 45 punten uit 22 duels. Zvv Neerbeek werd uiteindelijk 4de op de ranglijst met 38 punten uit 22 duels. En zeer tevreden gevoel heerste er over dit seizoen want zvv Neerbeek 1 had tot de laatste speeldag meegedaan voor de prijzen. Helaas geen beloning in de vorm van een periodetitel. Uiteindelijk kreeg zvv Neerbeek 54 doelpunten tegen (3de beste hoofdklasser van Nederland) en maakte zvv Neerbeek 65 doelpunten. De selectie bestond uit: Danny van Schendel, Raymond Gelissen, Frank Wingenfeld, Koen Hendrikx, Remy Winkelmolen, Robbie Terwint, Vincent Cox, Alain Stegeman en Sander Schoonbrood. Stand-in spelers waren Bas Dullens en Bart Gorissen. Ook werd in 29 maart 2013 het 4de Beeker zaalvoetbalgala georganiseerd in sporthal de Haamen. Tegenstander Wiener Neustadt uit Oostenrijk belde op het laatste moment af maar werd vervangen door Inter Fustal Dusseldorf uit Duitsland. De Duitsers werden met 3-1 naar huis gestuurd maar het werd een geweldige avond voor zvv Neerbeek met het orkest Trio Paradise in de kantine van sporthal de Haamen. Als toetje op dit seizoen mocht zvv Neerbeek 1 nog onverwacht deelnemen aan de nacompetitie omdat zvv Neerbeek 1 de periodetitel kreeg van de kampioen van zvvm Campus 2. In een uit- en thuiswedstrijd werd eerst gespeeld tegen zvv Awt-Gelaen 1. De eerste uitwedstrijd ging verloren met 6-5 in het thuisduel werd het een terechte nederlaag voor zvv Neerbeek 1 met 2-6. Door deze uitslagen was zvv Neerbeek 1 uitgeschakeld voor promotie naar de topklasse. Uiteindelijk heerste er een tevreden gevoel bij de technische staf en de spelers over het seizoen 2012-2013.

Zvv Neerbeek 2 speelde met het jonge team in het seizoen 2012-2013 in de 3de klasse D van regio zuid 2 van de KNVB onder leiding van coach Patrick Wouters en teamleider Patrick Muytjens. Doelstelling van zvv Neerbeek 2 was proberen te promoveren naar de 2de klasse. In de beginfase ging zvv Neerbeek 2 voortvarend van start en stond op de helft van het seizoen bovenaan samen met zvv Sittardse Boys 4. Helaas nadat de spelers van zvv Neerbeek 1 niet meer mochten uithelpen bij het tweede team (na 15 wedstrijden) werden er wisselende resultaten behaald met uiteindelijk een 4de plek op de ranglijst met 41 punten uit 22 wedstrijden met een doelsaldo van 88 voor- en 68 tegendoelpunten. Zvv Sittardse Boys 4 werd kampioen met 61 punten uit 22 wedstrijden. Ook zvv Neerbeek 2 mocht deelnemen aan het 3de Beeker zaalvoetbalgala in maart 2013 en hierin werd een wedstrijd gewonnen van de zvv All Stars Neerbeek.

Het seizoen 2013-2014 is eerste seizoen dat zvv Neerbeek met 3 teams deelneemt aan de competitie.

Het eerste team speelt in het seizoen 2013-2014 onder leiding van Peter Haemers op maandagavond in sporthal de Haamen haar wedstrijden. Uit 22 competitiewedstrijden worden 27 punten behaald dat uiteindelijk een 7de plek oplevert in de ranglijst. Met een paar nieuwe spelers zoals Walt Janssen, Yessine el Foul en Medhi van de Tempel zijn de eerste vier wedstrijden goed maar daarna komt een slechte periode met meerdere nederlagen op rij waardoor zvv Neerbeek op de laatste plaats komt te staan in dec. 2013. Maar vlak voor de kerstmis 2013 komt de kentering als zvv Neerbeek 1 de uitwedstrijd wint bij de latere kampioen zvc Holz. Er volgen meerdere overwinningen op rij in januari en februari 2014 en zvv Neerbeek 1 staat in maart 2014 op een veilige plek in de middenmoot en eindigt uiteindelijk op een 7de plek. Zvc Holz word kampioen en 't Brokske en zvv Adveo spelen nacompetitie voor promotie. Zv Weert en DBSV degraderen en FC Heerlerheide moet nog nacompetitie spelen voor alsnog degradatie te ontlopen. Topscoorder van zvv Neerbeek 1 wordt Walt Janssen. Tijdens het seizoen zijn er meerdere tegenvallers te verwerken voor het team van Peter Haemers. Midden in het seizoen besluit Ber de Molling om niet meer plaats te nemen op de bank als teamleider omdat hij af en toe zijn emoties niet kan beheersen, na dit wijselijk besluit blijft Ber wel gewoon teamleider bij zvv Neerbeek 1, Robbie Terwint haakt in jan. 2014 af omdat hij moet werken op maandagavond, Koen Hendrikx scheurt in nov. 2013 zijn enkelbanden en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld en Vincent Cox is de laatste weken ook regelmatig afwezig i.v.m. werken op maandagavond. In de bekercompetitie vliegt zvv Neerbeek 1 er in de eerste poulefase eruit. Winst bij topklasser zvvf Prevoo in Margraten en een verlies thuis tegen Sittardse Boys 2 zorgt ervoor dat zvv Neerbeek niet doorgaat naar de volgende ronde. We kijken terug op een wisselend seizoen 2013-2014 met uiteindelijk een terecht plek in de middenmoot in de hoofdklasse E. Op 29 maart 2014 organiseert zvv Neerbeek voor de 4de maal het Beeker Zaalvoetbalgala met de volgende tegenstanders FC Jillz (B), ASV Schwarz-Rot Aaachen 06 (D) en Inter Futsal Dusseldorf. Het werd voor de vierde maal op rij een succes met de live band Trio Paradise als afsluiting in de kantine van de sporthal de Haamen.

Zvv Neerbeek 2 speelde in het seizoen 2013-2014 met vrijwel een nieuw team ten opzichte van het vorige seizoen omdat zvv Neerbeek ervoor gekozen had om een derde team op te richten. Veel spelers van zvv Neerbeek 2 gingen in dit derde team spelen. Zvv Neerbeek 2 bestond dus uit acht nieuwe spelers onder leiding van de coach Patrick Wouters en de teamleider Patrick Muijtjens. Zvv Neerbeek 3 speelde in de derde klasse D van de KNVB. Doelstelling was promoveren naar de tweede klasse. De eerste helft van de competitie verliep goed want zvv Neerbeek draaide goed mee in de top van de ranglijst en kreeg regelmatig complimenten voor het vertoonde spel. In de tweede helft van de competitie zakte zvv Neerbeek 2 weg op de ranglijst mede door enkele blessures. De Metro/Dam 1 werd uiteindelijk kampioen en onze doelstelling werd helaas niet behaald. Zvv Neerbeek 2 eindigde uiteindelijk op een zesde plek van de 3de klasse. Uiteindelijk was het toch een prima seizoen voor zvv Neerbeek 2 mede door het goede vertoonde spel en de goede onderlinge verstandhouding tussen alle spelers en de technische staf.

Zvv Neerbeek 3 speelde in het seizoen 2013-2014 een goed seizoen en speelde eigenlijk het gehele seizoen in de top 5 van de ranglijst. Het vriendenteam onder leiding van Joshua Solisa eindigde uiteindelijk op een verdienstelijk 3de plek in de vierde klasse.

In het seizoen 2014-2015 pakt zvv Neerbeek 1 een zevende plek op de eindranglijst in de hoofdklasse E met 26 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo met 70-65. De selectie van Peter Haemers en Patrick Wouters bestond uit Danny van Schendel (aanvoerder), Raymond Gelissen, Medhi van de Tempel, Yessine el Foul, Walt Janssens, Ferry Janssen, Ken Diedering, Daan Voncken en Sander Schoonbrood. Het gehele seizoen bevindt zvv Neerbeek 1 in het midden van de ranglijst zonder veel uitschieters. Zvv Neerbeek heeft van alle ploegen in de hoofdklasse de minste doelpunten tegen maar het zelf scoren blijft een probleem bij ons eerste team. In november 2014 stopt Sander Schoonbrood met zaalvoetballen en in december 2014 raakt Walt Janssens langdurig geblesseerd aan zijn enkel en zal daarna niet meer spelen voor ons eerste team in de rest van het seizoen. Daarbij is Danny van Schendel ook nog enkele weken uitgeschakeld met een blessure aan zijn knie. Met hulp van de invallers Geoffrey Jacobs, Vincent Cox, Bart Gorissen en Hoessein maakt ons eerste team het seizoen netjes af. Uiteindelijk een redelijk vlak seizoen met weinig echte dieptepunten en weinig echte hoogtepunten. Het zaalvoetbalgala dat wij normaal in maart organiseren wordt in 2015 doorgeschoven naar 28 aug. 2015 met deelname van de Franse landskampioen Sporting Club Paris.

Zvv Neerbeek 2, 3 en 4 spelen een prima seizoen 2014-2015. Zvv Neerbeek behaalde in de 3de klasse een 3de plek met 38 punten uit 20 wedstrijden achter de kampioen zvv Awt-Gelaen 2. Dennis Pantekoek en Hay Kock hebben een prima prestatie geleverd met een veel wisselende selectie. Zvv Neerbeek 3 behaalde in de 4de klasse een 2de plek op de ranglijst achter de kampioen FC Ria 1. Zvv Neerbeek 3 onder leiding van Joshua Solisa behaalde 49 punten uit 20 wedstrijden. Ons nieuwste team zvv Neerbeek 4 wordt ook 2de op de ranglijst achter de kampioen de Kabouter 4 in de 4de klasse. Zvv Neerbeek 4 onder leiding van Tom Damoiseaux behaalde 40 punten uit 18 wedstrijden in de 4de klasse. Uiteindelijk een prima seizoen 2014-2015 voor zvv Neerbeek met een 7de pek, 2 maal een 2de plek en een 3de plek.

Het seizoen 2015-2016 was het meest succes volste seizoen van zvv Neerbeek in haar bestaan. Zvv Neerbeek 1 onder leiding van Peter Hamers en Patrick Wouters werd 2de in de hoofdklasse E met 46 punten uit 22 wedstrijden. Kampioen in de hoofdklasse E werd dit seizoen zvv Schaesberg 1. Vervolgens werd de nacompetitie winnend afgesloten door zvv Neerbeek 1 door in de spannende finalewedstrijd te winnen van SGB 1 met 4-3 in sporthal Daalhof te Maastricht. Een week later in mei 2016 kwam het toetje van het seizoen, het mogen spelen in de 1ste bekerfinale voor zvv Neerbeek 1 van de districtsbeker van de KNVB. In de stadsporthal in Sittard werd op 28 mei 2016 helaas deze finale verloren van een te sterk zvv Awt-Gelaen 1 met 1-6. Voor de pauze kwam zvv Neerbeek nog op 1-0 door Medi van de Tempel maar na de pauze kon zvv Neerbeek de tegenstander niet meer bijbenen en werd de wedstrijd  beslist doordat zvv Awt-Gelaen snel uitliep naar 1-3 en dit was te veel gevraagd voor zvv Neerbeek 1. Zvv Neerbeek 1 had een topseizoen gehad en mag volgend seizoen uitkomen in de topklasse D. Uiteindelijk werd het seizoen afgesloten door het spelen van een afscheidswedstrijd voor Raymond Gelissen die na 40-jaar actief voetballer te zijn geweest afscheid nam op zijn 47ste. De selectie van zvv Neerbeek 1 bestond dit seizoen uit de spelers Danny van Schendel, Raymond Gelissen, Medhie van de Tempel, Daan Voncken, Walt Janssens, Yessine el Foul, Bart Gorissen, Ricardo Lukassen, Ferry Jansen, Ken Diedering, Anle Hegic, Mo Hegic en coach Peter Haemers en teamleider Patrick Wouters.

Zvv Neerbeek 2 beleefde ook een topseizoen 2015-2016 want onder leiding van Hay Kock en Dennis Pantekoek werd zvv Neerbeek 2 met een ruime voorsprong al vroeg kampioen in de derde klasse met 61 punten uit 22 wedstrijden. Promotie naar de 2de klasse werd hierdoor een feit. Zvv Neerbeek 3 behaalde in dit seizoen een 3de plek in de vierde klasse onder leiding van teamleider Joshua Solisa met 43 punten uit 20 wedstrijden. Zvv Neerbeek 4 behaalde in dezelfde 4de klasse uiteindelijk een vierde plek door 42 punten te behalen uit 20 wedstrijden. In het seizoen 2015-2016 is Tom Damoiseaux toe getreden in het bestuur van zvv Neerbeek waarbij hij naar zijn prinsschap bij de Baeker Pottentoate de secretaris functie van Michel Deckers heeft overgenomen. Uiteindelijk een prima seizoen 2015-2016 voor onze vereniging.

Het seizoen 2016-2017 was weer een goed seizoen voor onze vereniging. Zvv Neerbeek 1 maakte haar debuut in de topklasse met trainer Peter Haemers en teamleider Patrick Wouters. Na een moeizame start in de eerste maanden werd na de winterperiode de opmars ingezet en werden de onderste regionen verlaten. Uiteindelijk werd zvv Neerbeek 1 6de op de ranglijst met 30 punten uit 22 wedstrijden. Een prima debuut jaar in de topklasse waarbij Peter en Patrick in mei 2017 afscheid namen van zvv Neerbeek 1.

In seizoen 2016-2017 stoomde zvv Neerbeek 2 gewoon door na het behalen van de titel in de derde klasse (2015-2016) werd nu na een spannende strijd met zvv Eijsden 1 de titel in de tweede klasse behaald onder leiding van Hay Cock en Dennis Pantekoek. Uiteindelijk werden er 50 punten behaald in 21 wedstrijden.

zvv Neerbeek 3 en zvv Neerbeek 4 speelde in het seizoen 2016-2017 in dezelfde 4de klasse. Beiden deden lang mee in de top vier maar op het einde zakte beiden ploegen op de ranglijst naar de subtop. Zvv Neerbeek 3 werd uiteindelijk 5de (20 wedstrijden met 35 punten) en zvv Neerbeek 4 eindigde op een 3de plek met 43 punten uit 20 wedstrijden. Uiteindelijk alweer een mooi seizoen voor onze club met een weer een mooi kampioenschap voor zvv Neerbeek 2.

Het seizoen 2017-2018 was het eerste jaar in de topklasse met de nieuwe hoofdtrainer Jos Hendriks aan het stuur van zvv Neerbeek 1. Het werd een prima seizoen waarin zvv Neerbeek 1 na de winterstop veel punten pakte en uiteindelijk een tweede plek behaalde met 37 punten uit 20 wedstrijden, een prima resultaat. Ook had zvv Neerbeek weer een team dat kampioen werd en dat was zvv Neerbeek 3. Het behaalde in de 4de klasse 40 punten uit 18 wedstrijden en dat was genoeg voor de titel binnen te halen. Zvv Neerbeek 4 werd 2de in de 4de klasse met 48 punten ui 20 wedstrijden.  Zvv Neerbeek 2 had het moeilijk in de 1ste klasse en werd 6de op de ranglijst met 16 punten uit 14 wedstrijden. Aan het eind van het seizoen stopte zvv Neerbeek 2 met hun competitie deelname omdat touwtrekker Dennis Pantekoek geen volwaardig team meer op de been kon krijgen voor het nieuwe seizoen. Dennis zelf stopte dan ook als actieve speler / keeper voor zvv Neerbeek. Zvv Neerbeek zal komend seizoen met drie teams verder gaan in de KNVB competitie.

Het seizoen 2018-2019 eindigde in mineur. Uiteindelijk beslissen strafschoppen dat zvv Neerbeek 1 degradeerd naar de hoofdklasse. zvv Neerbeek 2 had het niet makkelijk in de derde klasse omdat het team zelden compleet was. zvv Neerbeek 3 zorgt dit seizoen voor opnieuw een kampioenschap!

Het seizoen 2019-2020 start zvv Neerbeek maar met 2 teams aangezien het 2e niet genoeg spelers heeft. zvv Neerbeek 1 start met een zeer jeugdig team in de Hoofdklasse. Door de zeer vervelende Corona crisis is het seizoen helaas voortijdig beëindigd.

In het seizoen 2020-2021 start zvv Neerbeek nog met 1 team in de competitie. Het team gaat uitkomen in de Hoofdklasse en staat onder leiding van Danny van Schendel.

Sponsoren

  • slide
  • slide
  • slide